Prepaid telefoon kopen

Een prepaid telefoon kopen is natuurlijk ideaal als je geen smartphone met abonnement wilt. Het aanbod aan prepaid telefoons is enorm én daarom is goed vergelijken ook een absolute must. Op deze pagina kun je eenvoudig en snel prepaid telefoons vergelijken en bestellen. Daarvoor kun je de onderstaande tabel raadplegen.

Waarom prepaid telefoons vergelijken?

Als je een prepaid telefoon kopen wilt, is het natuurlijk raadzaam om dit met elkaar te vergelijken. Je kunt tegenwoordig eenvoudig prepaid telefoons vergelijken en het grote voordeel is dat je daarmee veel kunt besparen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zo’n enorm aanbod is. Zo zijn er niet alleen ontzettend veel verschillende merken, maar zijn er ook talloze modellen. Je kunt letten op verschillende zaken, waaronder prijs, nieuw of refurbished, functies en de camera. Hieronder volgt een uitgebreid overzicht van de zaken waar je op kunt letten als je prepaid telefoons vergelijken gaat.

Hoe werkt prepaid?

Met een prepaid telefoon zet je van tevoren krediet op je smartphone. Je kunt krediet kopen via de website van je provider, maar ook kun je dit doorgaans kopen bij de lokale supermarkt. Als je tegoed op is, betekent dit dat ook dat je niet meer kunt bellen of sms’en. Je kunt echter nog wel gebeld worden. De tarieven per minuut, sms en MB zijn hoger dan bij een smartphone-abonnement. Toch kan dit wel een voordelige keuze zijn.

Hoe lang is mijn tegoed houdbaar?

Het tegoed is bij de meeste providers onbeperkt houdbaar. Wel moet je je telefoon wel gewoon gebruiken. Als je je prepaid telefoon een half jaartje niet gebruikt, kan het zijn dat dit op non-actief wordt gezet. Dit verschilt per aanbieder: lees de voorwaarden daarom altijd goed door.

Prepaid internet

Tegenwoordig bestaat er ook prepaid-internet. Doorgaans betaal je een tarief per MB. Je kunt een internetbundel vaak aan- en uitzetten en de kosten per MB verschillen flink per provider.

Er bestaan in feite twee pakketten als je kiest voor internet op prepaid telefoons. Zo kun je kiezen uit:

  • Data-eenheden
  • Internetbundel

Bij data-eenheden wordt er daadwerkelijk gerekend per MB. Kies je echter toch liever voor een internetbundel? Dan wordt er een vast bedrag gerekend op jouw prepaidkaartje. Je kunt dan voor een bepaalde periode onbeperkt gebruikmaken van internet. Daarmee zijn de mogelijkheden bij een prepaidkaartje inmiddels ook erg uitgebreid geworden.

Dataverbruik

Het dataverbruik kan flink verschillen per prepaid telefoons. Je kunt echter ongeveer rekening houden met de volgende normen:

  • E-mail openen of versturen met alléén tekst: 10 KB;
  • E-mail openen of versturen in HTML: 50 KB;
  • Internetpagina bezoeken: 250 KB;
  • Radio beluisteren via je telefoon: 2000 KB per minuut;
  • MP3 downloaden: 4000 KB;
  • Youtube of iets vergelijkbaars: 8000 KB per minuut;
  • WhatsApp-berichtje sturen: 1-2 KB per berichtje;

Waar kan ik op letten?

Wil je graag een prepaid telefoon kopen? Dan kun je eenvoudig prepaid telefoons vergelijken. Maar waar kun je nu precies allemaal op letten? Als je je zoekveld wilt verkleinen, is het raadzaam om eerst keuzes te maken. Zo kun je misschien alvast kiezen voor een bepaald merk dat je aanspreekt en kun je je budget bepalen. Ook kun je kijken naar de verschillende functies van prepaid telefoons. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste zaken.

Prepaid telefoons merken

Er zijn talloze merken waar je uit kunt kiezen als je prepaid telefoons vergelijken gaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor budgetmerken, maar je kunt ook kiezen voor de absolute topmerken. Wil je een simpele, goedkope Nokia telefoon? Dan kan dat zeker: deze zijn erg geschikt als prepaid telefoon. Echter kun je natuurlijk ook kiezen voor een duurder merk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de A-range smartphones van Apple of Samsung. Je betaalt daarvoor wel een hoger bedrag, maar deze prepaid telefoons zijn ook voorzien van meer luxe. Op basis van jouw voorkeuren kun je zelf aangeven welk merk je graag wilt.

Welk budget heb je in gedachten?

