Bespaar veel geld op je internet diensten

De dag van vandaag kan niemand nog zonder internet. Zelf oude mensen die liever geen internet in huis hebben moeten toch bezig zijn met internet, anders kunnen ze zelf hun rekeningen niet meer beheren of zelf digitale TV kijken. Jammer genoeg staat België ook in de lijst van duurste internet providers van Europa. Gelukkig zijn er meerdere internet providers te vinden in België die allemaal unieke pakketten hebben met bijhorende prijzen.

Jouw internet of gsm abonnement vergelijken is altijd zeer verstandig om uit te zoeken wat welke provider jou kan aanbieden evenals aan welke prijs. De kans is zeer groot dat jij veel geld kan besparen door te veranderen van abonnement. Hiervoor moet je niet altijd veranderen van provider. Vele mensen hebben het grootste pakket bij hun provider en gebruiken tal van deze diensten niet. Door een kleiner pakket te nemen bespaar je altijd heel wat geld. Vergelijken helpt bij het ontdekken wat verschillende pakketten net inhouden.

Waarom heb je sneller internet nodig ?

Dat de internet providers in België niet stil zitten is wel duidelijk. 20 jaar geleden had bijna niemand internet in huis, nu hebben alle huizen al een internet kabel waarvan de kwaliteit en vooral internet snelheid die erdoor gaat steeds wordt opgedreven. Binnenkort zal ook heel België glasvezel in huis hebben waarmee de snelheid nog enorm wordt opgedreven. Gelukkig maar want wij gebruiken steeds meer en meer internet ook al beseffen we het zelf nog niet altijd. Denk maar aan streamen en gamen, dit zijn de 2 grootste internet slurpers waarvoor je ook snel internet nodig hebt om alles deftig te laten werken.

Tevens hebben bijna alle gezinnen tegenwoordig een smartphone die verbonden is met het internet en binnen enkele jaren mag je er zeker van zijn dat huishoudtoestellen zoals diepvriezers, koelkasten, stofzuigrobots en dergelijke allemaal verbonden zijn met het internet. Hiervoor heb je dus sneller internet nodig en daarom mogen onze Belgische internet providers ook niet blijven stil zitten.


De camera voor jouw auto

Van Zwitserland levert niet alleen achteruitrij camera’s, maar ook de systemen die achter deze camera zitten. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan. Alle merken camera’s gebruiken namelijk verschillende soorten connectoren. Hierdoor is er dus ook een grote diversiteit in kabels die gebruikt worden voor deze connectoren. Het systeem van Van Zwitserland is echter gemaakt om verschillende soorten aan te koppelen. Zo kan het systeem worden aangesloten op de Waeco, Brigade, PSVT, MXN en Orlaco achteruitrijcamera. Als men toch een ander systeem wilt en het connector kabeltje niet past op het systeem, dan kunnen de specialisten van Van Zwitserland alsnog een custom kabel aanleggen. Het is ook mogelijk om de achteruitrijcamera’s van Van Zwitserland te koppelen aan de systemen en monitors van Orlaco, Brigade of Waeco en Dometic.

Een van de redenen dat dit mogelijk is, is dat de connector kabels en systemen op hetzelfde voltage werken. Deze kabels hebben aan de ene kant een 4 pins uiteinde van Van Zwitserland. Dit is een schroefconnector. Aan de andere kant zit een connector van het merk camera wat gebruikt wordt. Omdat het bedrijf meerdere soorten kabels beschikbaar heeft, kan het u in alle situaties van dienst zijn. Er zijn zelfs variaties mogelijk met betrekking tot het mannelijke en vrouwelijke kabeluiteinden.

Als u een offerte wilt kunt u langsgaan bij de winkel of online in de webshop kijken. Deze lijst is niet volledig, als u meer informatie wilt kunt een e-mail sturen voor de volledige prijslijst. Als u nog vragen heeft over connectoren of de bijbehorende systemen dan kunt u deze gerust stellen. Naast de merken die al eerder voorkwamen in dit artikel, zijn er nog twee merken waarvan wij camera’s en monitoren aanbieden. Zo bieden wij ook nog de Motec en Camos camera aan. Natuurlijk bieden wij dan ook de monitoren aan. De prijzen die bij deze merken horen kunt u aanvragen via e-mail.


Wat te doen tegen inbreken?

Er is niets erger dan thuiskomen van een dagje weg, vakantie of weekendje met vrienden en zien dat er is ingebroken. Je had de deur toch goed op slot gedaan, alle ramen en gordijnen dicht gedaan en het automatische licht aangezet? Het wordt met alle nieuwe technieken steeds makkelijker voor inbrekers. Maar hoe kan je dit zo goed mogelijk voorkomen?

Automatische verlichting

Hierdoor lijkt het alsof er alsnog iemand thuis is die de lichten aan heeft gezet. Door middel van een schakelklok kan je instellen wanneer je lampen aan en uit gaan. Wanneer je dit dus instelt op verschillende tijden en wanneer je er ook één voor de bovenverdieping hebt zullen inbrekers denken dat er wel iemand thuis is.

Een goede buur

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat, vraag ze of ze de post achter de voordeur willen weghalen en soms de gordijnen open en dicht willen doen. Ook kan je door middel van een WhatsApp groep met alle buren verdachte omstandigheden doorsturen. Zo kan je het gelijk doorgeven aan een wijkagent en weet je altijd wanneer er iets geks gebeurd in je straat of wijk.

Buiten bereik

Misschien wel een van de makkelijkste, maar hang je sleutels niet bij de voor- of achterdeur. Zo geef je inbrekers de ruimte om later terug te komen via de voordeur. Verstop ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot. En zorg ervoor dat je container of ladder buiten bereik zijn. Vaak is dit een manier hoe inbrekers binnenkomen.

Extra beveiliging

Een andere optie is om extra beveiliging in te schakelen. Een inbraakalarm of een camerainstallatie schrikt inbrekers af om het te proberen. Dit zorgt ervoor dat je gelijk ziet of hoort wanneer iemand probeert om je huis in te komen. Ben je geïnteresseerd in extra beveiliging voor jouw huis? Neem dan een kijkje op Groenewegendelft.


Een webshop of eigen bedrijf beginnen

Een webshop of eigen bedrijf (beginnen)? Er zijn verschillende dingen belangrijk, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten?

Een logo

Dit is je herkenningspunt voor klanten, potentiële klanten zullen je hieraan herkennen en dit is iets wat klanten onthouden. Een logo is vaak het eerste wat ze zien als ze op zoek zijn naar een bedrijf dat een oplossing heeft voor het probleem dat ze hebben. Er zijn veel verschillende logostijlen door de verschillende pictogrammen, lettertypes, kleuren en stijlen. Je kan een logo laten maken maar ook zelf maken.

Goede content (op social media)

Dit trekt nieuwe bezoekers en klanten. Door het plaatsen van content, zal je bekendheid genereren bij (toekomstige) klanten. Hoe beter je content aansluit bij de vragen van je klanten, hoe eerder je gevonden wordt. Daarnaast zorgt unieke content ervoor dat je hoger in de zoekmachine van Google komt.

Een huisstijl

Dit is een onderdeel wat vaak vergeten wordt. Uit enthousiasme wordt er gelijk begonnen en achteraf zie je dat je het beter anders had kunnen aanpakken. Een huisstijl zorgt ervoor dat alles bij elkaar past en men je hier aan herkent. Zo voorkom je dat je hele website vol met blauw zit, je logo paars is en je social media vol met geel staat. Je kan ervoor kiezen om een standaard template te gebruiken, maar je kan er ook voor kiezen om een stijlicoon elke keer terug te laten komen in je content.

Een website

Misschien naast social media wel de belangrijkste, een goede en aantrekkelijke website. Je kan een website laten maken maar kan er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. De website zelf maken heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is, terwijl een website laten bouwen weer als voordeel heeft dat jij je op andere dingen kan focussen. Belangrijk is het design, dat de site bij de huisstijl past, het regelmatig plaatsen van content en vooral dat de klant vindt wat die zoekt op je site.


Een nieuwe laptop

Refurbished laptops kopen is een goed plan wanneer jij voor een goedkope prijs een zo goed als nieuwe laptop wilt hebben. Refurbihed laptops zijn verkrijgbaar in erg veel verschillende maten en merken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een refurbished laptop van HP, van windows, of ga je toch liever voor een refurbished laptop van Apple? Er zitten veel voordelen aan refurbished laptops. Naast het feit dat ze dus een stuk goedkoper zijn dan nieuwe modellen, zijn refurbished laptops ook duurzaam. Dit omdat hetzelfde model nu door meerdere gebruikers wordt gebruikt, en daardoor de levensduur wordt verlengd. Hierbij kan er ook bespaard worden op de grondstoffen die normaal nodig zijn voor het produceren van een nieuwe laptop. Ook hoeft er niet een nieuwe laptop worden geproduceerd.

 Veel mogelijkheden

Wat is nou eigenlijk een refurbished laptop? Een refurbished laptop is een laptop die eerst uitgebreid wordt gecontroleerd en wordt getest. Indien het nodig is zullen diverse onderdelen worden vervangen en/of gerepareerd. Vervolgens zal de laptop zowel van binnen als van buiten zeer grondig wordt gereinigd. Hierbij wordt er ook gecheckt of er nog eventuele data aanwezig is op de laptop. Indien dit het geval is zal de laptop helemaal worden opgeschoond en zal vervolgens het besturingssysteem ook opnieuw worden geïnstalleerd. Dit hele proces waarbij de laptop dus wordt gecontroleerd, gerepareerd en ook gereinigd, wordt het refurbishment genoemd. Wanneer dit is voltooid kan een laptop makkelijk nog jarenlang mee gaan. Ook de kwaliteit is een voordeel bij refurbishement laptops. Wanneer je een tweedehands laptop aanschaft via bijvoorbeeld marktplaats is het erg moeilijk om de kwaliteit te controleren van de laptop. Koop daarom altijd je refurbished laptop via een betrouwbare aanbieder zoals Hardwareprins.nl

 Verschillende gradaties

Doordat de refurbished laptops dus in het verleden al eens zijn gebruikt, zijn ze in verschillende gradaties te koop. Nadat het refurbishment proces helemaal is voltooid zal de laptop worden aangeboden voor verkoop. Zo kun je kiezen voor een laptop met als gradatie zo goed als nieuw. Bij deze garadatie krijg je een laptop die geen tot zeer minimale gebuiksproken heeft. Ook is dit model niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden. Een ander voordeel van dit model is dat er eigenlijk geen krasjes op de laptop te vinden zijn. Deze gradatie krijgt dan ook 5 sterren, en zal je vaak zien aan de beschrijving 5 sterren. Daarnaast heb je ook de gradatie zeer goed waarbij je een laptop krijgt meer zeer lichte tot lichte gebruikssporen. Modellen met deze staat kun je ook aanschaffen op Hardwareprins . Deze zeer goede staat biedt modellen die nog steeds van nieuw te onderscheiden zijn, echter kunnen er soms wel mogelijke kleine krasjes of deukjes op een minder zichtbare plaats voorkomen. Tot slot is er de gradatie goed. Bij deze gradatie zal je een laptop krijgen die lichte tot duidelijke gebruiksporen heeft. Dit model is daarnaast ook wel wat gebruikt en zo kunnen er soms wat krassen en deukjes voorkomen. Echter is deze gradatie goedkoper dan de andere modellen.


cyber monday black friday

4 tips voor het shoppen tijdens Black Friday en Cyber Monday

Voor de feestdagen vinden we één de grootste momenten van het jaar, Black Friday en Cyber Monday. Door de hoeveelheid aan aanbiedingen, coupons en reclame in deze tijd kan het winkelen tijdens deze dagen overweldigend en uitputtend maken. Bovendien kunnen de kosten van alle cadeaus voor de feestdagen echt gaan oplopen. Om te zorgen dat je ontspannen de feestdagen in gaat zijn planning en voorbereiding belangrijke ingrediënten voor een succesvol winkelseizoen. Om u te helpen bij de voorbereiding, zijn hier vier tips van die u helpen om wat tijd en geld te besparen tijdens het winkelen tijdens Black Friday en Cyber Monday.

