Welke smartphone is makkelijk te bedienen?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone op zak. Handig als je met iemand een belletje wil plegen, of als je even de weersvoorspellingen wil bekijken voordat je de deur uitgaat. Wil je graag een nieuwe smartphone aanschaffen, maar dan wel een variant die makkelijk te bedienen is? Lees dan verder, we hebben namelijk smartphones op een rij die eenvoudig te bedienen zijn, én we hebben nog enkele tips voor je.

Kies voor een senioren mobiele telefoon

De smartphones van tegenwoordig zijn niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. Zo zitten de meeste smartphones vol ingewikkelde functies, die je misschien niet eens nodig hebt. Gelukkig bestaan er ook smartphones die wel eenvoudig te bedienen zijn, zoals smartphones voor senioren.

Een senioren mobiele telefoon heeft vaak grote toetsen, of een scherm waarop grote pictogrammen worden getoond. Bovendien hebben deze toestellen vaak geen ingewikkelde instellingen of instructies. Ben je ook op zoek naar een mobiele telefoon die makkelijk te gebruiken is, dan zijn een aantal merken die dit soort telefoons aanbieden.

Zo bieden onder andere de merken Doro, Emporia, Alcatel en Fysic mobiele telefoons aan die geschikt zijn voor senioren. Deze merken bieden verschillende toestellen aan met elk hun eigen specificaties. Sommige toestellen hebben zelfs een noodknop, zijn waterdicht of kunnen samenwerken met gehoorapparaten. Uitgebreide informatie over deze smartphones lees je op telefoonvergelijk.nl. Vraag jezelf altijd af waar jij baat bij hebt, en maak op basis daarvan je keuze voor een nieuw toestel.

Geen behoefte aan een nieuwe telefoon? Deze instellingen helpen je op weg

Heb je al een smartphone en wil je geen andere kopen, maar heb je toch moeite met het bedienen van dit toestel? Dan kun je eens kijken naar de instellingen van je telefoon. Zo kun je binnen een aantal simpele stappen in de instellingen de teksten beter leesbaar maken. Zo hoef je niet continu de leesbril erbij te pakken om binnenkomende berichten te lezen, of als je een antwoord terug wil typen. 

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om tegen je telefoon te praten. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van je stem laten weten dat je iemand wil bellen. Ook een handige tip is om het toetsenbord van je smartphone groter te maken.

En zo zijn er nog veel meer handige instellingen waarmee je een smartphone eenvoudiger kunt bedienen. Kom je er alsnog niet helemaal uit? Dan kun je zelfs een speciale cursus volgen waarbij je meer uitleg krijgt over jouw telefoon.


iPhone 13 mini: De veelzijdige compacte krachtpatser

De iPhone 13 mini is een compacte smartphone die indruk maakt met zijn krachtige prestaties en veelzijdige functies. In dit artikel bespreken we waarom de iPhone 13 mini de perfecte keuze is voor hobby's, werk en privéfotografie. Van de indrukwekkende camera's tot de handige draagbaarheid, ontdek hoe de iPhone 13 mini je leven kan verrijken op alle gebieden.

Hobby's en entertainment: Je creatieve metgezel

De iPhone 13 mini is een uitstekend hulpmiddel voor hobbyisten en creatievelingen. Dankzij zijn compacte formaat is het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen, zodat je altijd klaar bent om inspirerende momenten vast te leggen of je creativiteit de vrije loop te laten. Of je nu graag schildert, schrijft, muziek maakt of gewoon geniet van het kijken naar je favoriete films en series, de iPhone 13 mini kan het allemaal aan.

Met zijn A15 Bionic-chip en 5G-connectiviteit, heb je altijd toegang tot razendsnelle prestaties en internet, waardoor het gemakkelijk is om onderweg content te streamen, bestanden te downloaden en apps te gebruiken. Bovendien is de iPhone 13 mini compatibel met een groot aantal accessoires, zoals de Apple Pencil en draadloze oortjes, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om je creativiteit en entertainmentervaring te verbeteren.

Werk en productiviteit: Efficiëntie in je zak

Voor professionals die veel onderweg zijn, is de iPhone 13 mini een ideale keuze. De combinatie van draagbaarheid en krachtige prestaties zorgt ervoor dat je altijd en overal verbonden en productief kunt blijven. De iPhone 13 mini ondersteunt een breed scala aan zakelijke en productiviteitsapps, zoals e-mail, agenda, documentbewerking en projectmanagement.

De Face ID-technologie zorgt ervoor dat je telefoon altijd veilig is, terwijl de lange batterijduur betekent dat je niet constant naar een stopcontact hoeft te zoeken. Met de iPhone 13 mini kun je eenvoudig multitasken, communiceren met collega's en belangrijke documenten beheren, allemaal vanuit één compact apparaat.

Privéfotografie: Leg je dierbaarste momenten vast

De iPhone 13 mini is een uitstekende keuze voor privéfotografie, dankzij zijn geavanceerde dual 12MP-camera's met ultragroothoek- en groothoeklenzen. Deze camera's maken het mogelijk om verbluffende foto's en video's te maken, zelfs bij weinig licht. De nachtmodus zorgt ervoor dat je ook in het donker heldere en gedetailleerde beelden kunt vastleggen, terwijl de Deep Fusion-technologie zorgt voor ongelooflijk scherpe en levensechte foto's.

Of je nu foto's maakt van je gezin, vakanties of speciale gelegenheden, de iPhone 13 mini stelt je in staat om al die dierbare momenten vast te leggen met professionele kwaliteit. Bovendien biedt de iPhone 13 mini krachtige videomogelijkheden, waaronder 4K-video-opname en geavanceerde videostabilisatie, zodat je jouw herinneringen kunt vastleggen met een ongeëvenaarde helderheid en soepelheid.

Dankzij de eenvoudige en intuïtieve Foto's-app kun je jouw beelden eenvoudig organiseren, bewerken en delen met vrienden en familie. Met de ingebouwde bewerkingstools kun je de belichting, kleur, compositie en meer aanpassen, zodat je foto's en video's er altijd perfect uitzien.

De iPhone 13 mini bewijst dat een compacte smartphone nog steeds in staat is om krachtige prestaties en veelzijdige functies te bieden. Of je nu op zoek bent naar een creatieve metgezel, een betrouwbare tool voor werk en productiviteit of een geavanceerde camera voor privéfotografie, de iPhone 13 mini biedt het allemaal in een handig en draagbaar pakket.

In een wereld waar smartphones steeds groter en onhandiger worden, is de iPhone 13 mini een welkome optie voor mensen die waarde hechten aan gebruiksgemak, draagbaarheid en veelzijdigheid. Met zijn indrukwekkende specificaties en functies die passen bij elke levensstijl, is de iPhone 13 mini een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte en krachtige smartphone.


Op basis van deze punten kies jij een telefoonabonnement dat bij jou past

Heb jij een nieuwe telefoon op het oog of ben jij op zoek naar een abonnement dat perfect bij jou past? Dan zit je hier goed. Hieronder bespreken wij namelijk waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een telefoonabonnement, waardoor jij altijd de beste keuze maakt.

Welk abonnement zoek je?

Allereerst is het goed om te bedenken wat voor abonnement je precies wilt. Ben je op zoek naar een abonnement zonder toestel, aangezien je nog een goed werkend toestel hebt? Of zoek je een abonnement met een toestel erbij? Hieronder staan verschillende soorten abonnementen.

Mobiel abonnement met toestel: verspreid de kosten voor een telefoon

Het fijne aan een mobiel abonnement, oftewel een abonnement inclusief toestel, is dat je direct een toestel hierbij kunt kiezen. Het is dan de bedoeling dat je elke maand een bepaald bedrag betaalt om zo op deze manier het toestel af te betalen. De voordelen hiervan zijn dat je direct een nieuw toestel hebt en dat je niet direct een hoog bedrag moet betalen voor de telefoon zelf.

Sim only abonnement: besparen op kosten

Als jij nog een goed werkend toestel hebt, dan snappen wij dat je eerder gaat voor een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement krijg je een simkaartje opgestuurd waar je abonnement op staat. Vaak kun je er ook nog eens voor kiezen om hetzelfde nummer te behouden dat je altijd al hebt. Extra handig natuurlijk, aangezien je op deze manier niet direct al jouw contacten kwijt bent. 

De voordelen van een sim only abonnement zijn dat je een laag bedrag in de maand betaalt en je iedere maand jouw abonnement kunt opzeggen. Ook heb je razendsnel een nieuwe simkaart in huis en hoef je geen BKR-check te doen. Dat laatste is bij een abonnement met toestel vaak wel het geval. Het goedkoopste sim only abonnement vind je door verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. 

Verdiep je in verschillende abonnementen

Er zijn natuurlijk veel verschillende abonnementen, daarom is het goed om je hierin te verdiepen voordat je zomaar een telefoonabonnement afsluit. Als het goed is weet je nu of je een sim only abonnement of een abonnement met mobiel gaat afsluiten. Kijk bij verschillende providers en kies een abonnement dat perfect bij jou past. Kijk naar hoeveel belminuten je minimaal nodig hebt en naar de hoeveelheid MB’s. Je kunt overigens ook kiezen voor unlimited, waarbij je onbeperkt kunt genieten van jouw abonnement.

Daarnaast is het ook handig om een bepaald bedrag met jezelf af te spreken dat je maximaal wilt uitgeven aan een telefoonabonnement. Op deze manier kun jij snel en gemakkelijk een abonnement kiezen dat het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk ook een telefoonabonnement vergelijken via Bellen, op deze manier heb je binnen no time voor ogen welk abonnement het beste bij jouw wensen past. 


Waarom een mobile-friendly webshop een noodzaak is in 2022

E-mails checken, een route uitstippelen tijdens onze citytrip, communiceren met familie, vrienden en collega’s, op de hoogte blijven van het nieuws en de laatste trends op vlak van mode, online betalen en ga zo maar door. We gebruiken onze gsm steeds vaker. Mobiel neemt meer en meer de plek van de desktop in en daar kan jij als webshopeigenaar niet blind voor zijn. 

Mobile, every step of the way!

Een webshop die in 2022 niet mobile friendly is, is gedoemd tot mislukking. De mate van mobile friendliness bepaalt het succes van je webshop. Investeren in een webshopplatform dat meegroeit met de laatste trends is dus een must om je webshop ook in de toekomst winstgevend te houden. Wereldwijd gebruiken we met meer dan 6,5 biljoen mensen onze gsm. Dat zijn een hele hoop mensen en dus ook een heleboel potentiële klanten. Om je maar een idee te geven: de laatste jaren is het mobielgebruik met meer dan 50% gestegen en het stijgt nog elke dag! In alle stappen van de customer journey wordt de gsm gebruikt. Om reviews te checken bijvoorbeeld en de kwaliteiten te vergelijken met andere producten. Maar ook de effectieve aankoop gaat steeds vaker via het kleine toestelletje in onze hand. 

Populaire betaalopties

Steeds meer mensen kopen via hun gsm. Je webshop mobile friendly maken zal je dus meer klanten opleveren. En niet alleen omdat je zo meer mensen bereikt. Het zorgt er ook voor dat potentiële klanten en bezoekers meer vertrouwen hebben in je shop. Webshops die in 2022 nog haperen op de gsm en betaalplatformen die geen populaire betaalopties zoals Bancontact aanbieden, zullen het geweten hebben. Daarnaast scoor je gewoon beter in de zoekmachines en ook dat levert meer klanten op. Ja jongens, SEO is ook in 2022 nog steeds topprioriteit, laat je niets anders wijsmaken. 

Tips voor een vlotte mobiele ervaring 

Maak van optimale navigatie een hoofdzaak. De mate van duidelijkheid in menu’s en titels maken of kraken je webshop op je mobieltje. Alles moet uiteraard ook leesbaar te zijn. Geen stukken van zinnen of foto’s die wegvallen. Checken en dubbelchecken, is dus de boodschap hier! Daarnaast voeg je liefst zo veel mogelijk, maar wel relevante, betaalmogelijkheden toe. Vergeet bijvoorbeeld de Belfius betaalknop niet en ook iDEAL kan een meerwaarde zijn voor consumenten.


Schakel met je bedrijf over naar VoIP

Bij het grote publiek is VoIP nog zo bekend. Dat komt onder meer omdat het voor particulieren niet echt van toepassing is, maar afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de sector waarin je gespecialiseerd bent, kan het wel interessant zijn om over te schakelen naar VoIP. Dit heeft namelijk op verschillende vlakken heel wat voordelen. 

Hoe werkt het?

VoIP, ook wel Voice over Internet Protocol genoemd, werkt in principe op dezelfde manier als gewone telefonie. Het grote verschil is dat je geen telefooncentrale gebruikt bij het bellen, maar dat je belt via het internet. De klassieke telefooncentrale wordt in dit geval vervangen door een cloud waarlangs alle telefoontjes lopen. Je belt daarnaast ook naar IP-adressen en niet naar de gekende telefoonnummers. 

Een andere benaming hiervoor is ook wel hosted ip. Zoals hierboven al werd vermeld, is hosted ip niet voor elk bedrijf interessant. Het neemt wel wat tijd in beslag om over te schakelen vanuit de klassieke telefonie en je haalt er pas voordeel uit wanneer je binnen je bedrijf veel moet telefoneren én naar het buitenland. 

Waarom kiezen voor VoIP?

Bellen via het internet kent heel wat voordelen. Een van de grootste voordelen is natuurlijk het financiële luik. Je hebt sowieso al een internetverbinding nodig om je bedrijf draaiende te houden, dus zodra je bent overgeschakeld, heb je veel minder kosten. Zeker wanneer je regelmatig naar het buitenland moet bellen, kan je dit heel wat geld besparen. Bovendien zijn telefoontjes vaak van betere kwaliteit dan wanneer je via de analoge lijn belt.

Daarnaast kan je van overal ter wereld inloggen in het systeem zolang je maar internet hebt. Zo ben je niet verplicht om je privégegevens aan klanten te geven en ben je veel eenvoudiger bereikbaar als werknemer. Een ander groot voordeel is dat je ook bepaalde zaken kan instellen waardoor je net niet gestoord wordt. Wanneer je bijvoorbeeld in een vergadering zit en je krijgt telefoon, kan je instellen dat het telefoontje rechtstreeks naar je collega wordt doorverbonden. Indien je als bedrijf begint te groeien, is het ook heel eenvoudig om met VoIP je hoeveelheid gebruikers op te schalen. Bovendien betaal je enkel voor wat je nodig hebt. 

Belangrijk om te weten is dat je natuurlijk ook wel afhankelijk bent van het internet. Als er bijvoorbeeld een stroompanne is, heb je dus ook geen mogelijkheid om te bellen. Je kan natuurlijk overschakelen naar mobiel internet via je gsm, maar dat is niet altijd even handig. Daarnaast is het een hele investering om je toestellen aan te passen naar VoIP. Bekijk dus op voorhand of het echt interessant en voordelig om over te schakelen op dit systeem. 


Je huidige telefoon laten repareren? Vier dingen om rekening mee te houden!

Een ongelukje kan helaas in een klein hoekje zitten. Als je erachter bent gekomen dat je huidige telefoon gerepareerd moet worden, wil je natuurlijk het liefste dat dit zo snel mogelijk voor je wordt gedaan. Misschien heb je je telefoon nodig voor werk of gebruik je ‘m vaak privé. Zorg er altijd wel voor dat je met een aantal dingen rekening blijft houden. Wat de belangrijkste punten van aandacht zijn, lees je hier.