Als je prepaid telefoons vergelijken gaat, is het natuurlijk van groot belang dat je van tevoren alvast een budget bepaalt. Vind jij het niet erg om 1.000 euro (of meer) aan een smartphone uit te geven? Dan kun je gerust alle smartphones met elkaar vergelijken. Wil je juist liever een goedkoop model, omdat je niet te veel geld wilt besteden aan prepaid telefoons? Dan kun je misschien maar beter een budget vaststellen. Er zijn tegenwoordig smartphones die meer dan 1.000 euro kosten, maar er zijn ook echt modellen die slechts 35 euro kosten. Dat maakt het een wereld met twee gezichten. Stel een budget vast, zodat je hier niet overheen gaat en dus niet te veel betaalt.

Wil je een goede camera?

Prepaid telefoons kunnen natuurlijk ook voorzien zijn van prachtige camera’s. Het maakt nu immers niet uit of je een abonnement hebt met een prachtige telefoon of dat je hier een prepaid-simkaartje in stopt. Sommige smartphones beschikken tegenwoordig over meerdere camera’s en die maken echt prachtige foto’s. Wil je graag een goede camera, zodat je alle leuke momenten op beeld kunt vastleggen? Dan is het belangrijk dat je let op de camera en de functies daarvan. Als je een echt goede camera wilt, is het wel belangrijk dat je daar een beetje budget voor opzij zet.

Welke functies heb ik nodig?

Prepaid telefoons kunnen beschikken over talloze functies. Zo hebben de meest nieuwe modellen bijvoorbeeld gezichtsherkenning, terwijl oudere modellen worden ontgrendeld aan de hand van een unieke code. Bepaalde modellen beschikken over Bluetooth en anderen juist weer niet.

Er zijn ook smartphones die bepaalde camerafuncties hebben, zoals bijvoorbeeld beeldstabilisatie. Kortom: er zijn talloze features en functies mogelijk op prepaid telefoons. Het is dus gewoonweg belangrijk dat je goed let op wat jij belangrijk vindt. Als je prepaid telefoons vergelijken gaat, kun je alle features gemakkelijk bekijken door te klikken op de oranje knop ‘bekijken’.

Wat zijn de beste prepaid telefoons?

Wat zijn de beste prepaid telefoons? Dat is eigenlijk vaak een persoonlijke keuze. Zo zijn er mensen die ontzettend warme gevoelens hebben bij Apple, maar anderen moet hier juist helemaal niets van hebben. Zij kiezen bijvoorbeeld liever voor een Android-smartphone. De beste prepaid telefoons zijn dus eigenlijk niet te omschrijven: dat is vooral wat jijzelf erg prettig vindt. Op basis van jouw eigen voorkeuren kun je gemakkelijk en snel filteren en daarop vergelijken. Binnen no-time vind jij dat een smartphone die bij jou past.

Prepaid telefoon kopen of toch een smartphone met abonnement?

Wil je graag een prepaid telefoon kopen of twijfel je toch nog tussen een smartphone met abonnement? Beide hebben natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Voor het gemak zetten wij de voor- en nadelen voor jou op een rij:

Prepaid telefoons voordelen

  • Geen financiële risico’s;
  • Geen onverwachte kosten;
  • Diverse aanbieders;
  • Geen vaste lasten;
  • Veel flexibiliteit;
  • Geen lange contracten waar je eindeloos aan vastzit;
  • Zeer geschikt voor kinderen.

Prepaid telefoons nadelen

  • Bellen via prepaid is vaak duurder dan bij een abonnement;
  • Als je beltegoed op is, is het vaak ook echt op;
  • Voor een losse telefoon betaal je soms veel geld (afhankelijk van het model).

Smartphone met abonnement voordelen

  • Een abonnement met een smartphone, dus geen eenmalige hoge kosten voor een smartphone;
  • Laagdrempelig om te kopen;
  • Ruime keuze uit talloze abonnementsvormen;
  • Ontzettend veel keuze uit smartphones;
  • Diverse aanbieders.

Smartphone met abonnement nadelen

  • BKR-registratie, indien de toestelwaarde hoger is dan 250 euro;
  • Je zit lang een abonnement vast;
  • Je kunt niet zomaar onder je abonnement uit.

Prepaid telefoons voor kinderen

Veel ouders kiezen ervoor om hun kind een prepaid telefoon te geven. Het voordeel daarvan is, is dat kinderen wél gebruik kunnen maken van een telefoon maar dat ouders niet komen te zitten met extreem hoge kosten. Er zijn namelijk voldoende kinderen die niet door hebben dat het vrij prijzig kan zijn als je buiten je bundel belt of sms’t. Ook data kan bijzonder duur zijn buiten het standaardabonnement. Je kunt daarom prepaid telefoons voor kinderen overwegen, totdat zij oud genoeg zijn voor een abonnement indien dat nodig is.