Onderzoek doen en op de juiste plekken shoppen

Het kan soms heel moeilijk zijn om te weten of je echt een goede deal krijgt. De beste manier om dat te verhelpen is om uw huiswerk te doen en de Black Friday en Cyber Monday advertenties van tevoren te bekijken en de geadverteerde prijzen en promoties te vergelijken. Online vergelijker SuperSales heeft een lijst met de beste deals voor Black Friday op een rijtje gezet. Er zijn veel plaatsen die kortingen en promoties bieden om het winkelend publiek te stimuleren tijdens deze periode om te shoppen. 

Koop niet voor de volle prijs

Retailers hebben ons nodig om bij hen te winkelen, elke dag tijdens de feestdagen telt. En dat is goed nieuws voor het winkelend publiek, want het betekent dat winkels bereid zijn om kortingen en promoties aan te bieden. Er zijn veel manieren om te besparen en je hoeft, eerlijk gezegd, nooit de volle prijs betalen rond de feestdagen. Dit kan in verschillende vormen, van gratis verzendcodes, speciale kortingen, couponcodes tot cashbackaanbiedingen.

Strategisch uw winkelwagen vullen en links laten liggen

Wanneer u online winkelt en geen korting vindt, kan het helpen om uw browser te sluiten zonder iets te kopen en een paar uur te wachten. Met andere woorden, verlaat uw winkelwagen. Soms kan het gebeuren dat in een uur, twee uur, of soms 24 uur, je een e-mail van de winkel krijgt met een kortingscode, om je net even over de streep te halen, en toch je toch nog een aankoop te helpen doen.

Winkelen na afloop van de verkoopdagen

U kunt misschien betere deals vinden voor bepaalde items na het einde van Black Friday en Cyber Monday. Het is aangeraden bijvoorbeeld om geen fitnessapparatuur of beddengoed te kopen tot januari, omdat dat de tijd is dat die producten de neiging hebben om in de sale te gaan. Natuurlijk worden de  deals niet zo wijdverspreid of zo goed aangekondigd zijn als de Black Friday en Cyber Monday en sommige prijzen kunnen pas na Kerstmis voorkomen. Maar als je op zoek bent naar een speciaal iets voor jezelf, wees dan niet bang om na Black Friday en Cyber Monday te winkelen. 


Snel internet met KPN glasvezel

Inmiddels maken 2 miljoen Nederlanders gebruik van glasvezel internet. Het is een zeer snelle verbinding voor internet, telefoon en televisie. KPN is een zeer populaire aanbieder van glasvezel. Je kunt er eventueel zelfs een alles-in-1 pakket aanschaffen. Daarbij geniet je thuis altijd van een stabiele aansluiting. Welke voordelen biedt een KPN glasvezel verbinding aan de klant?

KPN Glasvezel verbinding

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een glasvezelverbinding. Deze werkt namelijk sneller dan een traditionele internet, tv- en telefoonverbinding, en is vaak ook stabieler. Zo heb je bijna nooit meer last van vervelende storingen. Het is dan ook niet verrassend dat KPN glasvezel in steeds meer huishoudens is te vinden. De bekendste van de internetproviders biedt een eigen verbinding die snel werkt. Je kunt de internetsnelheid zelfs uitbreiden tot 500 Mbit/s. Daardoor verloopt het downloaden van bestanden sneller dan ooit.

Razendsnel downloaden

In het verleden kostte downloaden erg veel tijd. Zo was je met het uploaden van grote bestanden vaak een uur of langer bezig. Dankzij KPN glasvezel is dit gelukkig voorgoed verleden tijd. Het downloaden van je favoriete muziek gaat bijvoorbeeld razendsnel. Ondertussen kun je naar hartenlust surfen op het wereldwijde web, zonder dat dit het downloaden belemmert.

Snelle en stabiele verbinding

Nog een voordeel van KPN glasvezel is dat je altijd geniet van een snelle en stabiele internet- en tv-verbinding. Combineer bijvoorbeeld internet, tv en telefoon met elkaar in het zogeheten ‘KPN alles-in-1 pakket’. Daarmee ontvang je tientallen tv-zenders en is het mogelijk om online tv te kijken.

Tv terugkijken

Dankzij glasvezel is het beeld zo scherp dat je het gevoel hebt bijna een film te worden ingetrokken. Daarnaast biedt KPN onder andere ‘Interactieve TV’ en ‘Begin Gemist’ aan. Daardoor kun je jouw favoriete tv-programma terugkijken wanneer je maar wilt.

Postcodecheck

Een glasvezel postcodecheck is noodzakelijk om te weten of je glasvezel internet kan ontvangen. Glasvezel wordt namelijk via een glasvezelnetwerk gestuurd, en zo’n netwerk moet aangelegd worden. Ondertussen is dat in de meeste gevallen gebeurd, maar het kan dus zijn dat je ergens woont waar er helaas nog geen glasvezel internet is. Glasvezel vergelijken wordt daardoor een stukje lastiger. Gelukkig kan je snel te weten komen of je gebruik kan maken van glasvezel internet, en dat is door een postcodecheck. Met deze check hoef je enkel je postcode in te vullen, en je krijgt te weten bij welke aanbieders je een glasvezel abonnement af kan sluiten.

Filters

Nadat de vergelijking en check uitgevoerd zijn, zal je een overzicht zien van aanbieders van glasvezel. Aan de zijkant kun je filters gebruiken om zo tot de voor jou beste aanbieding te komen. Zo kan je bepalen of je een alles in 1 pakket wilt, of gewoon alleen het internet. Verder kan je ook filteren op de prijs of welke aanbieder je wel of niet wilt hebben in het overzicht. Zie je helaas geen glasvezel in de resultaten? Dan is het zo dat de postcodecheck negatief was, en er nog geen gebruik gemaakt kan worden van glasvezel internet op jouw locatie. Mocht je je afvragen of dit nog gaat gebeuren, en wanneer, dan kan je daarvoor contact zoeken met een provider bij jou in de buurt.


Waarom je een refurbished iphone X moet kopen

Ben jij ook helemaal weg van de iPhone X? Het zijn echt supermooie telefoontoestellen, alleen de prijs is minder mooi. Je betaalt al gauw €800,- voor een nieuw model. En dat is best een fors bedrag voor een telefoon. Toch kun je ook voor minder geld een iPhone X kopen door voor een refurbished telefoon te kiezen in plaats van een nieuwe. Waarom het een goed idee is om een refurbished iPhone X te kopen leggen we hieronder uit.

Wat is een refurbished iPhone X?

Een refurbished iPhone X is ooit door iemand gekocht en weer ingeleverd bij de winkel. Niet omdat de telefoon niet meer werkte, maar omdat de eigenaar hem heeft ingeruild tegen een nieuwer model. Zou je een tweedehands toestel kopen, dan krijg je de telefoon mee in de staat waarin hij is ingeleverd. Dat is niet het geval bij een refurbished model. Deze toestellen worden helemaal nagekeken, schoongemaakt en weer helemaal in orde gemaakt. Eventuele mankementen worden zorgvuldig gerepareerd zodat het toestel er weer nagenoeg als nieuw uitziet en optimaal functioneert. Een refurbished iPhone is daarom niet hetzelfde als tweedehands toestel.

Waarom is het een goed idee om een refurbished iPhone X te kopen?

Er zijn meerdere redenen om voor een refurbished iPhone X te kiezen. De belangrijkste reden is natuurlijk de prijs. De nieuwwaarde van een iPhone ligt tussen de €800,- en €1000. Een refurbished model kun je al vanaf €500,- kopen. Dat scheelt toch al bijna de helft. Geen slechte deal voor een telefoon die misschien maar een jaar oud is. Bovendien is het aanschaffen van een refurbished telefoon niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door een gebruikt toestel te kopen help je de hoeveelheid afval te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Je doet dus niet alleen jezelf maar ook het milieu een plezier.

Geen BKR-registratie

Sinds kort kun je een BKR-registratie krijgen als je een nieuwe telefoon koopt. Een BKR-registratie krijg je als je een lening afsluit. Als je namelijk elke maand een bedrag betaalt voor de telefoon bij je abonnement, dan sluit je eigenlijk gewoon een lening af. Dat is op zich niet zo erg, maar een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de hoogte van je hypotheek als je een huis wilt gaan kopen. Doordat een refurbished iPhone X de helft goedkoper is, kun je het bedrag misschien makkelijker in één keer betalen, zodat je geen lening hoeft af te sluiten. Je krijgt dan ook geen BKR-registratie.

Waar moet je op letten als je een refurbished iPhone X wilt kopen?

Het is verstandig om wel op een aantal zaken te letten als je ervoor kiest om een refurbished iPhone 10 te kopen. Het belangrijkste waar je op moet letten is de garantietermijn. Meestal krijg je 12 maanden garantie op de batterij en 24 maanden op de hardware. Je kunt er dus gewoon mee terug naar de winkel als er wat met de telefoon aan de hand is. Wees er daarom alert op als de garantietermijn korter is, dat zou kunnen duiden op een minder goede telefoon.


Welke budget telefoon heeft de beste camera?

Een goede smartphone met een uitstekende camera hoeft niet veel te kosten. Voor minder dan €300 heb je een toestel met uitstekende primaire camera en selfiecamera. Het is wel even goed zoeken naar het juiste model. Welk merk of type past het beste bij jou? Hieronder een overzicht van de vijf beste goedkope smartphones met een goede camera zoals getest op internetpedia

Nokia 7 plus

Nokia is een bekende naam in de telefoonwereld. Ook hun smartphones zijn van een uitstekende kwaliteit. De Nokia 7 Plus uit 2018 heeft heel wat te bieden. Dit model heeft aan de achterkant een dubbele camera, waarmee je foto’s met diepte kan maken. De dubbele camera heeft een 12 megapixel en 13 megapixel sensor. Pluspunten zijn de twee keer optische zoom en dual pixel PDAF. Mocht je niet weten wat dit laatste inhoudt: het gaat hier om een autofocus waarbij 100% van de pixels deel uitmaken van de focus. Het resultaat is inzoomen met weinig kwaliteitsverlies. De 16 megapixel selfiecamera maakt ook heel mooie zelfportretten.

Xiaomi Mi A3

Een overduidelijke winnaar als het aankomt op de fotokwaliteit is de Xiaomi Mi A3, uitgerust met een indrukwekkende primaire camera. Zowel ’s nachts als overdag produceert dit toestel fraaie foto’s. De kwaliteit van video’s, effecten, selfies en de groothoeklens zijn ook uitstekend. De besturing is wat minder uitgebreid dan bij sommige concurrenten, maar de meeste noodzakelijke functies zitten erin. Bij de Mi A3 heeft het voornaamste minpunt niet zozeer te maken met het camerasysteem, maar met het scherm, dat vooral qua helderheid tekortschiet om het camerabeeld goed te kunnen beoordelen.

