Snel internet met KPN glasvezel

Inmiddels maken 2 miljoen Nederlanders gebruik van glasvezel internet. Het is een zeer snelle verbinding voor internet, telefoon en televisie. KPN is een zeer populaire aanbieder van glasvezel. Je kunt er eventueel zelfs een alles-in-1 pakket aanschaffen. Daarbij geniet je thuis altijd van een stabiele aansluiting. Welke voordelen biedt een KPN glasvezel verbinding aan de klant?

KPN Glasvezel verbinding

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een glasvezelverbinding. Deze werkt namelijk sneller dan een traditionele internet, tv- en telefoonverbinding, en is vaak ook stabieler. Zo heb je bijna nooit meer last van vervelende storingen. Het is dan ook niet verrassend dat KPN glasvezel in steeds meer huishoudens is te vinden. De bekendste van de internetproviders biedt een eigen verbinding die snel werkt. Je kunt de internetsnelheid zelfs uitbreiden tot 500 Mbit/s. Daardoor verloopt het downloaden van bestanden sneller dan ooit.

Razendsnel downloaden

In het verleden kostte downloaden erg veel tijd. Zo was je met het uploaden van grote bestanden vaak een uur of langer bezig. Dankzij KPN glasvezel is dit gelukkig voorgoed verleden tijd. Het downloaden van je favoriete muziek gaat bijvoorbeeld razendsnel. Ondertussen kun je naar hartenlust surfen op het wereldwijde web, zonder dat dit het downloaden belemmert.

Snelle en stabiele verbinding

Nog een voordeel van KPN glasvezel is dat je altijd geniet van een snelle en stabiele internet- en tv-verbinding. Combineer bijvoorbeeld internet, tv en telefoon met elkaar in het zogeheten ‘KPN alles-in-1 pakket’. Daarmee ontvang je tientallen tv-zenders en is het mogelijk om online tv te kijken.

Tv terugkijken

Dankzij glasvezel is het beeld zo scherp dat je het gevoel hebt bijna een film te worden ingetrokken. Daarnaast biedt KPN onder andere ‘Interactieve TV’ en ‘Begin Gemist’ aan. Daardoor kun je jouw favoriete tv-programma terugkijken wanneer je maar wilt.

Postcodecheck

Een glasvezel postcodecheck is noodzakelijk om te weten of je glasvezel internet kan ontvangen. Glasvezel wordt namelijk via een glasvezelnetwerk gestuurd, en zo’n netwerk moet aangelegd worden. Ondertussen is dat in de meeste gevallen gebeurd, maar het kan dus zijn dat je ergens woont waar er helaas nog geen glasvezel internet is. Glasvezel vergelijken wordt daardoor een stukje lastiger. Gelukkig kan je snel te weten komen of je gebruik kan maken van glasvezel internet, en dat is door een postcodecheck. Met deze check hoef je enkel je postcode in te vullen, en je krijgt te weten bij welke aanbieders je een glasvezel abonnement af kan sluiten.

Filters

Nadat de vergelijking en check uitgevoerd zijn, zal je een overzicht zien van aanbieders van glasvezel. Aan de zijkant kun je filters gebruiken om zo tot de voor jou beste aanbieding te komen. Zo kan je bepalen of je een alles in 1 pakket wilt, of gewoon alleen het internet. Verder kan je ook filteren op de prijs of welke aanbieder je wel of niet wilt hebben in het overzicht. Zie je helaas geen glasvezel in de resultaten? Dan is het zo dat de postcodecheck negatief was, en er nog geen gebruik gemaakt kan worden van glasvezel internet op jouw locatie. Mocht je je afvragen of dit nog gaat gebeuren, en wanneer, dan kan je daarvoor contact zoeken met een provider bij jou in de buurt.


Energie vergelijken en besparen

De meest gemakkelijke manier om te besparen op je energierekening is door ieder jaar het aanbod van energieleveranciers te vergelijken. Energieleveranciers bieden namelijk ieder jaar acties voor nieuwe klanten. Soms kun je geld terug krijgen, soms krijg je een cadeau en soms een tegoedbon. Wat de actie ook is, het levert jou meer op dan klant blijven bij je huidige leverancier. Zo kun je door ieder jaar de leveranciers en hun acties te vergelijken, veel besparen op je jaarlijkse kosten. Je moet er dan wel voor zorgen dat je aan het eind van het jaar overstapt naar een nieuwe leverancier. Alleen dan kun je natuurlijk gebruik maken van een welkomstactie, anders loopt je huidige contract gewoon door, zonder daar een beloning voor te krijgen.

Duurzame energie

Dit soort acties worden aangeboden door vrijwel alle energieleveranciers. Dus ook als je duurzaam bezig wil zijn, kun je veel besparen op je energiekosten. Je kunt op Energievergelijker.com zoeken naar duurzame energieleveranciers. Zij bieden meestal groene stroom. Als je ook gas gebruikt, is de meest duurzame optie om te kiezen voor een energieleverancier die CO2 compensatie biedt. Ook hier kun je op filteren en de aanbieders vergelijken. Je kunt zelfs energieleveranciers vergelijken die stroom opwekken in Nederland. Dan maak je gebruik van lokaal opgewekte stroom.

Vergelijken voor jouw verbruik

Omdat ieder huis en huishouden anders is, is ook jouw energieverbruik anders. Op de website kun je de aanbiedingen van leveranciers van energie vergelijken op basis van jouw verbruik. Als je nog niet weet wat je verbruik is, kun je ook de samenstelling van je huishouden invullen en je postcode en huisnummer om het aanbod te vergelijken. Het verbruik verschilt namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld hoe goed de woning geïsoleerd is, hoe er verwarmd wordt en hoeveel mensen er in het huis wonen. Elke verandering kan je verbruik beïnvloeden. Het is handig dat je dan de gemiddelden kunt gebruiken om het aanbod van energieleveranciers te vergelijken.

Andere bespaartips

Door te vergelijken kun je de goedkoopste, al dan niet groene, energieleverancier vinden met de beste actie voor jouw situatie. Dit is relatief gemakkelijk en kan zo geregeld zijn. Je kunt natuurlijk ook energie besparen en dus kosten besparen in het dagelijks leven. Een goed geïsoleerd huis en energiezuinige apparaten zijn een goede eerste stap. Daarnaast kun je je warm aankleden in plaats van de verwarming aan te zetten, en doe je er verstandig aan om lampen en apparaten volledig uit te schakelen als je ze niet nodig hebt.