1. Zorg er altijd voor dat originele onderdelen worden gebruikt voor de reparatie

Als je je telefoon inlevert om te repareren, is het altijd goed om na te vragen of er wordt gewerkt met originele onderdelen. Alleen op deze manier weet je zeker dat je telefoon in de best mogelijke kwaliteit blijft en dat je er dus weer voor een lange tijd veel plezier aan hebt.

2. Let er op of de telefoon op moet worden gestuurd of ter plekke kan worden gerepareerd

Let er op of de telefoon op moet worden gestuurd of ter plekke kan worden gerepareerd. Veel punten bieden de optie om de telefoon namelijk ter plekke te repareren. Hierdoor kun je in de tussentijd bijvoorbeeld even boodschappen gaan doen of een drankje drinken in de stad. 

3. Zorg er altijd voor dat je in zee gaat met een betrouwbare partij

Het is zeker geen verkeerd idee om je goed te verdiepen in het aanbod aan reparatiepunten in het land. Het is namelijk altijd erg belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbare partij. Als je bijvoorbeeld kiest voor telefoon reparatie Gouda, zijn er online genoeg reviews te lezen waar je je mening op kunt baseren.

4. Koop bij een reparatiepunt meteen een goede screenprotector

Nadat je telefoon is gerepareerd, kan het zomaar zo zijn dat je screenprotector is verwijderd. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als je je telefoon laat repareren vanwege een barst in het scherm. Koop bij een reparatiepunt daarom altijd meteen een goede screenprotector. Daar pluk je vanaf het eerste moment meteen de vruchten van.


esim

Wat is eSIM en wat zijn de voordelen?

Heb jij al eens van eSIM gehoord? E-sim of eSIM geldt als de opvolger van de fysieke simkaart en wordt tegenwoordig door steeds meer smartphonegebruikers gebruikt. Maar wat is eSIM en wat zijn de voordelen? In deze blog leggen we je alles uit over deze digitale simkaart en ontdek je alle mogelijkheden! 

Wat is eSIM?

E-sim is de afkorting van embedded sim en is een soort digitale simkaart. Het dient als opvolger voor de plastic simkaart die je zelf in je telefoon moet stoppen. Een eSIM kaart werkt hetzelfde, maar zit al in je smartphone ingebouwd. 

Deze digitale simkaart bevat alle gegevens die je telefoon nodig heeft om verbinding te maken met jouw provider en netwerk. Deze ingebouwde virtuele simkaart is ontwikkeld door GSMA, een overkoepelende organisatie voor telefoonproviders. Wil je een eSIM gebruiken, dan is het belangrijk dat jouw toestel en provider geschikt is. 

Voordelen van eSIM simkaarten

Maar wat kun je nu precies met een eSIM kaart? Deze digitale simkaarten hebben verschillende voordelen, waar we hieronder meer over vertellen. 

Het belangrijkste voordeel van E-sim is het gebruiksgemak. Je hoeft nooit meer zelf te klooien met het plaatsen van je simkaart in een telefoon. Ook hoeft een nieuwe simkaart nooit meer ‘geknipt’ te worden tot het juiste formaat. Op deze virtuele simkaart kun je bovendien meerdere abonnementen afsluiten zonder dat je een tweede simkaart nodig hebt. Je hebt dus geen speciale dual-sim telefoon meer nodig. 

Overstappen wordt ook veel makkelijker. Je hebt namelijk geen nieuwe simkaart nodig van de provider. Je sluit het nieuwe abonnement af en de provider regelt de rest. Heb je nu 2 telefoons om werk en privé gescheiden te houden? Met een eSIM telefoon kun je eenvoudig 2 telefoonnummers op 1 smartphone gebruiken. 

Veiliger en sneller

Een virtuele simkaart is sneller en veiliger dan een fysieke simkaart. Deze kan namelijk niet gestolen worden en is gebonden aan de smartphone waar hij is ingebouwd. Omdat er geen simkaart in je telefoon hoeft te zitten, bespaart de fabrikant ruimte. Dit maakt het mogelijk om andere features te verbeteren. Denk aan een snellere processor of grotere accu om de batterijduur te verlengen. 

  • Geen plastic simkaartje meer nodig
  • Meer nummers op 1 telefoon
  • Snel en eenvoudig geregeld
  • Veiliger en sneller

Welke smartphones zijn geschikt?

Zoals gezegd is niet elke telefoon geschikt voor het gebruik van de digitale eSIM kaart. Maar welke modellen kun je wel gebruiken met e-sim? Onder andere de Galaxy S20, S20 Ultra, S20 Plus en Galaxy Fold zijn geschikt voor eSIM. Daarnaast bieden Google Pixel smartphones en nieuwere iPhones (zoals de iPhone 11) ondersteuning voor e-sim. 

Zoals je ziet zijn nog lang niet alle telefoons geschikt voor een digitale simkaart. Verwacht wordt dat de komende jaren meer merken smartphones op de markt gaan brengen met eSIM ondersteuning. Ook zullen meer providers eSIM gaan aanbieden. Momenteel kun je voor e-sim terecht bij T-Mobile, Vodafone, KPN en Simyo (op KPN netwerk).

Telefonie vergelijken

Wil jij alle sim only deals vergelijken, de nieuwste telefoons bekijken of ben je op zoek naar het goedkoopste mobiele abonnement? Bij telefonie vergelijkingssite Slimster kun je eenvoudig alle providers, smartphones en abonnementen vergelijken. Selecteer jouw wensen, zoals databundel, tarief, provider en internetsnelheid, en zie direct de goedkoopste aanbiedingen!


De beste vertaalapps van 2021

Olá, Bonjour, Szi, Buen dia, oftwel… goedendag! Als je op vakantie gaat wordt het steeds makkelijker om de taal te begrijpen. Apps worden steeds beter, uitgebreider en kunnen je gemakkelijk op weg helpen in ieder land. Wil jij goed voorbereid op vakantie, bekijk dan zeker eens deze handige vertaalapps en laat je verrassen!

Uit welke vertaalapps kun je kiezen

Voordat we iedere vertaalapp gaan bespreken willen we je eerst inzicht geven in de diverse mogelijkheden. In 2021 gaat de ontwikkeling van apps steeds sneller en beter. Mobiele telefoons worden steeds meer gebruikt en zijn de toekomst voor websites en apps. Belangrijke spelers binnen de vertaalapps zijn Google Translate (de app), iTranslate en Waygop.

We leggen je graag per vertaalapp uit wat de voordelen en nadelen zijn, maar ook wat je precies kunt verwachten en hoe accuraat het systeem is voor welk doel. 

Google Translate

De meeste mensen kennen Google Translate en hebben er wel eens gebruik van gemaakt. Vaak horen we mensen zeggen, Google Translate is leuk, maar het is zeker niet optimaal. Wat men echter vaak niet weet is dat het bedrijf continu stappen blijft maken aan de hand van kunstmatige intelligentie, om zo de teksten beter te begrijpen. Zo heeft ook de mobiele vertaalapp flinke stappen gemaakt.

De voordelen van Google Translate?
1. De app is volledig gratis te gebruiken.
2. Een ruime variatie van talen (let op! de meest voorkomende talen zijn accurater).
3. Geen last van vervelende reclame.
4. Een betrouwbare app voor je mobiel.
5. Je kunt eenvoudig schakelen tussen diverse talen en je beschikt over een vertaalhistorie.

Nadelen van Google Translate?
1. Belangrijkste nadeel is dat de vertaalapp zich nog flink aan het ontwikkelen is voor de kleinere talen. Waarbij de hoofdtalen steeds beter vertaald worden, blijkt dat de kleinere talen soms nog wel eens een steekje laten vallen.

iTranslate

iTranslate is ook al jaren een bekende speler als het aankomt op kwalitatieve vertalingen. De app werkt echter een stuk minder geavanceerd dan de vertaalapp van Google. Ook bij iTranslate worden er meerdere talen aangeboden, maar dan echter in een lijst met woordenboekdefinities. Wil je dus de vertaling weten voor een specifiek woord dan krijg je direct een lijstje te zien met mogelijkheden. Dankzij de handige ingebouwde stemfunctie kun je snel je woorden vertalen.

De voordelen van iTranslate
1. De app is gratis, maar de volledige versie kost rond de € 5 euro.
2. Een uitgebreid aanbod van meer dan 90 talen
3. Eenvoudig navigatie en snel schakelen tussen talen

Nadelen van iTranslate
1. Gratis versie voorzien van reclame
2. Je hebt te allen tijde een internetverbinding nodig voor de uitspraak
3. De app herkent een aantal symbolen niet
4. Niet zo ver qua begrijpend lezen van teksten zoals de AI van Google Translate. Aanbod in een woordenboek-variant.

Waygop

Ga je naar China, Korea of Japan, dan is de app van Waygop de ideale vertaaloptie. Zoals we nu al direct aangeven is dit ook direct de beperking van de app. De app is zeer geschikt voor deze talen, maar daar blijft het ook bij. De app is uitstekend inzetbaar om aan de hand van foto’s Aziatische tekens goed te herkennen, niet heel onhandig als je geen idee hebt wat de tekens betekenen. 

De voordelen van Waygop
1. De betaalde versie is zeer geschikt voor Chinees, Koreaans of Japans.
2. Fotofunctie.

De nadelen van Waygop
1. Beperkt tot enkele landen.
2. Gratis app is zeer beperkt.
3. Herkennen van handschriften heeft de app moeite mee.

Deze vertaalapps kunnen alle drie uitstekend gebruikt worden op vakantie. Het is vooral even rekening houden naar welk land je gaat en of de taal beschikbaar is. Voor het vertalen van je eigen app is het aan te raden om een professioneel vertaalbureau in te schakelen die ervaring heeft met de cultuur van het land. Laat daarom je app vertalen door Vertaalbureau Perfect!


Een website, alle providers

Wanneer je een abonnement afsluit, wil je er wel zeker van zijn dat het abonnement alles bevat waar je naar op zoek bent. Daarnaast wil je natuurlijk niet te veel betalen. Voordat je een abonnement afsluit bij een provider, is het dus belangrijk om verschillende abonnementen bij verschillende providers met elkaar te vergelijken. Dat klinkt als veel werk, maar dit kan heel makkelijk en snel!

Vergelijkingssite

Veel mensen denken dat je alle sites van verschillende providers af moet gaan om de abonnementen met elkaar te kunnen vergelijken. Dit is niet het geval. Er is een site die zorgt voor het sim only abonnement vergelijken. Deze vergelijkingssites zetten alle abonnementen voor jou op een rijtje, waardoor jij gemakkelijk het abonnement vindt wat het beste bij je past. Het werkt heel simpel. Jij geeft aan wat jouw wensen zijn wat betreft internet, bellen en sms-en. Veel bellen en weinig internet, juist andersom, alles kan. De website gaat vervolgens bij verschillende providers op zoek naar dit sim only abonnement. Wanneer de website alle abonnementen heeft gevonden, worden deze overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet. Ook laat de website zien welke opties er nog meer bij het abonnement inbegrepen zijn. Zo kun je precies zien wat iedere provider biedt. De website laat natuurlijk ook alle prijzen van de verschillende abonnementen zien, zodat jij gemakkelijk kunt kiezen voor het goedkoopste abonnement.

Telefoon abonnement zoeken

Stel je bent op zoek naar een abonnement met 1000 mb internet en onbeperkt bellen. Je wilt een goed abonnement wat de gewenste internetbundel en eindeloze belminuten bevat, maar je wilt hier zo min mogelijk voor betalen. Dan is het dus verstandig om van tevoren verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken op een bovengenoemde vergelijkingssite. Binnen een paar minuten weet je welk abonnement het goedkoopste is en welke het beste bij je past. Met deze paar minuutjes die je besteedt om abonnementen met elkaar te vergelijken, kunnen je wel een hoop onnodige kosten besparen.

Stap over of sluit af

Wanneer je het gewenste abonnement hebt gevonden, is het tijd om over te stappen. Mocht het zo zijn dat je nog gebruik maakt van een ander abonnement, is het wel belangrijk om even in je contract te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat je nog een aantal maanden vast zit aan je oude abonnement, waardoor je niet zomaar kunt overstappen naar een andere provider. Voordat je de beslissing maakt om een nieuw abonnement af te sluiten, moet je dus wel zorgen dat je oude abonnement is afgelopen om extra hoge kosten te voorkomen.


Mobiele telefonie en wandelen

Eén stuk uitrusting heeft onlangs voor een revolutie in de natuur gezorgd en je hebt het gewoon in je zak. Dat klopt, het is je telefoon. Je smartphone kan gemakkelijk dienen als een uitstekend GPS-apparaat. Het is voortdurend op zoek naar satellietsignalen, zelfs wanneer het mobiele bereik mijlenver weg is. Met de juiste app, kan je deze functie in je voordeel gebruiken door je telefoon te veranderen in een betaalbaar en betrouwbaar navigatiemiddel. Ideaal dus wanneer je door de wildernis trekt en wandelt. 

Het is nog steeds enorm belangrijk om basis navigatievaardigheden te kennen en te leren hoe je een kaart en kompas gebruikt, leven we in een wereld waar technologie hoogtij viert. En dit stukje technologie is te handig om aan voorbij te gaan. Het komt vaak voor dat je niet zeker weet hoe ver het volgende kruispunt, de volgende camping of het volgende oriëntatiepunt op je route is. Of misschien ben je er al voorbij zonder het te merken? Ben je nu nog op de goede weg of niet? Want dit voelt niet helemaal goed... en... je begint in paniek te raken. Maar met een GPS-app op je telefoon worden al die vragen in een oogwenk beantwoord. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je de app moet gebruiken, zul je merken dat hij heel handig is om je locatie te bepalen, zelfs tijdens korte dagwandelingen.

“In Nederland heb je misschien niet meteen een GPS apparaat nodig om wegwijs te worden op een van de vele lange Lange-Afstand-Wandelpaden die het land rijk is”, vertelt Sierd van der Bij van Bookatrekking.com, een boekingspaltform voor wandelvakanties en trektochten. “Het Marskramerpad bijvoorbeeld is enorm goed gemarkeerd. Bovendien ben je altijd in de buurt van kleine dorpen en steden. Er is ook altijd bereik. Wij bieden ook trektochten waarbij je meer voordeel van GPS-apparaten kunt hebben, bijvoorbeeld het Manaslu Circuit in Nepal of de K2 Base Camp Trek in Pakistan. 


samsung galaxy

Nieuwe telefoon of nieuw abonnement kiezen

Een nieuwe telefoon of nieuw abonnement uitzoeken kan een uitdagende klus zijn. Er zijn zo eindeloos veel opties dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. De beste plek om te beginnen is waarschijnlijk bedenken welke telefoon je wil hebben. Wil je een Android, Apple of Windows telefoon? De meeste mensen hebben daar hun voorkeur in op basis van andere apparaten of eerdere smartphones en die keuze is dan snel gemaakt. Wie ook een Macbook heeft, zal sneller naar een iPhone kijken. Mensen die vaker werken met Windows en Android zijn eerder geneigd ook een Android smartphone te kiezen.