Motorola Moto G6 Plus

Deze Motorola telefoon heeft een zeer helder 5,9 inch IPS lcd-scherm. Met zijn Snapdragon 630 processor en 6 GB RAM geheugen kan dit toestel uitstekend schakelen tussen de camera en de filmrol. De Motorola Moto G6 Plus is spatwaterdicht. Je maakt dus ook in de regen de mooiste foto’s. De dubbele primaire camera met dual pixel PDAF en dieptesensor heeft een resolutie van 12 megapixel en 5 megapixel. De selfiecamera van 8 megapixel is voorzien van een ledflitser. Video’s maak je in Full HD of UHD kwaliteit. Onmisbaar wanneer je gemaakte video’s op je televisie afspeelt.

Samsung Galaxy A20e

De Galaxy A20e is ook een interessantste keuze. Ondanks de lage prijs heeft Samsung dit model toch voorzien van een groothoeklens, wat een leuk extra perspectief oplevert. In de uitgebreide en gebruiksvriendelijke camera-interface vindt iedereen wel iets van zijn gading, waarbij vooral jongere gebruikers worden bediend. Qua beeldkwaliteit laat de A20e nergens heel grote steken vallen, al zijn de wat fletse kleurweergave en de ontbrekende videostabilisatie wel kleine minpuntjes.

Honor 20 Lite

Voor zijn Honor 20 Lite strooit Huawei-submerk Honor met grote getallen, van een 24 megpixel primaire camera tot een selfiecamera met 32 megapixels. Fijn is ook de royale opslagcapaciteit van 128 GB. Het full HD+ lcd-scherm heeft helaas een beperkte maximale helderheid, wat fotograferen in de zon moeilijk maakt. De interface van de Honor 20 Lite ziet er, zoals gebruikelijk, haast precies hetzelfde uit als bij Huawei.  Wel is de Honor 20 Lite niet heel goed in het scheiden van voor- en achtergrond voor een geloofwaardig bokeh-effect. Het dynamisch bereik is precies het terrein waarop de Honor 20 Lite nog het minst goed scoort, want overdag genomen foto’s vertonen nogal donkere schaduwen en ook weinig doortekening in lichte delen. De kleurweergave is daarnaast aan de fletse kant, al is de detailweergave wel redelijk goed.


Energie vergelijken en besparen

De meest gemakkelijke manier om te besparen op je energierekening is door ieder jaar het aanbod van energieleveranciers te vergelijken. Energieleveranciers bieden namelijk ieder jaar acties voor nieuwe klanten. Soms kun je geld terug krijgen, soms krijg je een cadeau en soms een tegoedbon. Wat de actie ook is, het levert jou meer op dan klant blijven bij je huidige leverancier. Zo kun je door ieder jaar de leveranciers en hun acties te vergelijken, veel besparen op je jaarlijkse kosten. Je moet er dan wel voor zorgen dat je aan het eind van het jaar overstapt naar een nieuwe leverancier. Alleen dan kun je natuurlijk gebruik maken van een welkomstactie, anders loopt je huidige contract gewoon door, zonder daar een beloning voor te krijgen.

Duurzame energie

Dit soort acties worden aangeboden door vrijwel alle energieleveranciers. Dus ook als je duurzaam bezig wil zijn, kun je veel besparen op je energiekosten. Je kunt op Energievergelijker.com zoeken naar duurzame energieleveranciers. Zij bieden meestal groene stroom. Als je ook gas gebruikt, is de meest duurzame optie om te kiezen voor een energieleverancier die CO2 compensatie biedt. Ook hier kun je op filteren en de aanbieders vergelijken. Je kunt zelfs energieleveranciers vergelijken die stroom opwekken in Nederland. Dan maak je gebruik van lokaal opgewekte stroom.

Vergelijken voor jouw verbruik

Omdat ieder huis en huishouden anders is, is ook jouw energieverbruik anders. Op de website kun je de aanbiedingen van leveranciers van energie vergelijken op basis van jouw verbruik. Als je nog niet weet wat je verbruik is, kun je ook de samenstelling van je huishouden invullen en je postcode en huisnummer om het aanbod te vergelijken. Het verbruik verschilt namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld hoe goed de woning geïsoleerd is, hoe er verwarmd wordt en hoeveel mensen er in het huis wonen. Elke verandering kan je verbruik beïnvloeden. Het is handig dat je dan de gemiddelden kunt gebruiken om het aanbod van energieleveranciers te vergelijken.

Andere bespaartips

Door te vergelijken kun je de goedkoopste, al dan niet groene, energieleverancier vinden met de beste actie voor jouw situatie. Dit is relatief gemakkelijk en kan zo geregeld zijn. Je kunt natuurlijk ook energie besparen en dus kosten besparen in het dagelijks leven. Een goed geïsoleerd huis en energiezuinige apparaten zijn een goede eerste stap. Daarnaast kun je je warm aankleden in plaats van de verwarming aan te zetten, en doe je er verstandig aan om lampen en apparaten volledig uit te schakelen als je ze niet nodig hebt.


android apps

5 Leuke Android Game Apps

Het aantal Android apps in de Google Play Store groeit met de dag. Een app dat in 2019 nog populair was, kan in 2020 alweer uit de gratie zijn. In het afgelopen jaar zagen vele game apps het levenslicht. Daartussen zaten een aantal pareltjes, maar ook vele ruwe diamanten. In dit artikel lees je meer over vijf nieuwe, opvallende en uiteenlopende game apps voor Android uit de Google Play Store in 2020.

Call of Duty

Rating: 4,5
Reviews: 9.999.622
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.activision.callofduty.shooter

Call of Duty van Activision is een first person shooter waarbij je in meerdere gamemodes tegen spelers op het internet kan strijden. Vroeger moest je meer dan € 40 betalen om het spel in de winkel te kopen en daarnaast een abonnement voor je Playstation of Xbox afsluiten om online te kunnen spelen. Sinds 2019 is de app van meer dan 1 GB gratis te downloaden. Binnen vier dagen stond de teller al op 15 miljoen downloads.

De gamesmodes zijn Multiplier en Battle Royale. In de multiplier gamemode kun je vervolgens kiezen uit Free for all (iedereen alleen), Team Deathmatch (5 tegen 5), Capture the flag (verover de vlag en Domination (verdedig drie posities). In de Battle Royale game speel je 1 tegen 100 en de winnaar blijft over. Deze gameplay werd bekend door Fortnite. Ook kun je met een team van twee of vier deelnemen aan Battle Royale.

Cash Frenzy

Rating: 4,6
Reviews: 663.052
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=slots.pcg.casino.games.free.android

Cash Frenzy van Grande Games is een gratis Android app dat je meeneemt naar tientallen videoslots en online gokautomaten. De spanning loopt hoog op, ondanks dat je niet voor echt geld speelt. De slots kenmerken zich door uitstekende visuals en stabiele gameplay. Hoe meer je speelt, hoe meer luxueuze automaten tot je beschikking komen.

In de Cash Frenzy app maak je kans op winst van de mega jackpot van 10 miljard credits of een miljoen credtis met de welkomstbonus. Elke 15 minuten loopt de timer af en vult de app je credits weer aan. Daardoor hoef je nooit langer dan 15 minuten te wachten. Elke 3 uur is er zelfs een Turbo Reward en elke dag kun je draaien aan het Wheel of Cash. Oftewel, de credits liggen voor het oprapen.

The Sims Mobile

Rating: 4,0
Reviews: 1.208.066
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.gp.simsmobile

The Sims Mobile van Electronic Arts, ook bekend van FIFA, is waarschijnlijk het verslavendste spel in de geschiedenis van videogames. In de loop der jaren heeft het zich gestaag verder ontwikkeld van videogames naar online apps. In de videogame kon je de Sims in huis ontwikkelen met eventueel een uitstapje door de wijk. In The Sims Mobiel neem je ze ook mee naar andere locaties als het restaurant of de nachtclub.

Sims zijn fictieve mensen die jij mag gaan ontwikkelen. Fysiek door het haar te laten knippen en ze mooie kleren aan te kleden. Bouw een huis en richt deze geheel in stijl in. Begin een carriere en werk je weg omhoog met een stevige portie ambitie. Start een hobby en wees creatief. Vind een levensparter, ga een relatie aan en neem als kers op de taart een baby. Alles is mogelijk en jij bepaalt zelf hoe je het leven van jouw Sims laat verlopen.

Gamepoint Bingo

Rating:
Reviews: 17.370
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamepoint.bingo

De GamePoint Bingo app van de maker met dezelfde naam. Het aantal gebruikers in de wereld van deze app is beperkt, maar dat komt omdat dit een app van Nederlandse makelijk is. Dat betekent geen slechte vertaling van het Engels naar het Nederlands en uitgebreide begrijpelijke uitleg van het spel. De mogelijkheden om in 2020 bingo online voor echt geld te spelen zijn afwezig vanwege de huidige wet- en regelgeving. Deze bingoapp vult dat gat goed in met gratis credits.

In de app vind je bingolocaties in diverse thema's. Dagelijks incasseerd je gratis Bingo Munten. Kies een bingokamer en nodig eventueel je vrienden ook uit om deel te nemen. Je kunt maximaal 6 prijzen winnen per bingokaart. Door bingokaarten aan te schaffen met de Bingo Munten en te spelen verdien je Verzamelingen. De Verzamelingen kun je vervolgens weer inruilen voor extra beloningen. Chat met andere spelers en werk je weg omhoog naar meer functies in de app.

Idle Mafia - Tycoon Manager

Rating: 4,5
Reviews: 93.405
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamemaker5.idlemafia

Idle Mafia van Century Game is één van de nieuwste tycoon apps in de Google Play Store. Eerder zagen we al Miner Tycoon, Prison Empire, Themepark en Fitness Gym. Als je één van deze spellen hebt gespeeld op je Android apparaat, dan snap je Idle Mafia direct. De “look & feel” van al deze apps is hetzelfde en op de achtergrond gebruiken ze waarschijnlijk dezelfde technologie. Het thema is echter ieder keer verschillend.

Dit keer Mafia! Wie wil er nu niet de Godfather worden? Ontwikkel je familie door capo's aan te nemen en nieuw territorium te bemachtigen. Vraag beveiligingskosten aan winkel, overval mensen op straat en als het nodig is ga je het gevecht aan. Incasseer extra geld in de onderwereld door het opetten van casino's, stripclubs en een studio voor “volwassenen”. Maak je weg omhoog van een kleine straatbende naar een internationaal opererende criminele organisatie. Cash is King!


Dual simkaart: handig of nutteloos?

Dus je vraagt ​​je af of een dubbele simkaart nuttig of nutteloos is? Het is allemaal goed en wel om erover te praten, maar in feite hangt het af van uw behoeften. Laten we dus eens kijken of dubbele simkaarten nuttig of nutteloos zijn. Gebruik het met een Herlaadkaart. Je kunt heel snel de vergelijking maken. vergelijk je herlaadkaart bij prepaidsimkaarten.be. Een handige site voor het vinden van de juiste telefoonkaart.

Dubbele simkaart

Het hebben van twee simkaarten betekent voor het grootste deel dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen jouw oproepen en jouw gegevens, maar wat je niet wilt doen, is de gegevens verdubbelen. Zo krijg je maar één dienst, in plaats van een volledig aparte dienst. Dit is waar een dubbele simkaart van pas komt. Nu heb je een functie genaamd Data Stash, waarmee je zowel je uitgaande als inkomende oproepen en sms-berichten kunt opslaan, zodat je nooit zonder data komt te zitten. Je kunt dus gewoon doorgaan met je dag, ondanks dat je dubbel geboekt bent.

Meerdere gebruikers

Een ander groot voordeel van dit model is dat het wordt geleverd met een model voor meerdere gebruikers. Op die manier kun je zo vaak inloggen als je wilt. Dat betekent dat je de overtollige gegevens op de simkaart kunt gebruiken om informatie over te dragen, in plaats van meer te kopen bij de serviceprovider. Nou, dat is een belangrijke vraag. Als je twee telefoons bij je moet hebben, dan is een dubbele simkaart een noodzaak.

