Een nieuwe laptop

Refurbished laptops kopen is een goed plan wanneer jij voor een goedkope prijs een zo goed als nieuwe laptop wilt hebben. Refurbihed laptops zijn verkrijgbaar in erg veel verschillende maten en merken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een refurbished laptop van HP, van windows, of ga je toch liever voor een refurbished laptop van Apple? Er zitten veel voordelen aan refurbished laptops. Naast het feit dat ze dus een stuk goedkoper zijn dan nieuwe modellen, zijn refurbished laptops ook duurzaam. Dit omdat hetzelfde model nu door meerdere gebruikers wordt gebruikt, en daardoor de levensduur wordt verlengd. Hierbij kan er ook bespaard worden op de grondstoffen die normaal nodig zijn voor het produceren van een nieuwe laptop. Ook hoeft er niet een nieuwe laptop worden geproduceerd.

 Veel mogelijkheden

Wat is nou eigenlijk een refurbished laptop? Een refurbished laptop is een laptop die eerst uitgebreid wordt gecontroleerd en wordt getest. Indien het nodig is zullen diverse onderdelen worden vervangen en/of gerepareerd. Vervolgens zal de laptop zowel van binnen als van buiten zeer grondig wordt gereinigd. Hierbij wordt er ook gecheckt of er nog eventuele data aanwezig is op de laptop. Indien dit het geval is zal de laptop helemaal worden opgeschoond en zal vervolgens het besturingssysteem ook opnieuw worden geïnstalleerd. Dit hele proces waarbij de laptop dus wordt gecontroleerd, gerepareerd en ook gereinigd, wordt het refurbishment genoemd. Wanneer dit is voltooid kan een laptop makkelijk nog jarenlang mee gaan. Ook de kwaliteit is een voordeel bij refurbishement laptops. Wanneer je een tweedehands laptop aanschaft via bijvoorbeeld marktplaats is het erg moeilijk om de kwaliteit te controleren van de laptop. Koop daarom altijd je refurbished laptop via een betrouwbare aanbieder zoals Hardwareprins.nl

 Verschillende gradaties

Doordat de refurbished laptops dus in het verleden al eens zijn gebruikt, zijn ze in verschillende gradaties te koop. Nadat het refurbishment proces helemaal is voltooid zal de laptop worden aangeboden voor verkoop. Zo kun je kiezen voor een laptop met als gradatie zo goed als nieuw. Bij deze garadatie krijg je een laptop die geen tot zeer minimale gebuiksproken heeft. Ook is dit model niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden. Een ander voordeel van dit model is dat er eigenlijk geen krasjes op de laptop te vinden zijn. Deze gradatie krijgt dan ook 5 sterren, en zal je vaak zien aan de beschrijving 5 sterren. Daarnaast heb je ook de gradatie zeer goed waarbij je een laptop krijgt meer zeer lichte tot lichte gebruikssporen. Modellen met deze staat kun je ook aanschaffen op Hardwareprins . Deze zeer goede staat biedt modellen die nog steeds van nieuw te onderscheiden zijn, echter kunnen er soms wel mogelijke kleine krasjes of deukjes op een minder zichtbare plaats voorkomen. Tot slot is er de gradatie goed. Bij deze gradatie zal je een laptop krijgen die lichte tot duidelijke gebruiksporen heeft. Dit model is daarnaast ook wel wat gebruikt en zo kunnen er soms wat krassen en deukjes voorkomen. Echter is deze gradatie goedkoper dan de andere modellen.


Waarom je een refurbished iphone X moet kopen

Ben jij ook helemaal weg van de iPhone X? Het zijn echt supermooie telefoontoestellen, alleen de prijs is minder mooi. Je betaalt al gauw €800,- voor een nieuw model. En dat is best een fors bedrag voor een telefoon. Toch kun je ook voor minder geld een iPhone X kopen door voor een refurbished telefoon te kiezen in plaats van een nieuwe. Waarom het een goed idee is om een refurbished iPhone X te kopen leggen we hieronder uit.

Wat is een refurbished iPhone X?

Een refurbished iPhone X is ooit door iemand gekocht en weer ingeleverd bij de winkel. Niet omdat de telefoon niet meer werkte, maar omdat de eigenaar hem heeft ingeruild tegen een nieuwer model. Zou je een tweedehands toestel kopen, dan krijg je de telefoon mee in de staat waarin hij is ingeleverd. Dat is niet het geval bij een refurbished model. Deze toestellen worden helemaal nagekeken, schoongemaakt en weer helemaal in orde gemaakt. Eventuele mankementen worden zorgvuldig gerepareerd zodat het toestel er weer nagenoeg als nieuw uitziet en optimaal functioneert. Een refurbished iPhone is daarom niet hetzelfde als tweedehands toestel.

Waarom is het een goed idee om een refurbished iPhone X te kopen?

Er zijn meerdere redenen om voor een refurbished iPhone X te kiezen. De belangrijkste reden is natuurlijk de prijs. De nieuwwaarde van een iPhone ligt tussen de €800,- en €1000. Een refurbished model kun je al vanaf €500,- kopen. Dat scheelt toch al bijna de helft. Geen slechte deal voor een telefoon die misschien maar een jaar oud is. Bovendien is het aanschaffen van een refurbished telefoon niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door een gebruikt toestel te kopen help je de hoeveelheid afval te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Je doet dus niet alleen jezelf maar ook het milieu een plezier.

Geen BKR-registratie

Sinds kort kun je een BKR-registratie krijgen als je een nieuwe telefoon koopt. Een BKR-registratie krijg je als je een lening afsluit. Als je namelijk elke maand een bedrag betaalt voor de telefoon bij je abonnement, dan sluit je eigenlijk gewoon een lening af. Dat is op zich niet zo erg, maar een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de hoogte van je hypotheek als je een huis wilt gaan kopen. Doordat een refurbished iPhone X de helft goedkoper is, kun je het bedrag misschien makkelijker in één keer betalen, zodat je geen lening hoeft af te sluiten. Je krijgt dan ook geen BKR-registratie.

Waar moet je op letten als je een refurbished iPhone X wilt kopen?

Het is verstandig om wel op een aantal zaken te letten als je ervoor kiest om een refurbished iPhone 10 te kopen. Het belangrijkste waar je op moet letten is de garantietermijn. Meestal krijg je 12 maanden garantie op de batterij en 24 maanden op de hardware. Je kunt er dus gewoon mee terug naar de winkel als er wat met de telefoon aan de hand is. Wees er daarom alert op als de garantietermijn korter is, dat zou kunnen duiden op een minder goede telefoon.