Telefoon kiezen

Van Android smartphones zijn Samsung telefoons waarschijnlijk het meest in trek. De Samsung Galaxy serie vind je bijvoorbeeld zowel in smartphones als in tablets. Neem bijvoorbeeld de waterdichte Samsung Galaxy S21. Met een scherm van 6,2 inch, draadloos opladen en snel opladen en een geheugen van 128 GB is dit een mooie optie. Je hoeft dan alleen nog te kijken naar een Samsung Galaxy S21 abonnement vergelijken. Maar je kunt natuurlijk ook naar andere Samsung smartphones kijken of kiezen voor een ander merk.

Wie graag een Android wil, kan behalve een Samsung ook kiezen voor een HTC of Huawei bijvoorbeeld. Samsung heeft waarschijnlijk wel het meest uitgebreide aanbod aan Android smartphones. Je vindt verschillende formaten, geheugengroottes en andere specificaties binnen de smartphones van Samsung. Bovendien kun je de unieke Flip en Fold smartphone bij Samsung vinden. Ook Apple heeft verschillende formaten en geheugenopties in de iPhones waar je uit kunt kiezen. Meestal zijn er zelfs een aantal kleurenopties. De opties voor Windows smartphones zijn wat beperkter, maar nog wel voldoende.

Abonnement kiezen

Als je weet welke telefoon je het liefst wil hebben: welk merk, welk formaat, hoe groot het geheugen moet zijn en welke andere specificaties je ook belangrijk vindt – kun je kijken naar een telefoonabonnement vergelijken. Het is hierbij handig om precies te weten welke telefoon je wil, zodat je goed kunt vergelijken. Een abonnement zal bijvoorbeeld snel goedkoper zijn voor een telefoon met minder geheugen – maar je hebt dat geheugen misschien wel nodig. Je moet bij een abonnement vergelijken vooral kijken naar wat je nodig hebt aan data en belminuten.

Als je je smartphone vooral gebruikt voor bellen en tekstberichten sturen via apps, kun je prima af met 2GB per maand. Wie veel gebruik maakt van streamingdiensten of online filmpjes kijkt op bijvoorbeeld YouTube, heeft al snel meer data nodig. Je kunt je huidige dataverbruik in je telefoon vinden onder instellingen, dat zal je een indicatie geven van wat je nodig hebt. Sommige abonnementen hebben een beperkt aantal belminuten. Wie dagelijks zijn of haar moeder een half uur belt, kan beter kiezen voor onbeperkt bellen in het abonnement.


Je mobiele telefoon reparatie, waar laat je dat uitvoeren?

Er zijn natuurlijk allerlei bedrijven en winkels die een mobiele telefoon reparatie aanbieden. Alleen zijn al deze winkels en bedrijven wel vergelijkbaar of zit er nog een verschil tussen? Betekent goedkoop gelijk dat ze geen goede kwaliteit afleveren en zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden? Bestaat er zoiets als erkende reparateurs van fabrikanten of niet? En wordt er gewerkt met originele onderdelen of namaak onderdelen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf misschien stelt nou je hebt besloten om voor een mobiele telefoon reparatie te gaan.

Wat onderscheidt een goede reparateur van mobiele telefoons?

Als je besluit om een telefoon reparatie te laten uitvoeren dan wil je natuurlijk dat dit zo goed mogelijk gebeurt. De grootste verschillen die je zal vinden tussen de verschillende bedrijven en winkels die gespecialiseerd zijn in telefoon reparaties hebben te maken met de onderdelen die ze gebruiken. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van namaak onderdelen om zo kosten uit te sparen. Originele onderdelen zijn over het algemeen altijd een veilige keuze, maar soms is het niet de moeite van de extra kosten waard en kun je net zo goed je smartphone bij een goedkopere winkel laten repareren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je mobiele telefoon al enkele jaartjes meegaat of als je hem als tweede back up telefoon gebruikt. In deze gevallen kan het tevens mogelijk zijn dat de originele onderdelen niet meer of moeilijk verkrijgbaar zijn.

Andere zaken waar je rekening mee moet houden

In sommige gevallen hebben de fabrikanten van mobiele telefoons erkende reparateurs voor hun merk aangesteld zoals bijvoorbeeld Apple Authorised Service Providers. Het grote voordeel is dat je je mobiele telefoon niet wekenlang kwijt bent, omdat deze niet naar de fabrikant zijn magazijn moet worden opgestuurd. Sommige winkels of bedrijven zijn ook nog eens gespecialiseerd in bepaalde merken en je kunt hieruit opmaken dat ze hier dan waarschijnlijk meer ervaring mee hebben qua reparaties en het oplossen van problemen. Je kunt wel een kijkje nemen bij bijvoorbeeld Microfix. Dit is een erkend bedrijf dat zich specialiseert in onder andere Apple producten repareren. Dit heeft als voordeel dat ze én originele onderdelen gebruiken én dat ze weten hoe ze dingen moeten aanpakken met betrekking tot Apple apparaten.

Wat zijn de meest bekende mankementen waarom je kiest voor een telefoon reparatie?

De meest bekende problemen waarom men besluit om zijn mobiele telefoon te laten repareren zijn bijvoorbeeld een kras in het scherm, een gebroken scherm of het scherm heeft een barst in een hoek. Het is tevens mogelijk dat je scherm niet meer wilt reageren of uitvalt. In andere gevallen krijg je een zwart scherm ondanks dat je smartphone aanstaat. Het is ook mogelijk dat je telefoon niet meer oplaadt, de microfoon kapot is of dat je problemen met de batterij ervaart. Pas overigens wel op met deze kapotte schermen. Als deze schermen namelijk kapot zijn en je houdt het tegen je wang tijdens het bellen, kan dit beschadigend zijn voor je huid. Daarom is het altijd aan te raden een scherm direct te repareren!


prepaid simkaart

Waarom gaan voor een prepaid simkaart?

Op dit moment maakt iedereen gebruik van een mobiele telefoon. Toch is het voor veel mensen lastig om te bepalen hoe zij hun mobiele telefoon kunnen voorzien van de beste data. Daarnaast vinden vele mensen het lastig om te kiezen tussen een abonnement en een prepaid simkaart. Geldt dit ook voor jou maar wil je binnenkort kiezen voor één van de twee? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken om een weloverwogen keuze te kunnen maken. 

Een abonnement of een prepaid simkaart?

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe simkaart voor in jouw telefoon? Dan is het verstandig om eerst te bepalen of je een simkaart met of zonder een abonnement wilt. Wanneer je ervoor kiest om een simkaart met abonnement aan te schaffen heb je iedere maand vaste kosten. Echter, wanneer je ontzettend veel gebruik maakt van de data van een mobiele telefoon, kan het goedkoper zijn om een abonnement af te sluiten. Als je daarentegen minder gebruik maakt van de data van een mobiele telefoon, dan is het verstandiger om een sim only prepaid aan te schaffen. 

Vooraf betalen

Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je vooraf kunt betalen. Hierdoor kom je achteraf nooit voor onverwachte kosten te staan. Helaas komt het vaak voor dat mensen voor onverwachte kosten komen te staan, bijvoorbeeld doordat ze over hun abonnement heen gaan. Gelukkig is dit niet mogelijk wanneer je kiest voor een prepaid simkaart. 

Controle over het verbruik

Naast dat een prepaid simkaart voorkomt dat je over jouw abonnement heen gaat, zorgt een prepaid simkaart er ook voor dat je een beter beeld krijgt van jouw verbruik. Hierdoor wordt je je bewuster van de kosten van jouw mobiele telefoon. Kortom, een prepaid simkaart kent ontzettend veel voordelen ten opzichte van een abonnement voor de mobiele telefoon.


refurbished

Vier zaken waar je op moet letten bij het kopen van refurbished

Ben je binnenkort van plan een refurbished product te kopen? Dan moet je zeker op een aantal zaken letten. Een kwaliteit van een refurbished product wordt namelijk voor een groot deel bepaalt door degene die de telefoon opknapt. Een goede refurbished aanbieder kun je herkennen aan een aantal zaken. Deze zaken zijn best logisch als je erover nadenkt, Echter is het lang niet altijd duidelijk waar je dan precies op moet letten. Doordat wij meerdere refurbished aanbieders hebben getest en gecontroleerd, weten wij als geen ander waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede refurbished aanbieder. Het belangrijkste en voornaamste is in ieder geval niet het aantal reviews. Dit zul je misschien wel snel denken. 

De reviews

Niet het aantal reviews is van belang, bij het uitzoeken van een nieuwe refurbished iPhone zijn vooral het type reviews van belang. De helft van de reviews zal namelijk gaan over een snelle verzending of correcte levering. Die reviews doen er niet zo toe. Het gaat vooral om de reviews waarbij er gesproken wordt over de kwaliteit van het toestel of de service bij reparatie. Dit is waar goede refurbished aanbieders zich onderscheiden met minder goede aanbieders. Een goede refurbished aanbieder zal namelijk altijd zijn of haar best doen om problemen met betrekking tot de telefoon zo goed mogelijk op te lossen. Een goede manier om dit te doen is door middel van het filteren van alle reviews. En alleen te kijken naar de reviews die er echt toe doen.

De service die je erbij krijgt

Zijn ze door de eerste strenge keuring heen? Dan is het tijd om te kijken naar de service die ze erbij aanbieden. Kijk bijvoorbeeld naar garantie, bedenktijd, maar ook naar de algemene voorwaarden met betrekking tot garantie. Wat doen ze bijvoorbeeld wel en wat doen ze niet. Kijk goed naar hoe ze hun garantievoorwaarden omschrijven. Geven ze bijvoorbeeld altijd garantie of alleen onder bepaalde strenge voorwaarden. Logischerwijs heel belangrijk wanneer je met problemen zit. 

Zoek op hoe lang ze bestaan

Hoe lang verkopen ze al refurbished artikelen? Bestaan ze minder dan twee jaar? Dan kan een garantieclaim van 24 maanden bijvoorbeeld weinig waard zijn. Kijk hier dus goed naar voordat je een aankoop bij een partij doet.

Succes!

Ik wens je enorm veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon en weet zeker dat je na het lezen van deze tekst tot een goede keuze kunt komen. 


iPhone

Kiezen voor een iPhone? Dit is waarom

Het is een eeuwige strijd tussen iPhone en Android: welke telefoon is beter? Wanneer je een smartphone gaat uitkiezen wil je waarschijnlijk weten wat de beste optie is. Er zijn een aantal redenen waarom je beter voor de iPhone kunt kiezen. Hier lees je vier redenen om voor een iPhone te kiezen.

1: Betere privacy op de iPhone

Wanneer je privacy belangrijk vindt is een iPhone een betere keuze dan een Android telefoon. Google verdient geld voor het kopen van advertenties, maar hiervoor is wel persoonlijke data van jou nodig. Bij Android komt Google aan deze informatie doordat je allerlei diensten van Google gebruikt. Bij Apple wordt de data van gebruikers lokaal gebruikt, en dus niet opgeslagen bij Google.

2: Betere veiligheid

Een belangrijke rijden om te kiezen voor de iPhone is omdat je hierbij betere beveiliging hebt. Bij de iPhone kun je bijvoorbeeld alleen apps downloaden via de App Store. Hierdoor worden apps streng gecontroleerd. Zo mogen ze niet ongevraagd data doorsturen naar ontwikkelaars. Bij Android kunnen gebruikers ook apps buiten de Google Play Store op het toestel installeren. Bij een iPhone is de kans dus veel kleiner dat je een virus op je telefoon krijgt.

3: Meer updates

Een van de belangrijke zaken om op te letten bij het uitkiezen van een smartphone, is de software. Apple staat aan de top als het gaat om het uitrollen van software updates. Ieder jaar wordt een nieuwe versie van het besturingssysteem gelanceerd. De software updates zijn dan ook beschikbaar voor de nieuwste iPhone, maar ook de oudere modellen. Daarnaast is iOS van Apple alleen voor de gebruikers beschikbaar. De software van Android is open-source en dat betekent dat iedereen de bron kan inzien en aanpassen om een eigen custom software te ontwikkelen.

4: Altijd de nieuwste apps

Het voordeel van een iPhone hebben is dat je als eerste de nieuwste apps kunt downloaden. Nieuwe apps komen over het algemeen eerst in de App Store en pas een aantal maanden later in de Google Play Store. Veel ontwikkelaars kiezen ervoor om hun apps door de App Store te laten uitbrengen, vanwege het stijgende marktaandeel van Apple.


telefoon verzekeren

Bepaal eerst of je een telefoon verzekering nodig hebt

Overweeg je om een telefoonverzekering af te sluiten? Dan moet je eerst bepalen of dat wel zinvol is. Stel je hebt een goedkope smartphone. Als je een verzekering afsluit moet je maandelijks een bedrag betalen. Declareer je schade bij de verzekeraar? Dan krijg je niet alle schade vergoed, want het is een telefoonverzekering met een eigen risico.

Afsluiten van een telefoonverzekering moet worden afgeraden, want waarschijnlijk ben je meer kwijt aan de maandelijks te betalen premie dan het bedrag dat je krijgt bij een eventuele schade. Sluit dus geen telefoonverzekering af, maar betaal een eventuele schade zelf.

Heb je een dure smartphone? Dan is het afsluiten van een telefoonverzekering wel het overwegen waard. Je dure smartphone is dan verzekerd tegen waterschade, verlies en diefstal.

Ook tegen schade als gevolg van het vallen is jouw smartphone verzekerd. Let er bij het afsluiten van een telefoonverzekering wel op dat het eigen risico aanmerkelijk lager is dan de nieuwwaarde van de telefoon. Stel je hebt een smartphone met een nieuwwaarde van € 200. Dan is het niet aan  te raden om een telefoonverzekering af te sluiten met een eigen risico van € 100.

Heb je een inboedelverzekering? Dan heb je wellicht geen telefoon verzekering nodig. Een standaard inboedelverzekering vergoed immers schade of diefstal van jouw telefoon in jouw huis, terwijl door een uitgebreide inboedelverzekering ook de schade, het verlies en de diefstal van jouw telefoon buitenshuis vergoed.

Je moet niet direct een telefoonverzekering afsluiten

Heb je net een nieuwe smartphone gekocht? Dan lijkt het verstandig om direct een telefoonverzekering af te sluiten. Vaak is dit een verzekering die is afgesloten bij de provider waar je een abonnement hebt genomen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit vaak niet de beste verzekeringen zijn. Heb je een nieuw toestel en wil je een verzekering afsluiten? Aangeraden wordt om dan zelf te kijken wat de mogelijkheden zijn. Door de door verschillende verzekeraars aangeboden telefoonverzekeringen met elkaar te vergelijken vind je een telefoon verzekering die past bij jouw wensen.

Wil je jouw telefoon verzekeren omdat je bang bent voor schade aan jouw telefoon en dat deze defect raakt? Dat is niet nodig, want jouw nieuwe telefoon heeft een garantie van minimaal 1 jaar. Stel jouw telefoon gaat in de garantieperiode kapot. Dan heb je altijd recht op reparatie of op een nieuw toestel.