Dus hoe weet je of een dubbele simkaart nuttig of nutteloos is?

 Wel, het hangt af van het gebruik. Als je beide simkaarten regelmatig gebruikt, heeft het geen zin om een ​​kaart te kopen; je zult veel geld uitgeven aan het kopen van een kaart die je nooit gebruikt.

Dus waarom zou je een dubbele simkaart kopen?

Je hebt bijvoorbeeld een vriend die twee nummers nodig hebt voor zijn mobiele telefoon en een vriend die drie nummers nodig heeft voor zijn mobiele telefoon. Als je een simkaart met twee kaarten koopt, kun je het tweede nummer of het derde nummer gebruiken voor al je vrienden. Dus als je een dubbele simkaart koopt, kun je de originele simkaart nog steeds behouden en de extra gebruiken zoals je  wilt. Of, als je de simkaart regelmatig gebruikt, heb je de extra niet nodig; het is veel goedkoper om een ​​geheel nieuwe simkaart te kopen.

Dus, maakt een dubbele simkaart het leven gemakkelijker?

 Dat kan, maar het kan verschillen, afhankelijk van hoe u het daadwerkelijk gebruikt. Als je bijvoorbeeld jouw simkaart constant opgebruikt en jouw telefoon onvoldoende geheugen heeft, zul je merken dat dit niet nuttig is. Als je de simkaart slechts af en toe gebruikt, kan dit handig zijn. Als je er echter een hebt, zul je merken dat het veel goedkoper is om een nieuwe simkaart te kopen in plaats van een tweede simkaart te nemen. Dus als je wilt weten of een dubbele simkaart nuttig of nutteloos is, hoef je alleen maar jouw verbruik te bekijken. Als je de simkaart regelmatig gebruikt, is dual sim mogelijk niet zo handig. Als je altijd twee simkaarten koopt, kun je er mogelijk van profiteren.


sim only

Een mobiel abonnement of Sim Only?

Zit je in een dubio over de twee verschillende abonnementen die momenteel op de markt aanwezig zijn? Dit artikel zal je precies uitwijzen over de verschillen en voor-en nadelen van deze abonnementen.

Een mobiel abonnement

Wanneer je dit type abonnement afsluit bij de desbetreffende provider krijg je een mobiele telefoon, plus een abonnement. Deze mobiele telefoon betaal je vaak samen met je abonnement af. Je moet dit dus zien als een korte termijn lening, zo wordt het tegenwoordig ook door de overheid gezien. Zo lang als de contractduur van je abonnement is, betaal jij voor de telefoon die je gebruikt. Tevens kan je dit bedrag ook in één keer aflossen, dit hangt dus van de wensen van de consument af.

Een Sim Only abonnement

De tegenhanger van het mobiele abonnement is het sim only abonnement. Hierbij verstrekt de provider enkel de simkaart. Je moet als consument dus zelf een mobiele telefoon in bezit hebben die simlock vrij is. Je kan natuurlijk ook een nieuwe telefoon aanschaffen maar dit bedrag zit niet bij het maandelijkse bedrag in of bestel je vaak niet bij dezelfde provider.

De voordelen van een mobiel abonnement

Doordat je het bedrag van de mobiele telefoon niet in één keer hoeft te betalen hoef je niet plotseling een heel groot bedrag op te hoesten. Niet iedereen kan dit namelijk in één keer betalen. Dit geeft mogelijkheden voor meer mensen om een betere kwaliteit mobiele telefoon aan te schaffen zonder in geldproblemen te komen.

De voordelen van een Sim Only abonnement

Dit soort abonnement is vaak goedkoper. Dit komt omdat de aanschafprijs van je telefoon niet in het maandbedrag inbegrepen zit. Dit bedrag kan wel oplopen tot honderd euro per jaar, iets wat je ook kunt besparen.
Ook is deze vorm van aanbieden vaak flexibeler. Je kan niet alleen vaak maandelijks opzeggen maar hebt vaak ook de optie om je bundel maandelijks aan te passen. Dit kan bij onder andere Simyo, Ziggo, Tele2 en KPN. Heel handig voor de besluiteloze burgers onder ons.
Bovendien heb je meer diversiteit in de smartphones die je kan aanschaffen. Als jou favoriete telefoon niet wordt aangeboden in het bepaalde abonnement die je zou willen, kan dit alsnog wanneer je deze twee dingen apart besteld. Zo heb je meer keuze.

Beide vormen van abonnementen zijn dus verschillend en hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Hoewel een abonnement met enkel de simkaart zonder telefoon dus goedkoper lijkt te zijn, moet je wel het complete bedrag van de smartphone gelijk betalen. Dit hoeft in het geval van een mobiel abonnement niet, maar daarbij zit je wel een bepaalde tijd vast aan een provider. Beide gevallen zijn dus te overwegen.


cryptovaluta

Wat zijn de verschillen tussen cryptovaluta?

In 2017 heeft Bitcoin de cryptovaluta in een ander daglicht gezet. Veel mensen die op tijd in deze digitale munt geld aankopen hebben gedaan, mochten zich het onderwerp van een succesverhaal noemen. Menig man heeft namelijk een leuk zakcentje verdient aan de munt, vanwege de enorme fluctuaties in vraag en aanbod. Maar er zijn meer cryptovaluta’s! Zo kan je ook een Ripple kopen en Ethereum, maar wat maakt dat de digitale munten verschillen? Hieronder lees je meer!

Wat is cryptovaluta precies?

Het begrip betekent eigenlijk niets minder dan digitaal geld. Cryptovaluta is een nieuwe variant op ons huidige betalingssysteem. Momenteel vertegenwoordigt het geld wat nu op jouw bankrekening staat giraal geld. Daarmee kunnen we aankopen doen met de pinpas in de winkel of online via webshops. Hierbij zijn er altijd drie partijen betrokken, namelijk: de koper, verkoper en de bank. Dit is anders bij cryptovaluta. Hier vindt de geldstroom slechts plaats tussen de koper en verkoper.

Welke soorten heb je naast de Bitcoin?

De meest bekende variant is toch wel de Bitcoin vanwege al media ophef in 2017, toen het goed ging met de munt. Naast deze munt kun je bijvoorbeeld ook Ethereum kopen. Deze munt is flexibeler en is geavanceerder omdat er meer mogelijk is met de technologie die achter deze cryptovaluta schuilt. Zo is één van de belangrijkste onderdelen van deze munt: de mogelijkheid om zelf applicaties op de Ethereum-blockchain te maken. Daarnaast volgt de populaire Ripple. Deze munt heeft haar roem te danken aan de manier waarop zij super snelle internationale overboekingen kan maken. Naast deze top 3, heb je bijvoorbeeld ook nog:

 • Stratis

Dit een cryptocurrency met veel potentie. Deze munt lijkt erg op ethereum, maar richt zich voor op de zakelijke kant. De blockchaintechnologie van Stratis is voornamelijk gericht op bedrijven.

 • Dash

Deze munt staat bekend om haar snelheid in combinatie met anonimiteit. Er wordt zelfs gesproken over de ‘nieuwe bitcoin’. De gedachtegang is dat de cryptocurrency gebruiksvriendelijk moet worden zodat iedereen hem kan gebruiken.

 • IOTA

Wat deze munt anders maakt dan de andere, is dat transacties gratis verwerkt worden. Veel grote bedrijven zijn momenteel de technologie die achter deze munt zit aan het testen om op makkelijke wijze data te verhandelen. Denk aan Microsoft, Samsung en Volkswagen. Door deze samenwerking schoot de koers omhoog van deze munt.


beste sim-only abonnement

Beste sim-only abonnement kiezen? 5 tips die je helpen

Je wilt het beste sim-only abonnement kiezen, maar waar let je op? Met 5 handige tips weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. En de beste internet provider vindt voor jouw sim only, waar je bovendien goedkoop kunt bellen.

5 tips voor het beste sim-only abonnement

Benieuwd hoe je het beste sim-only abonnement kiest? Gebruik onze 5 handige tips:

 • Virtuele provider
  • Tweejarig abonnement
  • Uitgebreide belbundel
  • Check de internetvoorwaarden
  • Korting en de periode

1. Virtuele provider

Virtuele providers zijn vaak veel goedkoper dan de beheerders van de netwerken. KPN, T-Mobile en Vodafone berekenen hogere tarieven dan bijvoorbeeld Simyo en Simpel. Vergelijk de tarieven van de providers met eigen netwerken en de virtuele aanbieders, waarbij die laatsten vaak een stuk goedkoper zijn.

2. Tweejarig abonnement

Goede provider gevonden voor jouw sim-only abonnement? Sluit er een abonnement af voor twee jaar. In plaats van voor één jaar of zelfs per maand of helemaal flexibel. Naarmate je langer klant blijft betaal je een lagere prijs, omdat het de provider meer zekerheid biedt.

3. Uitgebreide belbundel

Twijfel je over het aantal belminuten dat je nodig hebt? Kies de bundel liever iets te groot dan net te klein. Belminuten buiten de bundel zijn vaak relatief duur. Terwijl een iets grotere bundel bijvoorbeeld maar een paar euro per maand extra kost. Snel terugverdiend, als je daarmee voorkomt dat je een keer 15 of zelfs 30 minuten buiten je bundel zou bellen.

4. Check de internetvoorwaarden

Kijk bij de keuze voor het beste sim-only abonnement goed naar de internetvoorwaarden. Net op de snelheid van de verbinding, net als een eventuele Fair Use-policy. Mag je het internet (op lagere snelheid) blijven gebruiken of zijn de MB’s uiteindelijk een keer helemaal op? Belangrijk om op te letten, zodat jouw sim-only-aanbieder ook een goede internet provider is.

5. Korting en de periode

Krijg je korting op jouw abonnement of betaal je geen aansluitkosten? Kijk goed naar de periode waarin je gebruik kunt maken van de korting. En bereken de totale kosten voor de contractperiode, bijvoorbeeld 2 jaar lang. Dat maakt vergelijken makkelijker, zodat je de beste internet provider en een goed en goedkoop abonnement voor sim-only kiest.

Beste internet provider en sim-only abonnement

Gebruik de bovenstaande tips om het beste sim-only abonnement af te sluiten. Waarvoor je niet te veel betaalt en waarmee je zeker weet dat je jouw nieuwe smartphone precies zo kunt gebruiken zoals je dat wilt. Zonder je zorgen te hoeven maken over belminuten en MB’s, zonder dat de rekening aan de andere kant te hoog op zal lopen.


sim only vergelijken

Telefoon afgelost? Het moment om over te stappen op sim only!

sim only vergelijken

Loopt het abonnement dat je bij jouw smartphone hebt binnenkort ten einde? Of is deze reeds afgelopen? Dan betekent dit dat je op zoek kunt naar een nieuw toestel. Veel mensen kiezen in dat geval opnieuw voor een abonnement waar zij het toestel bij krijgen. Zonde, want volgens goedkoopste-simonly.com betaal je hierdoor onnodig veel voor jouw smartphone. Het wordt een stuk voordeliger wanneer je overstapt naar sim only. Niet iedereen is echter bekend met sim only. Daarom geven wij jou hier de benodigde sim only uitleg, zodat je zelf kunt bepalen of dit inderdaad het juiste moment is om over te stappen.

Wat is sim only?