Is 4G wel beschikbaar op prepaid telefoons?

Verscheidene prepaid telefoons beschikken over een 4G-verbinding. Dat houdt dus in dat je wél gewoon kunt genieten van razendsnel internet. Deze specifieke smartphones kunnen daarmee tot wel 225 Mbps behalen. Dat is lekker snel en wel zo fijn bij een dergelijk abonnement. Zoals gezegd is internetten op prepaid in de regel wel iets duurder.

Prepaid voor op vakantie

Prepaid kan ook erg handig zijn voor op vakantie. Gebruik van een mobiele telefoon op reis kan soms erg kostbaar zijn. Reizen is echter een stuk minder leuk zonder internet en telefonie en ook daarvoor is prepaid een goede oplossing. In het buitenland kan je ook vaak simkaartjes halen, zodat je vooralsnog goedkoop kunt internetten. Wel zo fijn.

Kijk welke simkaart je nodig hebt

Als je prepaid telefoons vergelijken gaat, kun je ervoor kiezen om een smartphone te kopen met kaart. Heb je echter al een prepaidkaartje in huis liggen? Dan is het belangrijk dat je controleert of dat kaartje in de nieuwe telefoon past. Er zijn namelijk verscheidene prepaidkaarten: de gewone simkaart, mini-sim, micro-sim en nano-sim.

Kosten simkaart

Soms zijn er kosten verbonden aan een simkaart, maar niet iedere aanbieder rekent daarvoor kosten. Zo bieden onder andere de providers Lebara en Lycamobile een gratis simkaart aan. Het bijkomende voordeel is dat bovendien direct tegoed op staat. Iedere aanbieder hanteert zo zijn eigen voorwaarden en regels. Het is dus raadzaam om dit goed door te lezen. Via onze website word je altijd doorverwezen naar de provider naar keuze: hier vind je ook altijd alle voorwaarden terug. Dat is wel zo gemakkelijk,

Prepaid telefoons aanbiedingen

Wil je graag prepaid telefoons vergelijken? Dan kun je ook regelmatig profiteren van scherpe aanbiedingen. Uiteraard wordt onze handige telefoonvergelijker iedere dag bijgewerkt en profiteer je dus iedere dag van de beste deals.

Prepaid telefoon kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je graag een prepaid telefoon kopen? Dan zijn er talloze modellen waar je uit kunt kiezen. Uiteraard kun je kiezen voor een voordelig model, maar er zijn ook verscheidene modellen die veel prijziger zijn. Het is raadzaam om te filteren op prijs, zodat je nooit te veel betaalt. Gelukkig werkt dat erg eenvoudig in ons vergelijkingssysteem.

Onafhankelijk prepaid telefoons vergelijken

Via onze website kun je volledig onafhankelijk prepaid telefoons vergelijken. Wij hebben geen deals gesloten met providers en bieden daarom simpelweg altijd de beste prijs. Dat maakt prepaid telefoons vergelijken en bestellen ook eenvoudiger dan ooit. Op basis van je eigen voorkeuren kun je aangeven wat je graag wilt. Zo eenvoudig werkt het.

Tip: lees alle voorwaarden nog goed door

Via onze website kun je natuurlijk eenvoudig vergelijken. Wij verwijzen je altijd naar de provider waar je je abonnement wilt afsluiten. Op de website van de provider kun je eenvoudig nagaan wat de verschillende voorwaarden zijn. Het is raadzaam om deze goed door te nemen, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Iedere provider hanteert weer eigen regels en voorwaarden. Sommige providers kennen zelfs enkele strenge voorwaarden. Ga ook na wat de tarieven zijn, zodat je niet zomaar te veel betaalt voor iets wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Simlockvrij

De meeste prepaid telefoons zijn tegenwoordig simlockvrij. Dit betekent dat je verschillende simkaartjes in het toestel kunt stoppen en daarmee niet meer vast zit aan een provider. Overweeg je nadien toch een sim only abonnnement? Of wil je naar een andere provider? Dan kun je vaak nog eenvoudig wisselen van aanbieder. Ook hiervoor is het belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vragen of prepaid telefoons?

Heb je nog resterende vragen of prepaid telefoons? Of heb je andere vragen en/of opmerkingen over onze website? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar én helpen wij jou natuurlijk graag. Heb je een foutje gezien op onze website? Dan vernemen wij dit uiteraard ook graag van jou. Wij passen dit dan zo spoedig mogelijk aan. Alle gegevens worden verwerkt conform de AVG-wetgeving: jouw gegevens zijn dus veilig bij ons.