Op zoek naar de beste telefoonverzekering

Wat is de beste telefoonverzekering? Die vraag kan niet direct worden beantwoord. Het antwoord op die vraag is namelijk onder andere afhankelijk van de waarde van het toestel en van de gewenste dekking. Moet er een dure smartphone worden verzekerd? Dan moet er meer premie worden betaald. Wil je een telefoonverzekering met een uitgebreide dekking? Ook dan moet er meer premie worden betaald. Aangeraden wordt om de verschillende telefoon verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Je weet dan zeker dat je niet te veel premie betaalt voor de voor jou beste telefoonverzekering.


Telefoon laten maken of toch een nieuwe kopen?

Op het moment dat jouw telefoon kapot is, kun je twee stappen ondernemen. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om je telefoon te laten repareren. Een andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen als je telefoon kapot is, is het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Echter, in veel gevallen is dit afhankelijk van de staat van jouw huidige telefoon. Indien het gaat om een reparatie van vijftig euro is het een ander verhaal dan een reparatie van tweehonderd euro. In dit artikel worden er een aantal belangrijke punten benoemd zodat jij een goede beslissing kunt maken.

Belangrijke factoren

Naast de genoemde prijs van de reparatie, is de verdere staat van het toestel ook erg belangrijk. Is er iets essentieels kapot aan een het toestel, dan kun je overwegen of je het je geld waard vindt. Indien je net een nieuw toestel hebt gekocht kan het zo zijn dat je een reparatie de beste optie vindt. Echter, als het een telefoon is die je al een aantal jaren gebruikt, is dit waarschijnlijk een ander verhaal. Vaak is de accu van het toestel dan ook al slecht, als dit het geval is, kun je in veel gevallen beter een nieuwe kopen. De kans dat de telefoon dan opnieuw kapot gaat door een ander probleem is ook groter als het toestel al oud is. Op het moment dat enkel je scherm gebarsten is wordt er aangeraden om het scherm van het toestel te laten maken. Dit scheelt je een hoop geld en daarnaast is het een makkelijke reparatie. Bijna iedereen heeft wel eens zijn of haar scherm kapot gehad.

Drie mogelijkheden voor jouw telefoon reparatie

Er zijn drie mogelijkheden op het moment dat jij ervoor kiest om je telefoon te repareren. Allereerst kun je ervoor kiezen om de telefoon op te sturen naar de organisatie die de telefoon heeft gemaakt. De meeste organisaties bieden naast de telefoons zelf ook vaak reparaties van de toestellen. Dit is in de meeste gevallen een redelijk prijzige oplossing. Echter, je bent dan wel zeker dat het toestel goed gemaakt wordt. Een andere mogelijke stap die je kunt ondernemen als je jouw telefoon wilt laten repareren is een telefoon reparatie winkel in de buurt opzoeken. Dit kun je gemakkelijk vinden door op het internet te zoeken naar bijvoorbeeld: Telefoon laten repareren in Alkmaar. Alkmaar kun je dan vervangen door de stad of dorp waar jij woont, dan zul je een aantal geschikte bedrijven tegenkomen waar je gemakkelijk een keuze uit kunt maken. Dit is vaak de goedkoopste mogelijkheid als je het toestel door een bedrijf wilt laten repareren.

Zelf je telefoon repareren

Tot slot kun je ervoor kiezen om zelf je telefoon te repareren.  Vooral bij eenvoudige reparaties, zoals het vervangen van een scherm is dit een goede optie. Zelf je telefoon repareren is de goedkoopste mogelijkheid, maar je loopt hierbij wel het grootste risico. Als het fout gaat kun je namelijk nergens op terugvallen en heb je mogelijk niets meer aan het toestel.


VOIP

Voordelen van voip voor ondernemers

Steeds meer ondernemers gebruiken voip (Voice Over Internet Protocol) om op een gemakkelijke en snelle manier te hebben te communiceren met hun klanten, medewerkers enzovoort. Het is zelfs mogelijk om geld te verdienen met voip. Wat de voordelen van voip voor zakelijke telefonie zijn, zullen we je uitleggen in dit artikel.

Gemak

Ondernemers hebben geen ouderwetse telefooncentrale meer nodig als ze via voip communiceren. Ze kunnen zelf op hun account inloggen waar ze ook zijn, en dat geldt ook voor hun werknemers. Iedereen kan dus gewoon thuis werken, zeker ten tijde van de coronacrisis is dat erg gemakkelijk en veilig.

Goedkoop

Over het algemeen is bellen en sms’en via voip veel voordeliger dan rechtstreeks bellen vanaf een vaste of mobiele telefoon (voip mobiel). Er worden geen abonnementskosten in rekening gebracht, de tarieven voor de meeste landen zijn laag en sommige landen kunnen zelfs helemaal gratis worden gebeld.

Wholesale

Voor grote bedrijven met meerdere werknemers, of voor bedrijven die zelf in de telecommunicatie actief zijn, is wholesale een goede optie. Voor wholesale accounts zijn er uitgebreidere opties dan voor accounts van particulieren, de zogenaamde retail accounts. Er zijn vaak verschillende kwaliteiten die aangeboden worden, lagere kwaliteit voor een laag tarief, hoge kwaliteit voor een hoger tarief. Ook is het meestal mogelijk om een onbeperkt aantal calls tegelijk te maken.

Dat is erg interessant voor bijvoorbeeld callcenters. Het is bij wholesale gebruikelijk om via een sip device te bellen, een telefoon die lijkt op een normale vaste telefoon, speciaal ontwikkeld om via voip te bellen. Ook is het vaak mogelijk om via een softphone te bellen, een speciale app die geïnstalleerd kan worden op een computer, tablet of mobiele telefoon.

Reselling

Bij veel voip providers bestaat de mogelijkheid om reseller te worden. Een reseller verkoopt bijvoorbeeld credit aan andere klanten en verdient daar zelf aan. Dit kan erg interessant zijn als een reseller bijvoorbeeld betaalmethodes accepteert die de voip provider zelf niet accepteert.

Whitelabel

Sommige voip providers bieden whitelabel aan. Dat wil zeggen dat iemand minuten inkoopt van deze provider, en deze vervolgens doorverkoopt onder zijn eigen naam en vanaf zijn eigen website. Het is dan voor de klanten niet te achterhalen waar het oorspronkelijke product vandaan komt. Men koopt dus minuten in voor een bepaald tarief en verkoopt het daarna voor een iets hoger tarief. Een groot voordeel is dat de whitelabel-klant niet zelf minuten voor verschillende bestemmingen hoeft in te kopen bij allemaal verschillende providers, hij of zij kan de minuten bij 1 provider inkopen en ze vervolgens doorverkopen.

Tot slot

Het is duidelijk dat de voordelen van voip voor ondernemers talrijk zijn. Behalve dat het veel goedkoper is, kun je er zelfs geld mee verdienen!


smart rolgordijn

Smart gadgets: waarom kiezen voor een smart rolgordijn?

Het leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt met hightech apparatuur. Tegenwoordig zie je steeds meer slimme gadgets terugkomen in het interieur, zoals elektrische stofzuigers, smart verlichting en smart homespeakers. Heb jij je al eens verdiept is smart rolgordijnen? Lees verder waarom een elektrisch rolgordijn onmisbaar is in jouw interieur.

Wat is een elektrisch rolgordijn precies?

Een smart rolgordijn is een vorm van raamdecoratie met elektrische bediening. Het rolgordijn wordt aangedreven door een stille motor en wordt op maat gemaakt tot 3 meter breed. Waar je standaard rolgordijnen handmatig bedient met een ketting, kun je de smart raamdecoratie bedienen op verschillende manieren:

  • met Alexa
  • met Google Home
  • met Google Assistent
  • met afstandsbediening
  • met wandschakelaar
  • met een applicatie

Afstandsbediening of wandschakelaar?

Met de afstandsbediening kun je het rolgordijn op en neer bewegen, maar ook kun je gemakkelijk met één knop naar een voorgeprogrammeerde stand gaan. Met een afstandsbediening kun je vijf rolgordijnen tegelijk bedienen. Wil je nou meer rolgordijnen tegelijk bedienen, dan kun je een aparte 15-kanaalsafstandsbediening bijbestellen.

Een wandschakelaar is een schakelaar die je op de wand monteert. Zo kun je het rolgordijn eenvoudig en zonder enige moeite op en neer bedienen.

Wat zijn de voordelen van smart rolgordijnen?

  • Gemakkelijke bediening met afstandsbediening
  • Meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen
  • Ideaal voor hoge ramen
  • Motor is niet zichtbaar
  • Verduisterende of semi-transparante stof
  • Ultiem luxe en gemak
  • Interieurtrend en steeds populairder

Het elektrisch rolgordijn van de raamdecoratiespecialist wordt standaard geleverd met Profit Line batterijmotor, batterijhouder, batterijen, oplader en handzender. Via deze website kun je een elektrisch rolgordijn kopen.

Wat zijn de meest populaire slimme rolgordijnen?

De trends in het interieur veranderen elk seizoen weer. Welke rolgordijnen zijn op dit moment het meest populair?

  • Zelf samenstellen: op maat

De meeste mensen kiezen voor rolgordijnen op maat. Dit past altijd precies en is bovendien vaak de mooiste oplossing. Zo hebt je geen kieren langs de zijkanten en functioneert het gordijn beter. Ook bepaal je zelf diverse eigenschappen van het rolgordijn, zoals de kleur en de stof, zodat het altijd past bij jouw interieur.

  • Industriële look

Eén van de populairste stijlen van het moment is de robuust industrieel. Een industrieel interieur herken je aan de combinatie van donkere kleuren en stoere materialen. Heb jij een industriële stijl? Wat hierbij perfect past zijn donkere rolgordijnen met een antraciet tint en metalen ketting. Erg stoer en benadrukt strakke lijnen.

  • Okergeel rolgordijn

Okergeel is een warme kleur en staat eigenlijk bij alles mooi, maar met name bij houten vloeren en meubels. Raamdecoratie is een manier om sfeer te brengen in een ruimte. Een okergeel rolgordijn zorgt dus voor een warme uitstraling. Okergeel wordt vaak gecombineerd met aardekleuren, zoals roestbruin, legergroen, maar ook met zwart.

  • Olijfgroene kleur

Olijfgroen is ook een kleur die al jarenlang populair is. Olijfgroen is een natuurlijke kleur en daarom erg geliefd, Groen brengt rust aan een ruimte en olijfgroen kan goed gecombineerd worden met andere kleuren. Olijfgroen staat mooi met andere kleuren groen, maar ook met zwart, grijs, blauw en okergeel.


Bespaar veel geld op je internet diensten

De dag van vandaag kan niemand nog zonder internet. Zelf oude mensen die liever geen internet in huis hebben moeten toch bezig zijn met internet, anders kunnen ze zelf hun rekeningen niet meer beheren of zelf digitale TV kijken. Jammer genoeg staat België ook in de lijst van duurste internet providers van Europa. Gelukkig zijn er meerdere internet providers te vinden in België die allemaal unieke pakketten hebben met bijhorende prijzen.

Jouw internet of gsm abonnement vergelijken is altijd zeer verstandig om uit te zoeken wat welke provider jou kan aanbieden evenals aan welke prijs. De kans is zeer groot dat jij veel geld kan besparen door te veranderen van abonnement. Hiervoor moet je niet altijd veranderen van provider. Vele mensen hebben het grootste pakket bij hun provider en gebruiken tal van deze diensten niet. Door een kleiner pakket te nemen bespaar je altijd heel wat geld. Vergelijken helpt bij het ontdekken wat verschillende pakketten net inhouden.

Waarom heb je sneller internet nodig ?

Dat de internet providers in België niet stil zitten is wel duidelijk. 20 jaar geleden had bijna niemand internet in huis, nu hebben alle huizen al een internet kabel waarvan de kwaliteit en vooral internet snelheid die erdoor gaat steeds wordt opgedreven. Binnenkort zal ook heel België glasvezel in huis hebben waarmee de snelheid nog enorm wordt opgedreven. Gelukkig maar want wij gebruiken steeds meer en meer internet ook al beseffen we het zelf nog niet altijd. Denk maar aan streamen en gamen, dit zijn de 2 grootste internet slurpers waarvoor je ook snel internet nodig hebt om alles deftig te laten werken.

Tevens hebben bijna alle gezinnen tegenwoordig een smartphone die verbonden is met het internet en binnen enkele jaren mag je er zeker van zijn dat huishoudtoestellen zoals diepvriezers, koelkasten, stofzuigrobots en dergelijke allemaal verbonden zijn met het internet. Hiervoor heb je dus sneller internet nodig en daarom mogen onze Belgische internet providers ook niet blijven stil zitten.


De camera voor jouw auto

Van Zwitserland levert niet alleen achteruitrij camera’s, maar ook de systemen die achter deze camera zitten. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan. Alle merken camera’s gebruiken namelijk verschillende soorten connectoren. Hierdoor is er dus ook een grote diversiteit in kabels die gebruikt worden voor deze connectoren. Het systeem van Van Zwitserland is echter gemaakt om verschillende soorten aan te koppelen. Zo kan het systeem worden aangesloten op de Waeco, Brigade, PSVT, MXN en Orlaco achteruitrijcamera. Als men toch een ander systeem wilt en het connector kabeltje niet past op het systeem, dan kunnen de specialisten van Van Zwitserland alsnog een custom kabel aanleggen. Het is ook mogelijk om de achteruitrijcamera’s van Van Zwitserland te koppelen aan de systemen en monitors van Orlaco, Brigade of Waeco en Dometic.

Een van de redenen dat dit mogelijk is, is dat de connector kabels en systemen op hetzelfde voltage werken. Deze kabels hebben aan de ene kant een 4 pins uiteinde van Van Zwitserland. Dit is een schroefconnector. Aan de andere kant zit een connector van het merk camera wat gebruikt wordt. Omdat het bedrijf meerdere soorten kabels beschikbaar heeft, kan het u in alle situaties van dienst zijn. Er zijn zelfs variaties mogelijk met betrekking tot het mannelijke en vrouwelijke kabeluiteinden.

Als u een offerte wilt kunt u langsgaan bij de winkel of online in de webshop kijken. Deze lijst is niet volledig, als u meer informatie wilt kunt een e-mail sturen voor de volledige prijslijst. Als u nog vragen heeft over connectoren of de bijbehorende systemen dan kunt u deze gerust stellen. Naast de merken die al eerder voorkwamen in dit artikel, zijn er nog twee merken waarvan wij camera’s en monitoren aanbieden. Zo bieden wij ook nog de Motec en Camos camera aan. Natuurlijk bieden wij dan ook de monitoren aan. De prijzen die bij deze merken horen kunt u aanvragen via e-mail.


Wat te doen tegen inbreken?

Er is niets erger dan thuiskomen van een dagje weg, vakantie of weekendje met vrienden en zien dat er is ingebroken. Je had de deur toch goed op slot gedaan, alle ramen en gordijnen dicht gedaan en het automatische licht aangezet? Het wordt met alle nieuwe technieken steeds makkelijker voor inbrekers. Maar hoe kan je dit zo goed mogelijk voorkomen?

Automatische verlichting

Hierdoor lijkt het alsof er alsnog iemand thuis is die de lichten aan heeft gezet. Door middel van een schakelklok kan je instellen wanneer je lampen aan en uit gaan. Wanneer je dit dus instelt op verschillende tijden en wanneer je er ook één voor de bovenverdieping hebt zullen inbrekers denken dat er wel iemand thuis is.