Niet iedereen is bekend met sim only. Voordat je overstapt, moet je weten dat je bij deze vorm enkel een abonnement afsluit. Je krijgt hier dus geen smartphone bij. Nee, deze moet je zelf kopen. Of je kunt hiervoor natuurlijk je huidige smartphone gebruiken. Hoe het zit met de omvang van een sim only abonnement? Dat heb je helemaal zelf in de hand. Vrijwel iedere sim only provider heeft tegenwoordig namelijk verschillende bundels waar je uit kunt kiezen. Gebruik je jouw toestel niet bijzonder veel? Kies dan voor een kleine bundel. De maandelijkse kosten liggen in dat geval niet bepaald hoog. Ook voor grootverbruikers zijn er echter sim only abonnementen te vinden.

Wanneer kies je voor sim only?

Is jouw abonnement inmiddels afgelopen? Dan kun je natuurlijk voor een nieuw abonnement gaan. In dat geval krijg je vaak weer een nieuw toestel. Vertoont de telefoon die je nu gebruikt nog geen mankementen? Dan is het natuurlijk zonde om een nieuw toestel te kopen. In dat geval is het lucratief om over te stappen op sim only. Waarom? Omdat je zo jou huidige toestel kunt blijven gebruiken. Je betaalt in dat geval aanzienlijk minder geld per maand om te bellen, sms’en en internetten. Bovendien bespaar je op de aanschaf van een nieuwe telefoon. Sluit je een sim only abonnement af voor twee jaar en begeeft het toestel het na een jaar? Dan kun je gewoon een nieuw simlock vrij toestel kopen en hier de simkaart in doen.

Welke provider kies je?

Ben je om? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een sim only abonnement afsluiten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is vandaag de dag namelijk enorm. Providers zien namelijk dat mensen zich steeds vaker richten op sim only, waardoor zij zich hier ook op zijn gaan richten. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor een sim only abonnement. Gelukkig hoeft dit ook niet. Je kunt namelijk sim only vergelijken. Op deze manier weet je binnen de kortste keren wat in jouw geval de goedkoopste provider is. Richt je echter niet louter tot de prijs, maar kijk ook naar de inhoud van een sim only abonnement. Je wilt immers niet dat je na het afsluiten van het contract ineens voor allerlei verrassingen komt te staan.


Sim Only vergelijken: dit is de beste optie voor jou

Als je graag een goedkoop telefoon abonnement wilt afsluiten is sim only wellicht iets voor jou. Hiermee betaal je alleen voor het abonnement en niet voor het toestel. Maar hoe kies je een goede sim only en hoe weet je dat je de laagste prijs betaalt? Om antwoord te krijgen op deze vragen ga je sim only vergelijken. Sim only vergelijken houdt in dat je de verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken op basis van prijs, maar ook van wat je krijgt voor deze prijs. Hoeveel internet je wilt of hoeveel belminuten is helemaal aan jou. Je vindt altijd een goed sim only abonnement dat aan je wensen voldoet.

Het voordeel van een sim only abonnement

Sim only: wat houdt dat precies in? Wanneer je een sim only abonnement afsluit betaal je alleen voor het abonnement zelf. Dit is bijvoorbeeld gunstig wanneer je nog een bruikbare telefoon hebt terwijl je abonnement afloopt. Je kunt dan een nieuw abonnement koppelen aan deze telefoon. De kosten van een sim only abonnement liggen vaak laag, omdat er geen kosten bijkomen van het toestel dat je normaal gesproken maandelijks afbetaalt. Je kunt een sim only afsluiten bij vrijwel iedere provider. Denk hierbij aan Vodafone, Tele2, T-Mobile, KPN, Ben en meer.

Hoe werkt sim only vergelijken?

Je wilt sim only vergelijken, maar hoe werkt dit? In de eerste plaats kun je zelf bepalen hoe je wilt dat het abonnement eruit ziet. Hierbij heb je de keuze uit een aantal mogelijkheden:
1. Internet: hoeveel MB internet wil je maandelijks tot je beschikking hebben? Zo kun je onder andere kiezen voor 500MB, maar ook voor 5000, 20000 en onbeperkt. Hoe meer internet je wilt, hoe hoger het maandbedrag.
2. Bellen: hoeveel belminuten wil je per maand tot je beschikking hebben? Je kunt kiezen voor 100 minuten, maar ook voor 500 minuten of onbeperkt.
3. Overig: kies daarnaast voor verschillende filters waarmee je jouw zoektocht gemakkelijk kunt maken. Denk hierbij aan provider, netwerk en maximale kosten.

Aandachtspunten bij het afsluiten van sim only

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een sim only abonnement. Zo moet je jouw eigen bel- en surfgedrag inschatten. Het is dus belangrijk om je eigen verbruik goed te kennen, zodat je niet te weinig of juist teveel MB’s per maand hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar het aanbod van diverse providers. Zo is niet overal je abonnement maandelijks opzegbaar. Hiervoor is sim only vergelijken een goede uitkomst. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en niet twee jaar vastzit aan een abonnement.


Wat is het beste moment voor de overstap van prepaid naar sim only?

Overstappen van prepaid naar sim only is easy

Het is heel easy om bij je provider over
te stappen van prepaid naar een abonnement. Als je net een nieuwe smartphone
hebt gekocht of als je gewoon nog niet toe bent aan een nieuwe, dan is sim only
de meest logische keuze. Je regelt dit direct met je provider. Je kunt je
huidige simkaart en telefoonnummer nagenoeg altijd behouden. De provider zet de
prepaid om naar een sim only, precies hoe je het wilt. Het is gelukkig niet
nodig om alles
over mobiele telefonie
te weten om dit zelf te regelen.

Prepaid is overzichtelijk en
veilig

Hoe bepaal je wat een goed moment is om
de prepaid in te ruilen voor een sim only abonnement? Check deze blog om
inspiratie op te doen
om te bepalen of het in jouw situatie
verstandig is om van prepaid naar sim only te gaan. Je bent waarschijnlijk ooit
begonnen met prepaid omdat jij of je ouders dit de meest overzichtelijke en
veilige manier vonden om mobiel bereikbaar te zijn. Prepaid is redelijk simpel.
Als je tegoed hebt, kun je bellen, sms-en en internetten. Zonder tegoed kun je alleen
het noodnummer bellen. Een abonnement was een aantal jaar geleden nog wel eens
risicovol. De providers waarschuwden niet als je buiten je bundel ging en
vervolgens zag je op de eerstvolgende factuur een hoge extra post omdat je
buiten je bundel was gegaan. Ook de verhalen van mensen die van vakantie
terugkwamen en werden verrast door een torenhoge rekening van hun mobiele
provider zijn bekend.

Abonnement heeft minder risico
dan vroeger

Er is inmiddels veel verbeterd. De
providers waarschuwen je nu als je buiten je bundel dreigt te gaan en binnen
Europa zijn de tarieven voor gebruik van je mobiele abonnement in het
buitenland gereguleerd. Hiermee is het risico op onverwacht hoge kosten bij een
sim only abonnement heel klein geworden.

Is sim only voor jouw situatie
beter?

Om een goede inschatting te maken of het
zinvol is om over te stappen van prepaid naar sim only, is het verstandig om
uit te rekenen hoeveel je het laatste half jaar aan prepaid opwaarderingen hebt
uitgegeven. Als je dit deelt door zes, zie je wat prepaid jou gemiddeld per
maand kost. Vervolgens kun je kijken waar je het prepaid tegoed voornamelijk
aan uitgegeven hebt. Meestal is dit aan mobiele data. Laatste stap is om het
voor jouw situatie meest optimale sim only abonnement te selecteren. Op sites
waar alles over mobiele telefonie beschreven staat, vind je de verschillen
tussen aanbieders en abonnementen. Met die informatie kun je een keuze maken
die het beste bij je past.

Succes met het uitzoeken en ook voor je
familie en vrienden geldt: check deze blog om inspiratie op te doen bij de
keuze prepaid of abonnement!


Dé iPhone geruchten voor 2020

De iPhone is de populairste smartphone
van de laatste jaren zo lazen we op een blog voor mannen. De nieuwe iPhone zal
hier geen uitzondering op zijn. Maar wat weten we eigenlijk van de nieuwe iPhone
2020
?

De vier nieuwe toestellen en hun release datums

Naar verwachting zal Apple vier nieuwe
toestellen op de markt brengen in 2020. Drie daarvan zullen de opvolgers worden
van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Waarschijnlijk zal
Apple in de eerste helft van 2020 nog een ander toestel op de markt brengen: de
opvolger van de iPhone SE. Dit zal een kleiner en goedkoper toestel zijn dan de
iPhones die we kennen. De andere drie iPhones zullen worden onthult in
september en erna ook verkrijgbaar zijn voor de consument.

De verwachtingen op een rij

In aanloop naar de lancering van de
nieuwe iPhone ontstaan er altijd erg veel geruchten. Op tech en mannenblogs
gaan de wildste geruchten rond. Hier de belangrijkste op een rij. Alles over de
iPhone voor 2020:

Nieuw
formaat en geen notch:
Apple is al jaren bezig met het
verkleinen van de randen om het scherm. Het uiteindelijke doel is een telefoon
waarbij de voorkant alleen maar uit display bestaat. Het zou Apple gelukt zijn
dit doel te bereiken.

De iPhone 11 zal het huidige formaat
behouden, maar de opvolgers van de iPhone 11 Pro en -Pro Max zullen een scherm
krijgen van 6,1 en 6,7 inch. De opvolger van de iPhone SE zal een scherm
krijgen van 5,4 inch.

Nieuw
design:
Het ontwerp van de nieuwe iPhone zal
waarschijnlijk gaan lijken op het ontwerp van de iPhone 4.

Camera:
Bij de camera zal Apple de focus leggen op het
verbeteren van de software. Naar verwachting zullen de camera's zelf hetzelfde
blijven.

Nieuw
scherm in de opvolger van de iPhone 11:
De iPhone 11
pro en -Pro Max hadden al een oled scherm. De iPhone 11 had een lcd scherm. In
2020 zal de opvolger van de iPhone 11 ook een oled scherm krijgen. Dit zorgt
voor betere zwartwaarden en kleuren.5G en
iOS 14
: Apple zal de nieuwe
iPhones uitrusten met ondersteuning voor 5G. Dit maakt ze extra
toekomstbestendig. Daarnaast zullen de nieuwe toestellen worden voorzien van
iOS 14: de nieuwe update van het besturingssysteem van de iPhone.


iphone 7

Waarom anno nu een iPhone 7 kopen

Elk jaar brengt Apple samen met andere
telefoonfabrikanten nieuwe telefoon modellen uit. Desondanks blijven eerdere
modellen op de markt beschikbaar. Is het verstandig om een ​​verouderd model te
kopen voor een lagere prijs? Of toch liever het nieuwste model uit de iPhone
familie kopen? Ondanks dat de iPhone 7 in 2016 voor het eerst werd uitgebracht,
is het nog steeds een uitstekende keuze. Hier volgt waarom:

Betaalbare prijs
Veel mensen beschouwen de prijs van de telefoon als de belangrijkste factor tijdens het uitkiezen van een nieuwe smartphone. Wanneer je bedenkt hoeveel je gaat uitgeven, is het belangrijk te overwegen waar je de telefoon voor gaat gebruiken en wat de belangrijkste functies zijn voor jou. De nieuwste en duurste telefoon die beschikbaar is, is niet altijd de beste keuze voor iedereen.

Het is pak ́m beet twee jaar geleden dat
de iPhone 7 werd uitgebracht. Toendertijd kostte een gloednieuwe tussen de 600
en 700 euro. Tegenwoordig is de verkoopprijs een stuk gedaald. Naast nieuwe
Iphone´s kan je ook gerenoveerde iPhone´s kopen. Nog voordeliger en vaak net zo
goed.