Een goede buur

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat, vraag ze of ze de post achter de voordeur willen weghalen en soms de gordijnen open en dicht willen doen. Ook kan je door middel van een WhatsApp groep met alle buren verdachte omstandigheden doorsturen. Zo kan je het gelijk doorgeven aan een wijkagent en weet je altijd wanneer er iets geks gebeurd in je straat of wijk.

Buiten bereik

Misschien wel een van de makkelijkste, maar hang je sleutels niet bij de voor- of achterdeur. Zo geef je inbrekers de ruimte om later terug te komen via de voordeur. Verstop ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot. En zorg ervoor dat je container of ladder buiten bereik zijn. Vaak is dit een manier hoe inbrekers binnenkomen.

Extra beveiliging

Een andere optie is om extra beveiliging in te schakelen. Een inbraakalarm of een camerainstallatie schrikt inbrekers af om het te proberen. Dit zorgt ervoor dat je gelijk ziet of hoort wanneer iemand probeert om je huis in te komen. Ben je geïnteresseerd in extra beveiliging voor jouw huis? Neem dan een kijkje op Groenewegendelft.


Een webshop of eigen bedrijf beginnen

Een webshop of eigen bedrijf (beginnen)? Er zijn verschillende dingen belangrijk, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten?

Een logo

Dit is je herkenningspunt voor klanten, potentiële klanten zullen je hieraan herkennen en dit is iets wat klanten onthouden. Een logo is vaak het eerste wat ze zien als ze op zoek zijn naar een bedrijf dat een oplossing heeft voor het probleem dat ze hebben. Er zijn veel verschillende logostijlen door de verschillende pictogrammen, lettertypes, kleuren en stijlen. Je kan een logo laten maken maar ook zelf maken.

Goede content (op social media)

Dit trekt nieuwe bezoekers en klanten. Door het plaatsen van content, zal je bekendheid genereren bij (toekomstige) klanten. Hoe beter je content aansluit bij de vragen van je klanten, hoe eerder je gevonden wordt. Daarnaast zorgt unieke content ervoor dat je hoger in de zoekmachine van Google komt.

Een huisstijl

Dit is een onderdeel wat vaak vergeten wordt. Uit enthousiasme wordt er gelijk begonnen en achteraf zie je dat je het beter anders had kunnen aanpakken. Een huisstijl zorgt ervoor dat alles bij elkaar past en men je hier aan herkent. Zo voorkom je dat je hele website vol met blauw zit, je logo paars is en je social media vol met geel staat. Je kan ervoor kiezen om een standaard template te gebruiken, maar je kan er ook voor kiezen om een stijlicoon elke keer terug te laten komen in je content.

Een website

Misschien naast social media wel de belangrijkste, een goede en aantrekkelijke website. Je kan een website laten maken maar kan er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. De website zelf maken heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is, terwijl een website laten bouwen weer als voordeel heeft dat jij je op andere dingen kan focussen. Belangrijk is het design, dat de site bij de huisstijl past, het regelmatig plaatsen van content en vooral dat de klant vindt wat die zoekt op je site.


Een nieuwe laptop

Refurbished laptops kopen is een goed plan wanneer jij voor een goedkope prijs een zo goed als nieuwe laptop wilt hebben. Refurbihed laptops zijn verkrijgbaar in erg veel verschillende maten en merken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een refurbished laptop van HP, van windows, of ga je toch liever voor een refurbished laptop van Apple? Er zitten veel voordelen aan refurbished laptops. Naast het feit dat ze dus een stuk goedkoper zijn dan nieuwe modellen, zijn refurbished laptops ook duurzaam. Dit omdat hetzelfde model nu door meerdere gebruikers wordt gebruikt, en daardoor de levensduur wordt verlengd. Hierbij kan er ook bespaard worden op de grondstoffen die normaal nodig zijn voor het produceren van een nieuwe laptop. Ook hoeft er niet een nieuwe laptop worden geproduceerd.

 Veel mogelijkheden

Wat is nou eigenlijk een refurbished laptop? Een refurbished laptop is een laptop die eerst uitgebreid wordt gecontroleerd en wordt getest. Indien het nodig is zullen diverse onderdelen worden vervangen en/of gerepareerd. Vervolgens zal de laptop zowel van binnen als van buiten zeer grondig wordt gereinigd. Hierbij wordt er ook gecheckt of er nog eventuele data aanwezig is op de laptop. Indien dit het geval is zal de laptop helemaal worden opgeschoond en zal vervolgens het besturingssysteem ook opnieuw worden geïnstalleerd. Dit hele proces waarbij de laptop dus wordt gecontroleerd, gerepareerd en ook gereinigd, wordt het refurbishment genoemd. Wanneer dit is voltooid kan een laptop makkelijk nog jarenlang mee gaan. Ook de kwaliteit is een voordeel bij refurbishement laptops. Wanneer je een tweedehands laptop aanschaft via bijvoorbeeld marktplaats is het erg moeilijk om de kwaliteit te controleren van de laptop. Koop daarom altijd je refurbished laptop via een betrouwbare aanbieder zoals Hardwareprins.nl

 Verschillende gradaties

Doordat de refurbished laptops dus in het verleden al eens zijn gebruikt, zijn ze in verschillende gradaties te koop. Nadat het refurbishment proces helemaal is voltooid zal de laptop worden aangeboden voor verkoop. Zo kun je kiezen voor een laptop met als gradatie zo goed als nieuw. Bij deze garadatie krijg je een laptop die geen tot zeer minimale gebuiksproken heeft. Ook is dit model niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden. Een ander voordeel van dit model is dat er eigenlijk geen krasjes op de laptop te vinden zijn. Deze gradatie krijgt dan ook 5 sterren, en zal je vaak zien aan de beschrijving 5 sterren. Daarnaast heb je ook de gradatie zeer goed waarbij je een laptop krijgt meer zeer lichte tot lichte gebruikssporen. Modellen met deze staat kun je ook aanschaffen op Hardwareprins . Deze zeer goede staat biedt modellen die nog steeds van nieuw te onderscheiden zijn, echter kunnen er soms wel mogelijke kleine krasjes of deukjes op een minder zichtbare plaats voorkomen. Tot slot is er de gradatie goed. Bij deze gradatie zal je een laptop krijgen die lichte tot duidelijke gebruiksporen heeft. Dit model is daarnaast ook wel wat gebruikt en zo kunnen er soms wat krassen en deukjes voorkomen. Echter is deze gradatie goedkoper dan de andere modellen.


cyber monday black friday

4 tips voor het shoppen tijdens Black Friday en Cyber Monday

Voor de feestdagen vinden we één de grootste momenten van het jaar, Black Friday en Cyber Monday. Door de hoeveelheid aan aanbiedingen, coupons en reclame in deze tijd kan het winkelen tijdens deze dagen overweldigend en uitputtend maken. Bovendien kunnen de kosten van alle cadeaus voor de feestdagen echt gaan oplopen. Om te zorgen dat je ontspannen de feestdagen in gaat zijn planning en voorbereiding belangrijke ingrediënten voor een succesvol winkelseizoen. Om u te helpen bij de voorbereiding, zijn hier vier tips van die u helpen om wat tijd en geld te besparen tijdens het winkelen tijdens Black Friday en Cyber Monday.

Onderzoek doen en op de juiste plekken shoppen

Het kan soms heel moeilijk zijn om te weten of je echt een goede deal krijgt. De beste manier om dat te verhelpen is om uw huiswerk te doen en de Black Friday en Cyber Monday advertenties van tevoren te bekijken en de geadverteerde prijzen en promoties te vergelijken. Online vergelijker SuperSales heeft een lijst met de beste deals voor Black Friday op een rijtje gezet. Er zijn veel plaatsen die kortingen en promoties bieden om het winkelend publiek te stimuleren tijdens deze periode om te shoppen. 

Koop niet voor de volle prijs

Retailers hebben ons nodig om bij hen te winkelen, elke dag tijdens de feestdagen telt. En dat is goed nieuws voor het winkelend publiek, want het betekent dat winkels bereid zijn om kortingen en promoties aan te bieden. Er zijn veel manieren om te besparen en je hoeft, eerlijk gezegd, nooit de volle prijs betalen rond de feestdagen. Dit kan in verschillende vormen, van gratis verzendcodes, speciale kortingen, couponcodes tot cashbackaanbiedingen.

Strategisch uw winkelwagen vullen en links laten liggen

Wanneer u online winkelt en geen korting vindt, kan het helpen om uw browser te sluiten zonder iets te kopen en een paar uur te wachten. Met andere woorden, verlaat uw winkelwagen. Soms kan het gebeuren dat in een uur, twee uur, of soms 24 uur, je een e-mail van de winkel krijgt met een kortingscode, om je net even over de streep te halen, en toch je toch nog een aankoop te helpen doen.

Winkelen na afloop van de verkoopdagen

U kunt misschien betere deals vinden voor bepaalde items na het einde van Black Friday en Cyber Monday. Het is aangeraden bijvoorbeeld om geen fitnessapparatuur of beddengoed te kopen tot januari, omdat dat de tijd is dat die producten de neiging hebben om in de sale te gaan. Natuurlijk worden de  deals niet zo wijdverspreid of zo goed aangekondigd zijn als de Black Friday en Cyber Monday en sommige prijzen kunnen pas na Kerstmis voorkomen. Maar als je op zoek bent naar een speciaal iets voor jezelf, wees dan niet bang om na Black Friday en Cyber Monday te winkelen. 


Snel internet met KPN glasvezel

Inmiddels maken 2 miljoen Nederlanders gebruik van glasvezel internet. Het is een zeer snelle verbinding voor internet, telefoon en televisie. KPN is een zeer populaire aanbieder van glasvezel. Je kunt er eventueel zelfs een alles-in-1 pakket aanschaffen. Daarbij geniet je thuis altijd van een stabiele aansluiting. Welke voordelen biedt een KPN glasvezel verbinding aan de klant?

KPN Glasvezel verbinding

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een glasvezelverbinding. Deze werkt namelijk sneller dan een traditionele internet, tv- en telefoonverbinding, en is vaak ook stabieler. Zo heb je bijna nooit meer last van vervelende storingen. Het is dan ook niet verrassend dat KPN glasvezel in steeds meer huishoudens is te vinden. De bekendste van de internetproviders biedt een eigen verbinding die snel werkt. Je kunt de internetsnelheid zelfs uitbreiden tot 500 Mbit/s. Daardoor verloopt het downloaden van bestanden sneller dan ooit.

Razendsnel downloaden

In het verleden kostte downloaden erg veel tijd. Zo was je met het uploaden van grote bestanden vaak een uur of langer bezig. Dankzij KPN glasvezel is dit gelukkig voorgoed verleden tijd. Het downloaden van je favoriete muziek gaat bijvoorbeeld razendsnel. Ondertussen kun je naar hartenlust surfen op het wereldwijde web, zonder dat dit het downloaden belemmert.

Snelle en stabiele verbinding

Nog een voordeel van KPN glasvezel is dat je altijd geniet van een snelle en stabiele internet- en tv-verbinding. Combineer bijvoorbeeld internet, tv en telefoon met elkaar in het zogeheten ‘KPN alles-in-1 pakket’. Daarmee ontvang je tientallen tv-zenders en is het mogelijk om online tv te kijken.

Tv terugkijken

Dankzij glasvezel is het beeld zo scherp dat je het gevoel hebt bijna een film te worden ingetrokken. Daarnaast biedt KPN onder andere ‘Interactieve TV’ en ‘Begin Gemist’ aan. Daardoor kun je jouw favoriete tv-programma terugkijken wanneer je maar wilt.

Postcodecheck

Een glasvezel postcodecheck is noodzakelijk om te weten of je glasvezel internet kan ontvangen. Glasvezel wordt namelijk via een glasvezelnetwerk gestuurd, en zo’n netwerk moet aangelegd worden. Ondertussen is dat in de meeste gevallen gebeurd, maar het kan dus zijn dat je ergens woont waar er helaas nog geen glasvezel internet is. Glasvezel vergelijken wordt daardoor een stukje lastiger. Gelukkig kan je snel te weten komen of je gebruik kan maken van glasvezel internet, en dat is door een postcodecheck. Met deze check hoef je enkel je postcode in te vullen, en je krijgt te weten bij welke aanbieders je een glasvezel abonnement af kan sluiten.

Filters

Nadat de vergelijking en check uitgevoerd zijn, zal je een overzicht zien van aanbieders van glasvezel. Aan de zijkant kun je filters gebruiken om zo tot de voor jou beste aanbieding te komen. Zo kan je bepalen of je een alles in 1 pakket wilt, of gewoon alleen het internet. Verder kan je ook filteren op de prijs of welke aanbieder je wel of niet wilt hebben in het overzicht. Zie je helaas geen glasvezel in de resultaten? Dan is het zo dat de postcodecheck negatief was, en er nog geen gebruik gemaakt kan worden van glasvezel internet op jouw locatie. Mocht je je afvragen of dit nog gaat gebeuren, en wanneer, dan kan je daarvoor contact zoeken met een provider bij jou in de buurt.


Waarom je een refurbished iphone X moet kopen

Ben jij ook helemaal weg van de iPhone X? Het zijn echt supermooie telefoontoestellen, alleen de prijs is minder mooi. Je betaalt al gauw €800,- voor een nieuw model. En dat is best een fors bedrag voor een telefoon. Toch kun je ook voor minder geld een iPhone X kopen door voor een refurbished telefoon te kiezen in plaats van een nieuwe. Waarom het een goed idee is om een refurbished iPhone X te kopen leggen we hieronder uit.

Wat is een refurbished iPhone X?

Een refurbished iPhone X is ooit door iemand gekocht en weer ingeleverd bij de winkel. Niet omdat de telefoon niet meer werkte, maar omdat de eigenaar hem heeft ingeruild tegen een nieuwer model. Zou je een tweedehands toestel kopen, dan krijg je de telefoon mee in de staat waarin hij is ingeleverd. Dat is niet het geval bij een refurbished model. Deze toestellen worden helemaal nagekeken, schoongemaakt en weer helemaal in orde gemaakt. Eventuele mankementen worden zorgvuldig gerepareerd zodat het toestel er weer nagenoeg als nieuw uitziet en optimaal functioneert. Een refurbished iPhone is daarom niet hetzelfde als tweedehands toestel.

Waarom is het een goed idee om een refurbished iPhone X te kopen?

Er zijn meerdere redenen om voor een refurbished iPhone X te kiezen. De belangrijkste reden is natuurlijk de prijs. De nieuwwaarde van een iPhone ligt tussen de €800,- en €1000. Een refurbished model kun je al vanaf €500,- kopen. Dat scheelt toch al bijna de helft. Geen slechte deal voor een telefoon die misschien maar een jaar oud is. Bovendien is het aanschaffen van een refurbished telefoon niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door een gebruikt toestel te kopen help je de hoeveelheid afval te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Je doet dus niet alleen jezelf maar ook het milieu een plezier.

Geen BKR-registratie

Sinds kort kun je een BKR-registratie krijgen als je een nieuwe telefoon koopt. Een BKR-registratie krijg je als je een lening afsluit. Als je namelijk elke maand een bedrag betaalt voor de telefoon bij je abonnement, dan sluit je eigenlijk gewoon een lening af. Dat is op zich niet zo erg, maar een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de hoogte van je hypotheek als je een huis wilt gaan kopen. Doordat een refurbished iPhone X de helft goedkoper is, kun je het bedrag misschien makkelijker in één keer betalen, zodat je geen lening hoeft af te sluiten. Je krijgt dan ook geen BKR-registratie.

Waar moet je op letten als je een refurbished iPhone X wilt kopen?

Het is verstandig om wel op een aantal zaken te letten als je ervoor kiest om een refurbished iPhone 10 te kopen. Het belangrijkste waar je op moet letten is de garantietermijn. Meestal krijg je 12 maanden garantie op de batterij en 24 maanden op de hardware. Je kunt er dus gewoon mee terug naar de winkel als er wat met de telefoon aan de hand is. Wees er daarom alert op als de garantietermijn korter is, dat zou kunnen duiden op een minder goede telefoon.


Welke budget telefoon heeft de beste camera?

Een goede smartphone met een uitstekende camera hoeft niet veel te kosten. Voor minder dan €300 heb je een toestel met uitstekende primaire camera en selfiecamera. Het is wel even goed zoeken naar het juiste model. Welk merk of type past het beste bij jou? Hieronder een overzicht van de vijf beste goedkope smartphones met een goede camera zoals getest op internetpedia

Nokia 7 plus

Nokia is een bekende naam in de telefoonwereld. Ook hun smartphones zijn van een uitstekende kwaliteit. De Nokia 7 Plus uit 2018 heeft heel wat te bieden. Dit model heeft aan de achterkant een dubbele camera, waarmee je foto’s met diepte kan maken. De dubbele camera heeft een 12 megapixel en 13 megapixel sensor. Pluspunten zijn de twee keer optische zoom en dual pixel PDAF. Mocht je niet weten wat dit laatste inhoudt: het gaat hier om een autofocus waarbij 100% van de pixels deel uitmaken van de focus. Het resultaat is inzoomen met weinig kwaliteitsverlies. De 16 megapixel selfiecamera maakt ook heel mooie zelfportretten.

Xiaomi Mi A3

Een overduidelijke winnaar als het aankomt op de fotokwaliteit is de Xiaomi Mi A3, uitgerust met een indrukwekkende primaire camera. Zowel ’s nachts als overdag produceert dit toestel fraaie foto’s. De kwaliteit van video’s, effecten, selfies en de groothoeklens zijn ook uitstekend. De besturing is wat minder uitgebreid dan bij sommige concurrenten, maar de meeste noodzakelijke functies zitten erin. Bij de Mi A3 heeft het voornaamste minpunt niet zozeer te maken met het camerasysteem, maar met het scherm, dat vooral qua helderheid tekortschiet om het camerabeeld goed te kunnen beoordelen.

Motorola Moto G6 Plus

Deze Motorola telefoon heeft een zeer helder 5,9 inch IPS lcd-scherm. Met zijn Snapdragon 630 processor en 6 GB RAM geheugen kan dit toestel uitstekend schakelen tussen de camera en de filmrol. De Motorola Moto G6 Plus is spatwaterdicht. Je maakt dus ook in de regen de mooiste foto’s. De dubbele primaire camera met dual pixel PDAF en dieptesensor heeft een resolutie van 12 megapixel en 5 megapixel. De selfiecamera van 8 megapixel is voorzien van een ledflitser. Video’s maak je in Full HD of UHD kwaliteit. Onmisbaar wanneer je gemaakte video’s op je televisie afspeelt.

Samsung Galaxy A20e

De Galaxy A20e is ook een interessantste keuze. Ondanks de lage prijs heeft Samsung dit model toch voorzien van een groothoeklens, wat een leuk extra perspectief oplevert. In de uitgebreide en gebruiksvriendelijke camera-interface vindt iedereen wel iets van zijn gading, waarbij vooral jongere gebruikers worden bediend. Qua beeldkwaliteit laat de A20e nergens heel grote steken vallen, al zijn de wat fletse kleurweergave en de ontbrekende videostabilisatie wel kleine minpuntjes.

Honor 20 Lite

Voor zijn Honor 20 Lite strooit Huawei-submerk Honor met grote getallen, van een 24 megpixel primaire camera tot een selfiecamera met 32 megapixels. Fijn is ook de royale opslagcapaciteit van 128 GB. Het full HD+ lcd-scherm heeft helaas een beperkte maximale helderheid, wat fotograferen in de zon moeilijk maakt. De interface van de Honor 20 Lite ziet er, zoals gebruikelijk, haast precies hetzelfde uit als bij Huawei.  Wel is de Honor 20 Lite niet heel goed in het scheiden van voor- en achtergrond voor een geloofwaardig bokeh-effect. Het dynamisch bereik is precies het terrein waarop de Honor 20 Lite nog het minst goed scoort, want overdag genomen foto’s vertonen nogal donkere schaduwen en ook weinig doortekening in lichte delen. De kleurweergave is daarnaast aan de fletse kant, al is de detailweergave wel redelijk goed.


Energie vergelijken en besparen

De meest gemakkelijke manier om te besparen op je energierekening is door ieder jaar het aanbod van energieleveranciers te vergelijken. Energieleveranciers bieden namelijk ieder jaar acties voor nieuwe klanten. Soms kun je geld terug krijgen, soms krijg je een cadeau en soms een tegoedbon. Wat de actie ook is, het levert jou meer op dan klant blijven bij je huidige leverancier. Zo kun je door ieder jaar de leveranciers en hun acties te vergelijken, veel besparen op je jaarlijkse kosten. Je moet er dan wel voor zorgen dat je aan het eind van het jaar overstapt naar een nieuwe leverancier. Alleen dan kun je natuurlijk gebruik maken van een welkomstactie, anders loopt je huidige contract gewoon door, zonder daar een beloning voor te krijgen.

Duurzame energie

Dit soort acties worden aangeboden door vrijwel alle energieleveranciers. Dus ook als je duurzaam bezig wil zijn, kun je veel besparen op je energiekosten. Je kunt met een energievergelijker zoeken naar duurzame energieleveranciers. Zij bieden meestal groene stroom. Als je ook gas gebruikt, is de meest duurzame optie om te kiezen voor een energieleverancier die CO2 compensatie biedt. Ook hier kun je op filteren en de aanbieders vergelijken. Je kunt zelfs energieleveranciers vergelijken die stroom opwekken in Nederland. Dan maak je gebruik van lokaal opgewekte stroom.

Vergelijken voor jouw verbruik

Omdat ieder huis en huishouden anders is, is ook jouw energieverbruik anders. Op de website kun je de aanbiedingen van leveranciers van energie vergelijken op basis van jouw verbruik. Als je nog niet weet wat je verbruik is, kun je ook de samenstelling van je huishouden invullen en je postcode en huisnummer om het aanbod te vergelijken. Het verbruik verschilt namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld hoe goed de woning geïsoleerd is, hoe er verwarmd wordt en hoeveel mensen er in het huis wonen. Elke verandering kan je verbruik beïnvloeden. Het is handig dat je dan de gemiddelden kunt gebruiken om het aanbod van energieleveranciers te vergelijken.

Andere bespaartips

Door te vergelijken kun je de goedkoopste, al dan niet groene, energieleverancier vinden met de beste actie voor jouw situatie. Dit is relatief gemakkelijk en kan zo geregeld zijn. Je kunt natuurlijk ook energie besparen en dus kosten besparen in het dagelijks leven. Een goed geïsoleerd huis en energiezuinige apparaten zijn een goede eerste stap. Daarnaast kun je je warm aankleden in plaats van de verwarming aan te zetten, en doe je er verstandig aan om lampen en apparaten volledig uit te schakelen als je ze niet nodig hebt.


android apps

5 Leuke Android Game Apps

Het aantal Android apps in de Google Play Store groeit met de dag. Een app dat in 2019 nog populair was, kan in 2020 alweer uit de gratie zijn. In het afgelopen jaar zagen vele game apps het levenslicht. Daartussen zaten een aantal pareltjes, maar ook vele ruwe diamanten. In dit artikel lees je meer over vijf nieuwe, opvallende en uiteenlopende game apps voor Android uit de Google Play Store in 2020.

Call of Duty

Rating: 4,5
Reviews: 9.999.622
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.activision.callofduty.shooter

Call of Duty van Activision is een first person shooter waarbij je in meerdere gamemodes tegen spelers op het internet kan strijden. Vroeger moest je meer dan € 40 betalen om het spel in de winkel te kopen en daarnaast een abonnement voor je Playstation of Xbox afsluiten om online te kunnen spelen. Sinds 2019 is de app van meer dan 1 GB gratis te downloaden. Binnen vier dagen stond de teller al op 15 miljoen downloads.

De gamesmodes zijn Multiplier en Battle Royale. In de multiplier gamemode kun je vervolgens kiezen uit Free for all (iedereen alleen), Team Deathmatch (5 tegen 5), Capture the flag (verover de vlag en Domination (verdedig drie posities). In de Battle Royale game speel je 1 tegen 100 en de winnaar blijft over. Deze gameplay werd bekend door Fortnite. Ook kun je met een team van twee of vier deelnemen aan Battle Royale.

Cash Frenzy

Rating: 4,6
Reviews: 663.052
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=slots.pcg.casino.games.free.android

Cash Frenzy van Grande Games is een gratis Android app dat je meeneemt naar huis. De spanning loopt hoog op, ondanks dat je niet voor echt geld speelt. De slots kenmerken zich door uitstekende visuals en stabiele gameplay. Hoe meer je speelt, hoe meer luxueuze automaten tot je beschikking komen.

In de Cash Frenzy app maak je kans op winst van de mega jackpot van 10 miljard credits of een miljoen credtis met de welkomstbonus. Elke 15 minuten loopt de timer af en vult de app je credits weer aan. Daardoor hoef je nooit langer dan 15 minuten te wachten. Elke 3 uur is er zelfs een Turbo Reward en elke dag kun je draaien aan het Wheel of Cash. Oftewel, de credits liggen voor het oprapen.

The Sims Mobile

Rating: 4,0
Reviews: 1.208.066
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.gp.simsmobile

The Sims Mobile van Electronic Arts, ook bekend van FIFA, is waarschijnlijk het verslavendste spel in de geschiedenis van videogames. In de loop der jaren heeft het zich gestaag verder ontwikkeld van videogames naar online apps. In de videogame kon je de Sims in huis ontwikkelen met eventueel een uitstapje door de wijk. In The Sims Mobiel neem je ze ook mee naar andere locaties als het restaurant of de nachtclub.

Sims zijn fictieve mensen die jij mag gaan ontwikkelen. Fysiek door het haar te laten knippen en ze mooie kleren aan te kleden. Bouw een huis en richt deze geheel in stijl in. Begin een carriere en werk je weg omhoog met een stevige portie ambitie. Start een hobby en wees creatief. Vind een levensparter, ga een relatie aan en neem als kers op de taart een baby. Alles is mogelijk en jij bepaalt zelf hoe je het leven van jouw Sims laat verlopen.

Gamepoint Bingo

Rating:
Reviews: 17.370
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamepoint.bingo

De GamePoint Bingo app van de maker met dezelfde naam. Het aantal gebruikers in de wereld van deze app is beperkt, maar dat komt omdat dit een app van Nederlandse makelijk is. Dat betekent geen slechte vertaling van het Engels naar het Nederlands en uitgebreide begrijpelijke uitleg van het spel. De mogelijkheden om in bingo voor echt geld te spelen zijn afwezig vanwege de huidige wet- en regelgeving. Deze bingoapp vult dat gat goed in met gratis credits.

In de app vind je bingolocaties in diverse thema's. Dagelijks incasseerd je gratis Bingo Munten. Kies een bingokamer en nodig eventueel je vrienden ook uit om deel te nemen. Je kunt maximaal 6 prijzen winnen per bingokaart. Door bingokaarten aan te schaffen met de Bingo Munten en te spelen verdien je Verzamelingen. De Verzamelingen kun je vervolgens weer inruilen voor extra beloningen. Chat met andere spelers en werk je weg omhoog naar meer functies in de app.

Idle Mafia - Tycoon Manager

Rating: 4,5
Reviews: 93.405
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamemaker5.idlemafia

Idle Mafia van Century Game is één van de nieuwste tycoon apps in de Google Play Store. Eerder zagen we al Miner Tycoon, Prison Empire, Themepark en Fitness Gym. Als je één van deze spellen hebt gespeeld op je Android apparaat, dan snap je Idle Mafia direct. De “look & feel” van al deze apps is hetzelfde en op de achtergrond gebruiken ze waarschijnlijk dezelfde technologie. Het thema is echter ieder keer verschillend.

Dit keer Mafia! Wie wil er nu niet de Godfather worden? Ontwikkel je familie door capo's aan te nemen en nieuw territorium te bemachtigen. Vraag beveiligingskosten aan winkel, overval mensen op straat en als het nodig is ga je het gevecht aan. Incasseer extra geld in de onderwereld door het opetten van casino's, stripclubs en een studio voor “volwassenen”. Maak je weg omhoog van een kleine straatbende naar een internationaal opererende criminele organisatie. Cash is King!


Dual simkaart: handig of nutteloos?

Dus je vraagt ​​je af of een dubbele simkaart nuttig of nutteloos is? Het is allemaal goed en wel om erover te praten, maar in feite hangt het af van uw behoeften. Laten we dus eens kijken of dubbele simkaarten nuttig of nutteloos zijn. Gebruik het met een Herlaadkaart. Je kunt heel snel de vergelijking maken. vergelijk je herlaadkaart bij prepaidsimkaarten.be. Een handige site voor het vinden van de juiste telefoonkaart.

Dubbele simkaart

Het hebben van twee simkaarten betekent voor het grootste deel dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen jouw oproepen en jouw gegevens, maar wat je niet wilt doen, is de gegevens verdubbelen. Zo krijg je maar één dienst, in plaats van een volledig aparte dienst. Dit is waar een dubbele simkaart van pas komt. Nu heb je een functie genaamd Data Stash, waarmee je zowel je uitgaande als inkomende oproepen en sms-berichten kunt opslaan, zodat je nooit zonder data komt te zitten. Je kunt dus gewoon doorgaan met je dag, ondanks dat je dubbel geboekt bent.

Meerdere gebruikers

Een ander groot voordeel van dit model is dat het wordt geleverd met een model voor meerdere gebruikers. Op die manier kun je zo vaak inloggen als je wilt. Dat betekent dat je de overtollige gegevens op de simkaart kunt gebruiken om informatie over te dragen, in plaats van meer te kopen bij de serviceprovider. Nou, dat is een belangrijke vraag. Als je twee telefoons bij je moet hebben, dan is een dubbele simkaart een noodzaak.

Dus hoe weet je of een dubbele simkaart nuttig of nutteloos is?

 Wel, het hangt af van het gebruik. Als je beide simkaarten regelmatig gebruikt, heeft het geen zin om een ​​kaart te kopen; je zult veel geld uitgeven aan het kopen van een kaart die je nooit gebruikt.

Dus waarom zou je een dubbele simkaart kopen?