Mooi kleurenpalet
De iPhone 7 is verkrijgbaar in vijf opvallende kleuren: zilver, goud, roségoud, mat zwart en jet zwart. Nieuwere iPhone´s zijn verkrijgbaar in minder varianten. De iPhone X slechts in twee kleurvarianten: zwart of wit. Is kleur belangrijk voor jou, dan is een iPhone 7 kopen het overwegen waard.

Touch ID
Apple introduceerde biometrische authenticatie in 2013 toen de iPhone 5s werd uitgebracht. Het was de eerste keer dat een iPhone vingerafdrukherkenning kreeg, wat een bijzonder eenvoudige manier is om de telefoon te ontgrendelen. De iPhone X heeft een rand-tot-rand-display, wat betekent dat de Home-knop nu verdwenen is - en daarmee ook Touch ID. In plaats van een vingerafdruk te gebruiken, kan de telefoon nu worden ontgrendeld met gezichtsherkenning.

Compact formaat
Apple houdt van groot. Elk nieuwer model van de iPhone wordt steeds een stukje groter. De tijd dat je je telefoon in je broekzak deed is voorbij met de nieuwste modellen. Qua afmetingen is de iPhone 7 een zeer compacte smartphone. Het heeft een 4,7-inch scherm, en toch is het duidelijk groter dan bijvoorbeeld de iPhone 5 en iPhone 5S.

Briljant ontwerp
Laten we eerlijk zijn: Apple iPhones zijn prachtige smartphones. Ze zijn dun, glanzend en gestroomlijnd - gewoon een plezier om naar te kijken. Net als andere iPhones is het ontwerp van de iPhone 7 ook modern en up-to-date. Toch geven sommige gebruikers de voorkeur aan het ontwerp van de iPhone 7 boven de iPhone X bijvoorbeeld. De iPhone 7 heeft randen rond het scherm en geen inkeping aan de bovenkant. De inkeping kunnen sommige irriteren mensen wanneer ze bijvoorbeeld video's bekijken in de liggende modus.

Het nieuwste besturingssysteem
De iPhone 7 werkt op hetzelfde besturingssysteem als de andere iPhones, dat wil zeggen Apple iOS. Dit betekent dat de iPhone 7 dezelfde apps, updates en functionaliteiten geniet als de nieuwere modellen. Geen reden dus om de anno nu geen iPhone 7 kopen.


Hoe je het beste een hotspot kunt creëren

Om met je telefoon gebruik te maken van het internet heb je een verbinding hiervoor nodig. Doorgaans is dit de verbinding met het 4G netwerk van je provider of via een wifi netwerk. Het voordeel van een wifi netwerk is dat je deze vaak gratis kunt gebruiken en daarmee data van je internet databundel kunt besparen. Het voordeel van een 4G netwerk is dat je altijd overal internet hebt ook wanneer er geen wifi in de buurt is.

Waarvoor kun je een hotspot gebruiken?

Daarnaast zou het kunnen zijn dat je met meerdere apparaten het internet op wilt. Bijvoorbeeld met je laptop om op afstand te kunnen werken. Of voor je kinderen zodat ze gebruik kunnen maken van een tablet tijdens een langere auto reis. In beide gevallen kun je hiervoor een wifi hotspot creëren waarmee je apparaten zoals laptops, tablets en telefoons laat verbinden om zo het internet op te kunnen.

Een hotspot is ideaal om op te zetten wanneer er geen wifi netwerk in de buurt is of wanneer je een eigen beveiligd netwerk wilt gebruiken. Doorgaans kan je een wifi hotspot op twee manieren opzetten. Op deze website wordt uitgebreid uitgelegd hoe je een wifi hotspot instellen kunt. Maar we gaan het nog even kort en krachtig voor je uitleggen.

Via je telefoon

De eerste en goedkoopste methode ervan uitgaande dat je al een telefoon met databundel hebt is een hotspot op je telefoon instellen. De meeste moderne telefoons hebben namelijk een hotspot soms ook wel ‘tethering’ functie genoemd. Wanneer je deze aanzet maakt je telefoon een uniek wifi signaal dat je kunt benoemen en beveiligen met een wachtwoord. Iedereen die jij toegang wilt geven kan dan inloggen op dat wifi netwerk om vervolgens van jouw internetverbinding gebruik te maken.

De nadelen hiervan zijn wel dat je maar een beperkt aantal apparaten kunt verbinden. En dat je databundel sneller op gaat. Zeker wanneer je geen zicht hebt op waar anderen jouw wifi signaal voor gebruiken. Gaan mensen massaal bestanden in bijvoorbeeld een app store downloaden of YouTube video’s bekijken dan is je bundel snel op tenzij deze onbeperkt is. Let hier dus op!

Via een draadloze router

De 2e manier is door een mifi router te gebruiken. Deze kun je tegenwoordig overal kopen. Op de website hierboven vindt je daar ook meer informatie over. Deze routers kun je met een 4G en in de nabije toekomst 5G netwerk laten verbinden. Precies zoals je telefoon dat ook doet door middel van een simkaart met bundel. Vervolgens kun je hier tot wel 10 apparaten mee laten verbinden en gaat de gemiddelde mifi router zo’n 8 uur mee op de oplaadbare batterij. 

Deze 2e methode is doorgaans wat duurder omdat je er een mifi router voor nodig hebt. Echter is deze wel veiliger en duurzamer omdat je er in de praktijk meer aan hebt.


populairste smartphones 2018

De populairste smartphones van 2018

De smartphone is voor de meeste gebruikers ongelooflijk belangrijk. Dat komt natuurlijk onder meer doordat we er steeds meer mee kunnen. Vroeger waren mobiele telefoons vooral bedoeld om mee te bellen en wat later konden we er ook berichtjes mee sturen. Inmiddels zijn het echter draagbare computers geworden waar we werkelijk alles mee kunnen. Dat is wellicht ook de reden dat vrijwel iedereen die van boven de vijftien jaar een eigen smartphone heeft. Sterker nog: vaak hebben we al eerder een mobiele telefoon. Wanneer je een mobiele telefoon uit gaat kiezen, kom je er al snel achter dat er ongelooflijk veel keuze is. Zeker wanneer je er niet zo heel veel vanaf weet, is het dan best lastig om een goede keuze te maken. Er zijn namelijk talloze merken en ieder heeft vervolgens weer heel veel verschillende modellen en uitvoeringen. Maar wat zijn dan eigenlijk de meest populaire smartphones van 2018? Van welke mobiele telefoons weten we vooraf al dat ze ook in 2018 ongekend veel verkocht gaan worden? Vaak behoren deze ook direct tot de beste en meest uitgebreide smartphones. Hieronder hebben we een top vijf van meest populaire smartphones in 2018 gemaakt!

Heb je jouw keuze gemaakt? Kijk dan hier bij welke aanbieder je de beste deal sluit!

iPhone X

Natuurlijk kan het nieuwste model van Apple onmogelijk ontbreken in dit rijtje. De iPhone X kwam in september 2017 uit en zal ook in 2018 zonder twijfel tot de meest populaire smartphones blijven behoren. Dat is ook niet zo vreemd. Apple heeft bij het tienjarig jubileum van de iPhone namelijk flink uitgepakt en is met een schitterend model op de markt gekomen die ook nog eens uitstekende prestaties levert. Vooral het design is flink op de schop gegaan vergeleken met vorige edities. Zo is de dubbele camera een stuk gedraaid, waardoor augmented reality nóg beter wordt. Verder zijn er natuurlijk ook aan de binnenkant de nodige dingen veranderd. Eindelijk maakt Apple bij de iPhone X gebruik van een OLED-scherm. Daarnaast is er een nieuwe chip in de smartphone gebouwd en kun je gebruik maken van extra werkgeheugen. De iPhone X is zonder twijfel één van de beste, zo niet de allerbeste smartphone die op dit moment verkrijgbaar is. Klein nadeel is dat je daar ook naar betaalt. De nieuwprijs van deze mobiele telefoon ligt namelijk een stuk boven de 1000 euro. En er is nog een ander klein nadeel. De telefoon is ontzettend breekbaar en het is dus niet verstandig om de iPhone X te laten vallen.

Samsung Galaxy Note 8

Apple en Samsung strijden al jarenlang op de macht als het gaat om smartphones. Apple ligt met de iPhone X voorlopig aan kop maar Samsung laat zich echt niet zomaar aan de kant schuiven. De Samsung Galaxy Note 8 zal in 2018 ongetwijfeld tot de meest populaire smartphones horen. Deze mobiele telefoon is precies wat je van Samsung mag verwachten: een groot scherm en een prachtig design zorgen er namelijk voor dat er opnieuw miljoenen mensen in 2018 deze smartphone gaan kopen. De Galaxy Note 8 is een sterk verbeterde en geprofessionaliseerde versie van de Galaxy S8. Een belangrijk verschil is dat het bekende pennetje terug is om goed te kunnen navigeren door de smartphone. Dat zal bij veel consumenten zonder twijfel heel goed vallen. Het bijzondere van de Note 8 is dat bijna de hele voorkant van de smartphone uit scherm bestaat. Er zijn weinig mobiele telefoons te vinden die beschikken over een dergelijk groot scherm en dat alleen al maakt de Galaxy Note 8 ontzettend populair. De smartphone maakt bovendien gebruik van allerlei handige foefjes zoals de gezichtsherkenning en de stylus. Verder maakt de dubbele camera van deze telefoon ontzettend veel indruk.

Nokia 8

Degenen die zich nog herinneren hoe het in het begin ging met de smartphones, herinneren zich zonder twijfel het merk Nokia. In beginfase van de mobiele telefoons was dit namelijk ongetwijfeld één van de allerbeste merken die er te vinden waren. Met de opkomst van merken als Apple en Samsung, raakte Nokia wat op de achtergrond. Nu lijkt het smartphonemerk echter definitief terug te zijn. Na jarenlang afwezig te zijn geweest in de lijstjes van beste en meest populaire telefoons komt men met de Nokia 8 definitief terug. Eindelijk heeft de fabrikant de vertaalslag naar Android gemaakt en dat komt de Nokia 8 ten goede. Dit model lijkt in niets meer op de mobiele telefoon van vroeger die je zonder problemen op de grond kon laten vallen en waar je uren Snake op speelde. Het design is degelijk maar niet bijzonder. Zoals we van Nokia gewend zijn, is het een stevig toestel. De randen rondom het scherm zijn wel behoorlijk groot, daar zou met een nieuw model nog wat aan gedaan kunnen worden. De dubbele camera waar gebruik van wordt gemaakt is overigens ook prima. Nokia heeft het besturingssysteem van Android overigens volledig overgenomen zonder daar dingen in te veranderen. De hardware is verder zonder twijfel uitstekend te noemen met de Snapdragon 835-processor en 4GB werkgeheugen. Verder is er 64GB uitbreidbare opslagruimte beschikbaar.

OnePlus 5T

Als er een merk is waar heel veel nieuwe modellen van op de markt komen, is dat OnePlus. Het lijkt er de laatste tijd zelfs op dat er bijna ieder kwartaal wel een nieuw model op de markt komt. Daarbij zijn er uiteraard behoorlijk wat verbeteringen toegepast ten opzichte van de vorige. Het is dus op zich best gevaarlijk om een model van dit merk in dit lijstje op te nemen. Voor je het weet is er namelijk een verbeterde versie beschikbaar. Toch kan de OnePlus 5T echt niet genegeerd worden als we het over de beste en meest populaire smartphones hebben. Dat heeft vooral te maken met de geweldige prijs-kwaliteit verhouding van deze smartphone. Je betaalt relatief weinig voor een mobiele telefoon met geweldige specificaties. Er zijn overigens twee verschillende versies beschikbaar van de OnePlus 5T. Beiden beschikken over een AMOLED-scherm van 6 inch en kan zich op dat gebied meten met grote merken als Samsung en LG. Verder beschikt de smartphone ook over een paar handige functies zoals de koptelefoonpoort en de vingerafdrukscanner.