Je hebt bijvoorbeeld een vriend die twee nummers nodig hebt voor zijn mobiele telefoon en een vriend die drie nummers nodig heeft voor zijn mobiele telefoon. Als je een simkaart met twee kaarten koopt, kun je het tweede nummer of het derde nummer gebruiken voor al je vrienden. Dus als je een dubbele simkaart koopt, kun je de originele simkaart nog steeds behouden en de extra gebruiken zoals je  wilt. Of, als je de simkaart regelmatig gebruikt, heb je de extra niet nodig; het is veel goedkoper om een ​​geheel nieuwe simkaart te kopen.

Dus, maakt een dubbele simkaart het leven gemakkelijker?

 Dat kan, maar het kan verschillen, afhankelijk van hoe u het daadwerkelijk gebruikt. Als je bijvoorbeeld jouw simkaart constant opgebruikt en jouw telefoon onvoldoende geheugen heeft, zul je merken dat dit niet nuttig is. Als je de simkaart slechts af en toe gebruikt, kan dit handig zijn. Als je er echter een hebt, zul je merken dat het veel goedkoper is om een nieuwe simkaart te kopen in plaats van een tweede simkaart te nemen. Dus als je wilt weten of een dubbele simkaart nuttig of nutteloos is, hoef je alleen maar jouw verbruik te bekijken. Als je de simkaart regelmatig gebruikt, is dual sim mogelijk niet zo handig. Als je altijd twee simkaarten koopt, kun je er mogelijk van profiteren.


sim only

Een mobiel abonnement of Sim Only?

Zit je in een dubio over de twee verschillende abonnementen die momenteel op de markt aanwezig zijn? Dit artikel zal je precies uitwijzen over de verschillen en voor-en nadelen van deze abonnementen.

Een mobiel abonnement

Wanneer je dit type abonnement afsluit bij de desbetreffende provider krijg je een mobiele telefoon, plus een abonnement. Deze mobiele telefoon betaal je vaak samen met je abonnement af. Je moet dit dus zien als een korte termijn lening, zo wordt het tegenwoordig ook door de overheid gezien. Zo lang als de contractduur van je abonnement is, betaal jij voor de telefoon die je gebruikt. Tevens kan je dit bedrag ook in één keer aflossen, dit hangt dus van de wensen van de consument af.

Een Sim Only abonnement

De tegenhanger van het mobiele abonnement is het sim only abonnement. Hierbij verstrekt de provider enkel de simkaart. Je moet als consument dus zelf een mobiele telefoon in bezit hebben die simlock vrij is. Je kan natuurlijk ook een nieuwe telefoon aanschaffen maar dit bedrag zit niet bij het maandelijkse bedrag in of bestel je vaak niet bij dezelfde provider.

De voordelen van een mobiel abonnement

Doordat je het bedrag van de mobiele telefoon niet in één keer hoeft te betalen hoef je niet plotseling een heel groot bedrag op te hoesten. Niet iedereen kan dit namelijk in één keer betalen. Dit geeft mogelijkheden voor meer mensen om een betere kwaliteit mobiele telefoon aan te schaffen zonder in geldproblemen te komen.

De voordelen van een Sim Only abonnement

Dit soort abonnement is vaak goedkoper. Dit komt omdat de aanschafprijs van je telefoon niet in het maandbedrag inbegrepen zit. Dit bedrag kan wel oplopen tot honderd euro per jaar, iets wat je ook kunt besparen.
Ook is deze vorm van aanbieden vaak flexibeler. Je kan niet alleen vaak maandelijks opzeggen maar hebt vaak ook de optie om je bundel maandelijks aan te passen. Dit kan bij onder andere Simyo, Ziggo, Tele2 en KPN. Heel handig voor de besluiteloze burgers onder ons.
Bovendien heb je meer diversiteit in de smartphones die je kan aanschaffen. Als jou favoriete telefoon niet wordt aangeboden in het bepaalde abonnement die je zou willen, kan dit alsnog wanneer je deze twee dingen apart besteld. Zo heb je meer keuze.

Beide vormen van abonnementen zijn dus verschillend en hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Hoewel een abonnement met enkel de simkaart zonder telefoon dus goedkoper lijkt te zijn, moet je wel het complete bedrag van de smartphone gelijk betalen. Dit hoeft in het geval van een mobiel abonnement niet, maar daarbij zit je wel een bepaalde tijd vast aan een provider. Beide gevallen zijn dus te overwegen.


cryptovaluta

Wat zijn de verschillen tussen cryptovaluta?

In 2017 heeft Bitcoin de cryptovaluta in een ander daglicht gezet. Veel mensen die op tijd in deze digitale munt geld aankopen hebben gedaan, mochten zich het onderwerp van een succesverhaal noemen. Menig man heeft namelijk een leuk zakcentje verdient aan de munt, vanwege de enorme fluctuaties in vraag en aanbod. Maar er zijn meer cryptovaluta’s! Zo kan je ook een Ripple kopen en Ethereum, maar wat maakt dat de digitale munten verschillen? Hieronder lees je meer!

Wat is cryptovaluta precies?

Het begrip betekent eigenlijk niets minder dan digitaal geld. Cryptovaluta is een nieuwe variant op ons huidige betalingssysteem. Momenteel vertegenwoordigt het geld wat nu op jouw bankrekening staat giraal geld. Daarmee kunnen we aankopen doen met de pinpas in de winkel of online via webshops. Hierbij zijn er altijd drie partijen betrokken, namelijk: de koper, verkoper en de bank. Dit is anders bij cryptovaluta. Hier vindt de geldstroom slechts plaats tussen de koper en verkoper.

Welke soorten heb je naast de Bitcoin?

De meest bekende variant is toch wel de Bitcoin vanwege al media ophef in 2017, toen het goed ging met de munt. Naast deze munt kun je bijvoorbeeld ook Ethereum kopen. Deze munt is flexibeler en is geavanceerder omdat er meer mogelijk is met de technologie die achter deze cryptovaluta schuilt. Zo is één van de belangrijkste onderdelen van deze munt: de mogelijkheid om zelf applicaties op de Ethereum-blockchain te maken. Daarnaast volgt de populaire Ripple. Deze munt heeft haar roem te danken aan de manier waarop zij super snelle internationale overboekingen kan maken. Naast deze top 3, heb je bijvoorbeeld ook nog:

  • Stratis

Dit een cryptocurrency met veel potentie. Deze munt lijkt erg op ethereum, maar richt zich voor op de zakelijke kant. De blockchaintechnologie van Stratis is voornamelijk gericht op bedrijven.

  • Dash

Deze munt staat bekend om haar snelheid in combinatie met anonimiteit. Er wordt zelfs gesproken over de ‘nieuwe bitcoin’. De gedachtegang is dat de cryptocurrency gebruiksvriendelijk moet worden zodat iedereen hem kan gebruiken.

  • IOTA

Wat deze munt anders maakt dan de andere, is dat transacties gratis verwerkt worden. Veel grote bedrijven zijn momenteel de technologie die achter deze munt zit aan het testen om op makkelijke wijze data te verhandelen. Denk aan Microsoft, Samsung en Volkswagen. Door deze samenwerking schoot de koers omhoog van deze munt.


beste sim-only abonnement

Beste sim-only abonnement kiezen? 5 tips die je helpen

Je wilt het beste sim-only abonnement kiezen, maar waar let je op? Met 5 handige tips weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. En de beste internet provider vindt voor jouw sim only, waar je bovendien goedkoop kunt bellen.

5 tips voor het beste sim-only abonnement

Benieuwd hoe je het beste sim-only abonnement kiest? Gebruik onze 5 handige tips:

  • Virtuele provider
    • Tweejarig abonnement
    • Uitgebreide belbundel
    • Check de internetvoorwaarden
    • Korting en de periode

1. Virtuele provider

Virtuele providers zijn vaak veel goedkoper dan de beheerders van de netwerken. KPN, T-Mobile en Vodafone berekenen hogere tarieven dan bijvoorbeeld Simyo en Simpel. Vergelijk de tarieven van de providers met eigen netwerken en de virtuele aanbieders, waarbij die laatsten vaak een stuk goedkoper zijn.

2. Tweejarig abonnement

Goede provider gevonden voor jouw sim-only abonnement? Sluit er een abonnement af voor twee jaar. In plaats van voor één jaar of zelfs per maand of helemaal flexibel. Naarmate je langer klant blijft betaal je een lagere prijs, omdat het de provider meer zekerheid biedt.

3. Uitgebreide belbundel

Twijfel je over het aantal belminuten dat je nodig hebt? Kies de bundel liever iets te groot dan net te klein. Belminuten buiten de bundel zijn vaak relatief duur. Terwijl een iets grotere bundel bijvoorbeeld maar een paar euro per maand extra kost. Snel terugverdiend, als je daarmee voorkomt dat je een keer 15 of zelfs 30 minuten buiten je bundel zou bellen.

4. Check de internetvoorwaarden

Kijk bij de keuze voor het beste sim-only abonnement goed naar de internetvoorwaarden. Net op de snelheid van de verbinding, net als een eventuele Fair Use-policy. Mag je het internet (op lagere snelheid) blijven gebruiken of zijn de MB’s uiteindelijk een keer helemaal op? Belangrijk om op te letten, zodat jouw sim-only-aanbieder ook een goede internet provider is.

5. Korting en de periode

Krijg je korting op jouw abonnement of betaal je geen aansluitkosten? Kijk goed naar de periode waarin je gebruik kunt maken van de korting. En bereken de totale kosten voor de contractperiode, bijvoorbeeld 2 jaar lang. Dat maakt vergelijken makkelijker, zodat je de beste internet provider en een goed en goedkoop abonnement voor sim-only kiest.

Beste internet provider en sim-only abonnement

Gebruik de bovenstaande tips om het beste sim-only abonnement af te sluiten. Waarvoor je niet te veel betaalt en waarmee je zeker weet dat je jouw nieuwe smartphone precies zo kunt gebruiken zoals je dat wilt. Zonder je zorgen te hoeven maken over belminuten en MB’s, zonder dat de rekening aan de andere kant te hoog op zal lopen.


sim only vergelijken

Telefoon afgelost? Het moment om over te stappen op sim only!

sim only vergelijken

Loopt het abonnement dat je bij jouw smartphone hebt binnenkort ten einde? Of is deze reeds afgelopen? Dan betekent dit dat je op zoek kunt naar een nieuw toestel. Veel mensen kiezen in dat geval opnieuw voor een abonnement waar zij het toestel bij krijgen. Zonde, want volgens goedkoopste-simonly.com betaal je hierdoor onnodig veel voor jouw smartphone. Het wordt een stuk voordeliger wanneer je overstapt naar sim only. Niet iedereen is echter bekend met sim only. Daarom geven wij jou hier de benodigde sim only uitleg, zodat je zelf kunt bepalen of dit inderdaad het juiste moment is om over te stappen.

Wat is sim only?

Niet iedereen is bekend met sim only. Voordat je overstapt, moet je weten dat je bij deze vorm enkel een abonnement afsluit. Je krijgt hier dus geen smartphone bij. Nee, deze moet je zelf kopen. Of je kunt hiervoor natuurlijk je huidige smartphone gebruiken. Hoe het zit met de omvang van een sim only abonnement? Dat heb je helemaal zelf in de hand. Vrijwel iedere sim only provider heeft tegenwoordig namelijk verschillende bundels waar je uit kunt kiezen. Gebruik je jouw toestel niet bijzonder veel? Kies dan voor een kleine bundel. De maandelijkse kosten liggen in dat geval niet bepaald hoog. Ook voor grootverbruikers zijn er echter sim only abonnementen te vinden.

Wanneer kies je voor sim only?

Is jouw abonnement inmiddels afgelopen? Dan kun je natuurlijk voor een nieuw abonnement gaan. In dat geval krijg je vaak weer een nieuw toestel. Vertoont de telefoon die je nu gebruikt nog geen mankementen? Dan is het natuurlijk zonde om een nieuw toestel te kopen. In dat geval is het lucratief om over te stappen op sim only. Waarom? Omdat je zo jou huidige toestel kunt blijven gebruiken. Je betaalt in dat geval aanzienlijk minder geld per maand om te bellen, sms’en en internetten. Bovendien bespaar je op de aanschaf van een nieuwe telefoon. Sluit je een sim only abonnement af voor twee jaar en begeeft het toestel het na een jaar? Dan kun je gewoon een nieuw simlock vrij toestel kopen en hier de simkaart in doen.

Welke provider kies je?

Ben je om? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een sim only abonnement afsluiten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is vandaag de dag namelijk enorm. Providers zien namelijk dat mensen zich steeds vaker richten op sim only, waardoor zij zich hier ook op zijn gaan richten. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor een sim only abonnement. Gelukkig hoeft dit ook niet. Je kunt namelijk sim only vergelijken. Op deze manier weet je binnen de kortste keren wat in jouw geval de goedkoopste provider is. Richt je echter niet louter tot de prijs, maar kijk ook naar de inhoud van een sim only abonnement. Je wilt immers niet dat je na het afsluiten van het contract ineens voor allerlei verrassingen komt te staan.


Sim Only vergelijken: dit is de beste optie voor jou

Als je graag een goedkoop telefoon abonnement wilt afsluiten is sim only wellicht iets voor jou. Hiermee betaal je alleen voor het abonnement en niet voor het toestel. Maar hoe kies je een goede sim only en hoe weet je dat je de laagste prijs betaalt? Om antwoord te krijgen op deze vragen ga je sim only vergelijken. Sim only vergelijken houdt in dat je de verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken op basis van prijs, maar ook van wat je krijgt voor deze prijs. Hoeveel internet je wilt of hoeveel belminuten is helemaal aan jou. Je vindt altijd een goed sim only abonnement dat aan je wensen voldoet.

Het voordeel van een sim only abonnement

Sim only: wat houdt dat precies in? Wanneer je een sim only abonnement afsluit betaal je alleen voor het abonnement zelf. Dit is bijvoorbeeld gunstig wanneer je nog een bruikbare telefoon hebt terwijl je abonnement afloopt. Je kunt dan een nieuw abonnement koppelen aan deze telefoon. De kosten van een sim only abonnement liggen vaak laag, omdat er geen kosten bijkomen van het toestel dat je normaal gesproken maandelijks afbetaalt. Je kunt een sim only afsluiten bij vrijwel iedere provider. Denk hierbij aan Vodafone, Tele2, T-Mobile, KPN, Ben en meer.

Hoe werkt sim only vergelijken?

Je wilt sim only vergelijken, maar hoe werkt dit? In de eerste plaats kun je zelf bepalen hoe je wilt dat het abonnement eruit ziet. Hierbij heb je de keuze uit een aantal mogelijkheden:
1. Internet: hoeveel MB internet wil je maandelijks tot je beschikking hebben? Zo kun je onder andere kiezen voor 500MB, maar ook voor 5000, 20000 en onbeperkt. Hoe meer internet je wilt, hoe hoger het maandbedrag.
2. Bellen: hoeveel belminuten wil je per maand tot je beschikking hebben? Je kunt kiezen voor 100 minuten, maar ook voor 500 minuten of onbeperkt.
3. Overig: kies daarnaast voor verschillende filters waarmee je jouw zoektocht gemakkelijk kunt maken. Denk hierbij aan provider, netwerk en maximale kosten.

Aandachtspunten bij het afsluiten van sim only

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een sim only abonnement. Zo moet je jouw eigen bel- en surfgedrag inschatten. Het is dus belangrijk om je eigen verbruik goed te kennen, zodat je niet te weinig of juist teveel MB’s per maand hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar het aanbod van diverse providers. Zo is niet overal je abonnement maandelijks opzegbaar. Hiervoor is sim only vergelijken een goede uitkomst. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en niet twee jaar vastzit aan een abonnement.