Apple iPhone 8 Plus

Het tweede toestel van Apple in deze top vijf maar dat kan ook echt niet anders. De Apple iPhone 8 plus hoort namelijk zonder twijfel bij de vijf meest populaire smartphones van 2018. Apple laat met deze mobiele telefoon opnieuw zien dat men in staat is een model tot in de detail te kunnen verbeteren. De 8 Plus beschikt over 3GB over genoeg werkgeheugen en heeft daarnaast een dubbele cameralens waardoor foto's en video's stukken beter worden. Vooral in het donker kun je met de iPhone 8 Plus veel betere foto's maken. Andere extra's zijn de mogelijkheden om optisch in te zoomen zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit en de vernieuwde gezondheidsapp. De 8 Plus beschikt over een 5.5 inch retinascherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en draait op een snelle en uitstekend presterende Apple A11 Bionic-processor. Deze chip is ongekend sterk en komt uit verschillende tests naar voren als een chip die zich zelfs kan meten met de iPad Pro en de MacBook Pro. Qua snelheid zijn er weinig smartphones die op dit moment beter zijn en wellicht behoort de Apple iPhone 8 Plus juist daardoor tot de meest populaire smartphones van 2018.

iPhone X abonnement vergelijken en de beste iPhone X deal pakken? Kijk op iPhoneXabonnement.nl en zie hoeveel jij kunt besparen op jouw nieuwe abonnement.


Wereldwijd meer dan 1,44 miljard smartphones verkocht in 2016

De markt van smartphones groeit minder hard dan in eerdere jaren volgens de laatste cijfers van IDC. De markt voor smartphones is in het laatste kwartaal van 2016 met slechts 6,9 procent gegroeid. Dit is aanzienlijk minder dan de groei in 2015 dat op 10,4 procent stopte. In totaal zijn er in het laatste kwartaal van 2016 400,7 miljoen exemplaren verkocht.

Groei 2016

De groei in 2016 is afkomstig uit de grote consumentenmarkten die vooral te vinden zijn in de Verenigde Staten, Brazilië en in China. In 2016 gingen in totaal meer dan 1,44 miljard smartphones over de toonbank, een stijging van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dit betekent grofweg dat 19 procent van de wereldbevolking een nieuwe smartphone gekocht heeft.

De winnaar

Apple is de grote winnaar van het vierde kwartaal van 2016. Het streefde Samsung voorbij als de grootste smartphone fabrikant ter wereld. Apple heeft goede zaken gedaan met de iPhone 7 terwijl Samsung het moeilijk heeft gehad in het afgelopen jaar. De problemen rondom de Note 7 smartphone hebben tot een groot verlies geleid. Het verschil tussen de twee telecomtitanen is echter niet groot met een marktaandeel van 18,3 procent voor Apple en 18,1 procent voor Samsung. De derde plek is weggelegd voor Huawei dat in 2016 een grote groei heeft doorgemaakt.


batterij

Batterij

Doordat er steeds meer taken uitgevoerd worden door de smartphone is de vraag naar een goede batterij groter geworden. Het grote scherm en het vele gebruik van de smartphone zorgt ervoor dat de batterij meestal minder dan 24 uur meegaat. Als je een dag van huis bent zonder een lader is al snel een probleem. De nieuwe smartphones hebben vaak een batterij die niet te verwijderen is waardoor een extra batterij voor nood niet gebruikt kan worden. De capaciteit van de batterij wordt steeds groter gemaakt door de fabrikanten. Het wordt de fabrikanten echter niet makkelijker gemaakt doordat de smartphones steeds dunner worden. Alhoewel de fabrikanten er alles aan doen om de capaciteit uit te breiden blijft het probleem van een korte batterijduur bestaan. De nieuwe high-end smartphones hebben een batterij van 2200 tot 3200 mAh.


Camera

Een smartphone beschikt minimaal over één camera. Dit is de camera aan de achterzijde. Deze mag niet ontbreken op een nieuwe telefoon. Een standaard smartphone camera heeft tegenwoordig meer dan 3 megapixels. Veel van de high-end smartphones hebben zelfs meer dan 8 megapixels. De resolutie van de smartphone camera’s is sterk toegenomen de laatste jaren. Met de camera is het mogelijk om niet alleen foto’s maar ook video’s te maken. De kwaliteit van de video’s loopt van 480p tot 4K. Een groot deel van de smartphones beschikken ook over een frontcamera. Deze camera wordt gebruikt voor videobellen en voor het maken van selfies. De kwaliteit van de camera aan de voorzijde is over het algemeen minder dan de camera aan de achterzijde.


App stores

De programma’s die draaien op een smartphone worden apps genoemd. De apps voegen nieuwe features toe aan de mobiele telefoon. Zo zijn er games, nieuws apps, zakelijke apps en noem het maar op. Er is bijna voor alles wat je maar kunt bedenken een app beschikbaar. Veel veel van de apps zijn gratis maar sommigen kunnen enkel geïnstalleerd worden na een betaling. Er staan standaard een aantal apps op de smartphone na aankoop maar er kunnen ook apps gedownload worden.

Welke app stores?

Het downloaden van apps is mogelijk in een app store. Elk besturingssysteem heeft een eigen app store. In de app store kun je zoeken naar apps, recensies lezen van andere gebruikers en apps downloaden. De twee bekendste app stores zijn de Apple App Store voor iOS en Google Play voor Android. Beide app stores hebben een assortiment van meer dan een miljoen apps.


Besturingssysteem

Het besturingssysteem op mobiele telefoons koppelt de hardware aan de software. Het zorgt ervoor dat er taken uitgevoerd kunnen worden door de hardware met behulp van de apps. Er zijn verschillende besturingssystemen die gebruikt worden op smartphones. Sommige besturingssystemen worden door meerdere producenten tegelijk gebruikt terwijl andere producenten het eigen besturingssysteem de voorkeur geven. Apple is hier een voorbeeld van dat als enige het iOS besturingssysteem gebruikt op de smartphones. De twee meest gebruikte besturingssystemen zijn iOS van Apple en Android van Google.


App

App is een afkorting voor applicatie. Dit is een programma dat een bepaalde taak uitvoert. Er staan standaard een aantal apps op de smartphone maar ze zijn ook te downloaden. Een app kan bijvoorbeeld een game zijn maar ook een programma met nieuwsberichten of een informatief EHBO programma. Zo zijn er apps beschikbaar voor veel uiteenlopende taken die uitgevoerd kunnen worden op de smartphone.

Besturingssystemen

Welke apps gedownload en geïnstalleerd kunnen worden op de smartphone verschilt per besturingssysteem. Er zijn andere apps te downloaden voor Android dan voor iOS smartphones. Voor beide besturingssystemen zijn de apps beschikbaar in een andere app store. Er zijn veel gratis apps te downloaden maar voor sommigen moet een vergoeding betaald worden.


Smartphone

Een smartphone is een krachtige en snelle mobiele telefoon die meer mogelijkheden heeft dan een normale mobiele telefoon. Wat een smartphones is wordt door veel mensen verschillend uitgelegd. De overeenkomsten zijn dat het meestal een touchscreen heeft, internetmogelijkheden en beschikt over apps die gedownload kunnen worden.


NFC

Met NFC, de afkorting voor Near Field Communication, is het mogelijk om data te versturen over korte afstanden. Het lijkt hiermee op Bluetooth maar het werkt anders en het is sneller. De technologie maakt het mogelijk om snel te kunnen betalen met de smartphone. Dit biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor betalingen in het openbaar vervoer en cafés. Het wordt echter momenteel nog niet voor veel zaken gebruikt.


Bluetooth

Met Bluetooth is het mogelijk om de smartphone draadloos te verbinden met een ander apparaat met Bluetooth. Dit kan een andere smartphone zijn maar ook een luidspreker om muziek mee af te spelen. Bluetooth wordt op de smartphone met name gebruikt voor het verbinden van de smartphone met een headset of handsfree kit in de auto. Bluetooth maakt gebruik van een radiofrequentie dat vereist dat de twee apparaten dicht bij elkaar zijn. De afstand ligt tussen 1 en 10 meter om verbinding te kunnen maken met Bluetooth. Het is hierbij niet nodig om in dezelfde kamer te zijn als de ander.


WiFi

Wifi is een verzamelnaam voor draadloze netwerken. Door middel van Wifi is het mogelijk om draadloos een verbinding te maken met een netwerk. Dit kan met een thuisnetwerk zijn maar ook via een Wifi-hotspot. Er kan verbinding met het netwerk gemaakt worden met verschillende apparaten zoals een pc, smartphone, laptop en tablet. Een Wifi verbinding is over het algemeen veel sneller dan de verbinding via het mobiele netwerk. Een voordeel van het gebruik van Wifi is dat er geen gebruikt wordt van de databundel van een abonnement.


3G

De moderne smartphones kunnen allen verbinding maken maken een 3G netwerk. 3G staat voor de derde generatie mobiele telecommunicatie. Dit is het standaard netwerk dat momenteel nog het meest gebruikt wordt. Verouderde modellen kunnen alleen maar verbinding maken met 2G. De meeste smartphones die nu geïntroduceerd worden zijn geschikt voor 4G; de vierde generatie die in opkomst is.


spraakassistent

Spraakassistent

Wat is een spraaksassistent?

Een spraakassistent op een smartphone kan gebruikt worden voor het uitvoeren van verschillende taken. Door een vraag te stellen aan de smartphone kan de assistent een taak uitvoeren. Het lijkt hierdoor net als een echte persoonlijke assistent. In Nederland worden de spraakassistenten nog niet veel gebruikt maar in Engels sprekende landen wel. Dit komt doordat de spraakassistenten niet over Nederlandse talen beschikten. Daar is echter verandering in gekomen. Zo beschikken Google Now en Siri tegenwoordig over de Nederlandse taal.

Geschiedenis spraakassistent

De eerste spraakassistent voor een smartphone was Siri dat geïntroduceerd werd in de iPhone 4S in 2011. Dit was een technologische vooruitgang dat door andere fabrikanten nog te ver weg lag. Siri was de eerste spraakgestuurde assistent die kon helpen met de alledaagse dingen die via de smartphone gedaan werden. Vervolgens hebben de andere smartphone producenten niet stilgezeten en ook eigen spraakassistenten ontwikkeld. Minder dan een jaar na de introductie van Siri volgde de eerste concurrent; Google Now. Microsoft kwam pas veel later met een spraakgestuurde assistent in Windows 8.1 die Cortana genoemd wordt. Hetzelfde geldt voor de spraakassistent van Samsung. Deze wordt S Voice genoemd en werd in 2012 geïntroduceerd.


FaceTime

FaceTime is de videobellen technologie van Apple dat als app beschikbaar is. Het is door Steve Jobs geïntroduceerd in 2010, tegelijk met de iPhone 4. Dit is het eerste Apple apparaat waarop FaceTime beschikbaar op kwam. Met de technologie kan gratis gebeld worden naar andere Apple apparaten zoals de iPhone, iPad, iPod Touch of Mac. Het programma is niet compatibel met andere programma’s of producten van andere producenten.

Geen kosten

Er wordt geen gebruik gemaakt van belminuten met de app maar van de databundel of Wifi. Met FaceTime kan gebeld worden naar ieder telefoonnummer gekoppeld aan een iPhone of email adres. Het is tegenwoordig ook mogelijk om met FaceTime alleen met audio te bellen. FaceTime is een goedkope optie om te bellen in het buitenland maar ook om in contact te blijven met vrienden en familie in het buitenland.


Safari

Safari is de naam van de internetbrowser van Apple. De browser werd in eerste instantie alleen gebruikt op OS X maar later ook door iOS. Het is in 2003 ontwikkeld door Apple en maakt gebruikt van een WebKit2 rendering engine en een snelle Nitro JavaScript engine. De rendering engine WebKit is open source maar de rest van de browser niet. Dit heeft de ontwikkeling van de browser versneld.

Standaardbrowser

Safari wordt als de standaardbrowser gebruikt op alle iOS apparaten. Het is op deze apparaten niet mogelijk om een andere standaardbrowser te gebruiken. Het is gezien het marktaandeel wereldwijd de vierde browser na Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het was één van de eerste browsers die het mogelijk maakte om incognito te internetten waarbij cookies van derden geblokkeerd worden. Hetzelfde geldt voor de Do Not Track standaard.


Touch ID

Touch ID is de naam voor de vingerafdruk authenticatie technologie van Apple. Deze technologie wordt gebruikt vanaf de introductie van de iPhone 5S. Dit is de eerste iPhone met de Touch ID technologie. Met Touch ID wordt de Home button van de iPhone gebruikt voor het ontgrendelen van de telefoon. Aankopen in iTunes Store kunnen eveneens geautoriseerd worden met de vingerafdruk. Met de technologie is de beveiliging van de iPhone verbeterd. De technologie zal in de toekomst meer toepassingen krijgen. Zo is TouchID al geïntegreerd in Apple Pay.

Hoe werkt Touch ID?

In de Home button van de iPhone is een scanner geplaatst. Als er contact wordt gemaakt met de Home button dan wordt er een hoge resolutie foto gemaakt van de vingerafdruk. De vingerafdruk wordt vervolgens gecodeerd door de iPhone en verzonden naar de chip. Als de vingerafdruk herkend wordt dan volgt er een bevestiging. Als dit niet het geval is dan blijft de bevestiging uit.


iMessage

iMessage is de instant messaging (IM) dienst van Apple. Het werkt in dezelfde app als een normaal sms bericht. In iOS wordt dit weergegeven met de naam “Berichten”. Op de iPhone werkt iMessage naast MMS en SMS in deze app. Op de iPad werkt iMessage hetzelfde maar werkt het niet naast MMS en SMS. Met iMessage kunnen tekstberichten verstuurd worden, afbeeldingen, video’s, geluidsopnames en contacten. Deze berichten kunnen verstuurd worden naar andere Apple apparaten met iMessage. Dit zijn de iPhone, iPad, Mac en iPod Touch.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan iMessage zoals dat het geval is met normale SMS en MMS berichten. Het enige dat nodig is voor iMessage is een internetverbinding. iMessage maakt gebruik van internet voor het verzenden van de berichten. Dit kan een Wifi verbinding zijn maar ook internet vanuit de databundel.


MVNO

Een MVNO is een afkorting voor mobile virtual network operator. Dit is een bedrijf dat onder een eigen naam mobiele diensten verkoopt terwijl het gebruik maakt van een netwerk van een provider. Er zijn in Nederland drie netwerken actief; Vodafone, KPN en T-Mobile. Alle MVNO’s kopen plek op het netwerk van deze drie bedrijven. Ben maakt bijvoorbeeld gebruik van het T-Mobile netwerk en Simyo van het KPN netwerk.

Lagere kosten

Terwijl je belt met Simyo maak je gewoon gebruik van het KPN netwerk zodat de betrouwbaarheid hetzelfde is. Het is echter vaak goedkoper om gebruik te maken van een MVNO. Een MVNO is een apart bedrijf dat meestal minder kosten heeft dan de provider. Door de lagere kosten is men in staat om een concurrerende en vaak zelfs lagere prijs te bieden.


batterij

Geheugen smartphone

Het geheugen dat de telefoon moet hebben ligt aan de telefoon zelf en wat je er mee wilt doen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen intern en extern geheugen. Het interne geheugen is niet te verwijderen en wordt gebruikt als opslagruimte voor foto, documenten, video's en andere bestanden die nodig zijn om de telefoon te laten werken. Het externe geheugen is te verwijderen.

Hoeveel geheugen nodig?

Een telefoon waar je alleen mee belt heeft maar weinig geheugen nodig. Als je er foto’s mee maakt en veel gebruik maakt van apps dan is er meer geheugen nodig. Als je ook nog eens veel muziek download en luistert op je telefoon en video’s maakt dan is er nog meer geheugen nodig. Je betaalt meer voor een telefoon met meer geheugen.


Features smartphone

De features van een telefoon geven aan wat allemaal mogelijk is met het toestel. Het bepaalt ook grotendeels de prijs van het toestel. Als je alleen maar wilt kunnen bellen dan is het mogelijk om een heel goedkope telefoon te vinden met weinig features. Mocht je echter veel foto’s willen maken dan is deze telefoon niet voldoende. Er zijn meer features voor nodig. Een smartphone met een goede camera kost al wat meer. Er zit een verschil in de camera kwaliteit van smartphones. High-end smartphones hebben de beste camera’s maar deze zijn ook duurder in aanschaf waarde. Zo zijn er nog veel meer features op te noemen die de prijs van de smartphone bepalen.


Vingerafdrukscanner

De iPhone 5S was de eerste smartphone die ontgrendeld kon worden door een vingerafdrukscanner. Dit wordt Touch ID genoemd door Apple. Sindsdien is de vingerafdrukscanner in gebruik op meer smartphones dan de iPhone alleen. De nieuwere Samsung Galaxy S en Note toestellen gebruiken de vingerafdrukscanner ook. De vingerafdrukscanner kan echter voor meer zaken gebruikt worden dan het ontgrendelen. Met de iPhone 6 is het mogelijk om betalingen te verifiëren met behulp van de vingerafdruk.


NFC

NFC is een afkorting voor near-field communication. Het wordt tegenwoordig op bijna alle smartphones gebruikt. Dit is nu ook het geval voor de iPhone 6 en 6 Plus. De voorgaande iPhone toestellen hadden nog geen NFC. Met NFC is het mogelijk om over een korte afstand snel data te versturen tussen apparaten. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn die van de ene smartphone naar de andere smartphone verstuurd worden. Normaal gesproken heeft NFC een bereik van ongeveer 10 centimeter. Voor smartphones is NFC met name belangrijk voor betaalmethodes zoals Apple Pay en Google Wallet.


4G

4G is het mobiele netwerk van de toekomst. Het is een afkorting van 4e generatie waarmee de laatste technologie op het gebied van mobiele communicatie wordt bedoeld. De internetverbinding die bereikt kan worden met 4G is vele malen sneller dan met het verouderde 3G netwerk. Het signaal van het mobiele netwerk en de dekking in Nederland zorgt voor een betere telefoonverbinding en snellere internetsnelheden.

Hoeveel sneller is 4G?

4G staat bekend om de internetsnelheden die veel sneller zijn dan 3G. Het wordt beweerd dat de downloadsnelheid van 4G tussen de 10 en 20 Mbit/s ligt. Dit is veel sneller dan de downloadsnelheid die met 3G bereikt wordt. Met 3G worden downloadsnelheden bereikt tussen de 100 Kb/s en 10 Mb/s. De uploadsnelheid van 4G is ook veel beter. Hoe meer mensen gebruik maken van het 3G netwerk, hoe langzamer de snelheid wordt. 4G is op dit punt ook beter dan 3G aangezien de bandbreedte groter is waardoor meer mensen gebruik kunnen maken van het netwerk.


Besturingssysteem

Iedere computer heeft een besturingssysteem (OS) waardoor taken uitgevoerd kunnen worden door de hardware. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat verschillende software taken uit kunnen voeren. Het is een essentieel onderdeel van een computer. Er zijn verschillende besturingssystemen die gebruikt worden voor computers. Op de meeste computers wordt Windows gebruikt als besturingssysteem. Er zijn hiernaast verschillende versies van Windows beschikbaar. Een Mac maakt daarentegen gebruik maken een ander besturingssysteem; Mac OS. Het ziet er compleet anders uit dan Windows.

Smartphones

Voor mobiele telefoons geldt hetzelfde. Er zijn meerdere besturingssystemen beschikbaar op mobiele telefoons. Apple maakt altijd als enige gebruik van het eigen besturingssysteem dat iOS heeft. Android wordt op de meeste mobiele telefoons gebruikt maar er zijn ook telefoons die gebruik maken van Windows Mobile of BlackBerry OS.


Windows Phone

Van de drie meest gebruikte smartphone besturingssystemen wordt Windows Phone het minst gebruikt. Dit betekent echter niet dat het niet goed is. Het is de laatste jaren enorm verbeterd met veel nieuwe features. Windows Phone 10 heeft dezelfde tegels die gebruikt wordt in de desktop versie van Windows 8. De tegels bestaan uit snelkoppelingen van apps. Het is mogelijk om de tegels te ordenen naar eigen voorkeur. Zo is het mogelijk om de populairste apps de meest prominente posities te geven.

Integratie met andere Microsoft producten

Aangezien Windows Phone een product is van Microsoft is het geïntegreerd met de desktop versie van Windows. Documenten op de smartphone kunnen op deze manier automatisch gesynchroniseerd worden met Microsoft Office op de pc. Andere documenten kunnen opgeslagen worden in de cloud van OneDrive. Een nadeel van Windows Phone is de app store. Deze heeft weinig apps vergeleken met Google Play en de Apple App Store. Favoriete apps zijn in bepaalde gevallen helemaal niet verkrijgbaar voor Windows Phone.


iOS

De iPhone van Apple draait op iOS welke uitgebreid kan worden met miljoenen apps die beschikbaar zijn in de App Store. De App Store van Apple heeft twee voordelen ten opzichte van de apps in Google Play. Ten eerste worden updates voor apps meestal het eerst gelanceerd in iOS. Hiernaast worden de apps die in de App Store beschikbaar zijn eerst gekeurd door Apple.

Veiligheid iOS

iOS staat bekend als het meest veilige besturingssysteem voor de smartphone. Dit betekent een voordeel voor de veiligheid maar een nadeel voor de vrijheid binnen het systeem. Het is niet mogelijk om ongecontroleerde apps te installeren. Dit zorgt ervoor dat het systeem niet aan te passen is. Apple houdt hierdoor de volledige controle over het besturingssysteem. Dit zorgt voor een betere veiligheid maar anderzijds ook minder vrijheid.


Android

Smartphones van meerdere fabrikanten draaien op het Android besturingssysteem. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat er taken uitgevoerd kunnen worden door de hardware. Android is tegenwoordig het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld voor smartphones. Op dit moment is het op meer dan een miljard apparaten geïnstalleerd. Enkele smartphones waarop Android draait zijn de Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S6 en de Google Nexus 6. De Google smartphones draaien op het bijna originele Android systeem. Andere fabrikanten maken gebruik van een aangepaste versie van Android met een eigen user interface. Door de eigen user interface is het mogelijk dat de extra features werken die niet in de standaard Android versie zitten.

Apps

Er is een grote keuze aan apps in de Google Play, de app store van Android. Het besturingssysteem is over het algemeen veilig, zolang er geen apps geïnstalleerd worden van ongecontroleerde bronnen. Om de veiligheid te verbeteren is het mogelijk om een virusscanner te installeren op de Android smartphone. Android staat erom bekend dat het flexibel is. Het kan het meest naar de eigen wens worden aangepast.