Wat is het beste moment voor de overstap van prepaid naar sim only?

Overstappen van prepaid naar sim only is easy

Het is heel easy om bij je provider over te stappen van prepaid naar een abonnement. Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht of als je gewoon nog niet toe bent aan een nieuwe, dan is sim only de meest logische keuze. Je regelt dit direct met je provider. Je kunt je huidige simkaart en telefoonnummer nagenoeg altijd behouden. De provider zet de prepaid om naar een sim only, precies hoe je het wilt. Het is gelukkig niet nodig om alles over mobiele telefonie te weten om dit zelf te regelen.

Prepaid is overzichtelijk en
veilig

Hoe bepaal je wat een goed moment is om de prepaid in te ruilen voor een sim only abonnement? Check deze blog om inspiratie op te doen om te bepalen of het in jouw situatie verstandig is om van prepaid naar sim only te gaan. Je bent waarschijnlijk ooit begonnen met prepaid omdat jij of je ouders dit de meest overzichtelijke en veilige manier vonden om mobiel bereikbaar te zijn. Prepaid is redelijk simpel. Als je tegoed hebt, kun je bellen, sms-en en internetten. Zonder tegoed kun je alleen het noodnummer bellen. Een abonnement was een aantal jaar geleden nog wel eens risicovol. De providers waarschuwden niet als je buiten je bundel ging en vervolgens zag je op de eerstvolgende factuur een hoge extra post omdat je buiten je bundel was gegaan. Ook de verhalen van mensen die van vakantie terugkwamen en werden verrast door een torenhoge rekening van hun mobiele provider zijn bekend.

Abonnement heeft minder risico
dan vroeger

Er is inmiddels veel verbeterd. De
providers waarschuwen je nu als je buiten je bundel dreigt te gaan en binnen
Europa zijn de tarieven voor gebruik van je mobiele abonnement in het
buitenland gereguleerd. Hiermee is het risico op onverwacht hoge kosten bij een
sim only abonnement heel klein geworden.

Is sim only voor jouw situatie
beter?

Om een goede inschatting te maken of het
zinvol is om over te stappen van prepaid naar sim only, is het verstandig om
uit te rekenen hoeveel je het laatste half jaar aan prepaid opwaarderingen hebt
uitgegeven. Als je dit deelt door zes, zie je wat prepaid jou gemiddeld per
maand kost. Vervolgens kun je kijken waar je het prepaid tegoed voornamelijk
aan uitgegeven hebt. Meestal is dit aan mobiele data. Laatste stap is om het
voor jouw situatie meest optimale sim only abonnement te selecteren. Op sites
waar alles over mobiele telefonie beschreven staat, vind je de verschillen
tussen aanbieders en abonnementen. Met die informatie kun je een keuze maken
die het beste bij je past.

Succes met het uitzoeken en ook voor je
familie en vrienden geldt: check deze blog om inspiratie op te doen bij de
keuze prepaid of abonnement!


Dé iPhone geruchten voor 2020

De iPhone is de populairste smartphone van de laatste jaren zo lazen we op een blog voor mannen. De nieuwe iPhone zal hier geen uitzondering op zijn. Maar wat weten we eigenlijk van de nieuwe iPhone 2020?

De vier nieuwe toestellen en hun release datums

Naar verwachting zal Apple vier nieuwe
toestellen op de markt brengen in 2020. Drie daarvan zullen de opvolgers worden
van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Waarschijnlijk zal
Apple in de eerste helft van 2020 nog een ander toestel op de markt brengen: de
opvolger van de iPhone SE. Dit zal een kleiner en goedkoper toestel zijn dan de
iPhones die we kennen. De andere drie iPhones zullen worden onthult in
september en erna ook verkrijgbaar zijn voor de consument.

De verwachtingen op een rij

In aanloop naar de lancering van de nieuwe iPhone ontstaan er altijd erg veel geruchten. Op tech en mannenblogs gaan de wildste geruchten rond. Hier de belangrijkste op een rij. Alles over de iPhone voor 2020:

Nieuw
formaat en geen notch:
Apple is al jaren bezig met het
verkleinen van de randen om het scherm. Het uiteindelijke doel is een telefoon
waarbij de voorkant alleen maar uit display bestaat. Het zou Apple gelukt zijn
dit doel te bereiken.

De iPhone 11 zal het huidige formaat
behouden, maar de opvolgers van de iPhone 11 Pro en -Pro Max zullen een scherm
krijgen van 6,1 en 6,7 inch. De opvolger van de iPhone SE zal een scherm
krijgen van 5,4 inch.

Nieuw
design:
Het ontwerp van de nieuwe iPhone zal
waarschijnlijk gaan lijken op het ontwerp van de iPhone 4.

Camera:
Bij de camera zal Apple de focus leggen op het
verbeteren van de software. Naar verwachting zullen de camera's zelf hetzelfde
blijven.

Nieuw
scherm in de opvolger van de iPhone 11:
De iPhone 11
pro en -Pro Max hadden al een oled scherm. De iPhone 11 had een lcd scherm. In
2020 zal de opvolger van de iPhone 11 ook een oled scherm krijgen. Dit zorgt
voor betere zwartwaarden en kleuren.5G en
iOS 14
: Apple zal de nieuwe
iPhones uitrusten met ondersteuning voor 5G. Dit maakt ze extra
toekomstbestendig. Daarnaast zullen de nieuwe toestellen worden voorzien van
iOS 14: de nieuwe update van het besturingssysteem van de iPhone.


iphone 7

Waarom anno nu een iPhone 7 kopen

Elk jaar brengt Apple samen met andere telefoonfabrikanten nieuwe telefoon modellen uit. Desondanks blijven eerdere modellen op de markt beschikbaar. Is het verstandig om een ​​verouderd model te kopen voor een lagere prijs? Of toch liever het nieuwste model uit de iPhone familie kopen? Ondanks dat de iPhone 7 in 2016 voor het eerst werd uitgebracht, is het nog steeds een uitstekende keuze. Hier volgt waarom:

Betaalbare prijs
Veel mensen beschouwen de prijs van de telefoon als de belangrijkste factor tijdens het uitkiezen van een nieuwe smartphone. Wanneer je bedenkt hoeveel je gaat uitgeven, is het belangrijk te overwegen waar je de telefoon voor gaat gebruiken en wat de belangrijkste functies zijn voor jou. De nieuwste en duurste telefoon die beschikbaar is, is niet altijd de beste keuze voor iedereen.

Het is pak ́m beet twee jaar geleden dat
de iPhone 7 werd uitgebracht. Toendertijd kostte een gloednieuwe tussen de 600
en 700 euro. Tegenwoordig is de verkoopprijs een stuk gedaald. Naast nieuwe
Iphone´s kan je ook gerenoveerde iPhone´s kopen. Nog voordeliger en vaak net zo
goed.

Mooi kleurenpalet
De iPhone 7 is verkrijgbaar in vijf opvallende kleuren: zilver, goud, roségoud, mat zwart en jet zwart. Nieuwere iPhone´s zijn verkrijgbaar in minder varianten. De iPhone X slechts in twee kleurvarianten: zwart of wit. Is kleur belangrijk voor jou, dan is een iPhone 7 kopen het overwegen waard.

Touch ID
Apple introduceerde biometrische authenticatie in 2013 toen de iPhone 5s werd uitgebracht. Het was de eerste keer dat een iPhone vingerafdrukherkenning kreeg, wat een bijzonder eenvoudige manier is om de telefoon te ontgrendelen. De iPhone X heeft een rand-tot-rand-display, wat betekent dat de Home-knop nu verdwenen is - en daarmee ook Touch ID. In plaats van een vingerafdruk te gebruiken, kan de telefoon nu worden ontgrendeld met gezichtsherkenning.

Compact formaat
Apple houdt van groot. Elk nieuwer model van de iPhone wordt steeds een stukje groter. De tijd dat je je telefoon in je broekzak deed is voorbij met de nieuwste modellen. Qua afmetingen is de iPhone 7 een zeer compacte smartphone. Het heeft een 4,7-inch scherm, en toch is het duidelijk groter dan bijvoorbeeld de iPhone 5 en iPhone 5S.

Briljant ontwerp
Laten we eerlijk zijn: Apple iPhones zijn prachtige smartphones. Ze zijn dun, glanzend en gestroomlijnd - gewoon een plezier om naar te kijken. Net als andere iPhones is het ontwerp van de iPhone 7 ook modern en up-to-date. Toch geven sommige gebruikers de voorkeur aan het ontwerp van de iPhone 7 boven de iPhone X bijvoorbeeld. De iPhone 7 heeft randen rond het scherm en geen inkeping aan de bovenkant. De inkeping kunnen sommige irriteren mensen wanneer ze bijvoorbeeld video's bekijken in de liggende modus.

Het nieuwste besturingssysteem
De iPhone 7 werkt op hetzelfde besturingssysteem als de andere iPhones, dat wil zeggen Apple iOS. Dit betekent dat de iPhone 7 dezelfde apps, updates en functionaliteiten geniet als de nieuwere modellen. Geen reden dus om de anno nu geen iPhone 7 kopen.


Hoe je het beste een hotspot kunt creëren

Om met je telefoon gebruik te maken van het internet heb je een verbinding hiervoor nodig. Doorgaans is dit de verbinding met het 4G netwerk van je provider of via een wifi netwerk. Het voordeel van een wifi netwerk is dat je deze vaak gratis kunt gebruiken en daarmee data van je internet databundel kunt besparen. Het voordeel van een 4G netwerk is dat je altijd overal internet hebt ook wanneer er geen wifi in de buurt is.

Waarvoor kun je een hotspot gebruiken?

Daarnaast zou het kunnen zijn dat je met meerdere apparaten het internet op wilt. Bijvoorbeeld met je laptop om op afstand te kunnen werken. Of voor je kinderen zodat ze gebruik kunnen maken van een tablet tijdens een langere auto reis. In beide gevallen kun je hiervoor een wifi hotspot creëren waarmee je apparaten zoals laptops, tablets en telefoons laat verbinden om zo het internet op te kunnen.

Een hotspot is ideaal om op te zetten wanneer er geen wifi netwerk in de buurt is of wanneer je een eigen beveiligd netwerk wilt gebruiken. Doorgaans kan je een wifi hotspot op twee manieren opzetten. Op deze website wordt uitgebreid uitgelegd hoe je een wifi hotspot instellen kunt. Maar we gaan het nog even kort en krachtig voor je uitleggen.

Via je telefoon

De eerste en goedkoopste methode ervan uitgaande dat je al een telefoon met databundel hebt is een hotspot op je telefoon instellen. De meeste moderne telefoons hebben namelijk een hotspot soms ook wel ‘tethering’ functie genoemd. Wanneer je deze aanzet maakt je telefoon een uniek wifi signaal dat je kunt benoemen en beveiligen met een wachtwoord. Iedereen die jij toegang wilt geven kan dan inloggen op dat wifi netwerk om vervolgens van jouw internetverbinding gebruik te maken.

De nadelen hiervan zijn wel dat je maar een beperkt aantal apparaten kunt verbinden. En dat je databundel sneller op gaat. Zeker wanneer je geen zicht hebt op waar anderen jouw wifi signaal voor gebruiken. Gaan mensen massaal bestanden in bijvoorbeeld een app store downloaden of YouTube video’s bekijken dan is je bundel snel op tenzij deze onbeperkt is. Let hier dus op!

Via een draadloze router

De 2e manier is door een mifi router te gebruiken. Deze kun je tegenwoordig overal kopen. Op de website hierboven vindt je daar ook meer informatie over. Deze routers kun je met een 4G en in de nabije toekomst 5G netwerk laten verbinden. Precies zoals je telefoon dat ook doet door middel van een simkaart met bundel. Vervolgens kun je hier tot wel 10 apparaten mee laten verbinden en gaat de gemiddelde mifi router zo’n 8 uur mee op de oplaadbare batterij. 

Deze 2e methode is doorgaans wat duurder omdat je er een mifi router voor nodig hebt. Echter is deze wel veiliger en duurzamer omdat je er in de praktijk meer aan hebt.


populairste smartphones 2018

De populairste smartphones van 2018

De smartphone is voor de meeste gebruikers ongelooflijk belangrijk. Dat komt natuurlijk onder meer doordat we er steeds meer mee kunnen. Vroeger waren mobiele telefoons vooral bedoeld om mee te bellen en wat later konden we er ook berichtjes mee sturen. Inmiddels zijn het echter draagbare computers geworden waar we werkelijk alles mee kunnen. Dat is wellicht ook de reden dat vrijwel iedereen die van boven de vijftien jaar een eigen smartphone heeft. Sterker nog: vaak hebben we al eerder een mobiele telefoon. Wanneer je een mobiele telefoon uit gaat kiezen, kom je er al snel achter dat er ongelooflijk veel keuze is. Zeker wanneer je er niet zo heel veel vanaf weet, is het dan best lastig om een goede keuze te maken. Er zijn namelijk talloze merken en ieder heeft vervolgens weer heel veel verschillende modellen en uitvoeringen. Maar wat zijn dan eigenlijk de meest populaire smartphones van 2018? Van welke mobiele telefoons weten we vooraf al dat ze ook in 2018 ongekend veel verkocht gaan worden? Vaak behoren deze ook direct tot de beste en meest uitgebreide smartphones. Hieronder hebben we een top vijf van meest populaire smartphones in 2018 gemaakt!

Heb je jouw keuze gemaakt? Kijk dan hier bij welke aanbieder je de beste deal sluit!

iPhone X

Natuurlijk kan het nieuwste model van Apple onmogelijk ontbreken in dit rijtje. De iPhone X kwam in september 2017 uit en zal ook in 2018 zonder twijfel tot de meest populaire smartphones blijven behoren. Dat is ook niet zo vreemd. Apple heeft bij het tienjarig jubileum van de iPhone namelijk flink uitgepakt en is met een schitterend model op de markt gekomen die ook nog eens uitstekende prestaties levert. Vooral het design is flink op de schop gegaan vergeleken met vorige edities. Zo is de dubbele camera een stuk gedraaid, waardoor augmented reality nóg beter wordt. Verder zijn er natuurlijk ook aan de binnenkant de nodige dingen veranderd. Eindelijk maakt Apple bij de iPhone X gebruik van een OLED-scherm. Daarnaast is er een nieuwe chip in de smartphone gebouwd en kun je gebruik maken van extra werkgeheugen. De iPhone X is zonder twijfel één van de beste, zo niet de allerbeste smartphone die op dit moment verkrijgbaar is. Klein nadeel is dat je daar ook naar betaalt. De nieuwprijs van deze mobiele telefoon ligt namelijk een stuk boven de 1000 euro. En er is nog een ander klein nadeel. De telefoon is ontzettend breekbaar en het is dus niet verstandig om de iPhone X te laten vallen.

Samsung Galaxy Note 8

Apple en Samsung strijden al jarenlang op de macht als het gaat om smartphones. Apple ligt met de iPhone X voorlopig aan kop maar Samsung laat zich echt niet zomaar aan de kant schuiven. De Samsung Galaxy Note 8 zal in 2018 ongetwijfeld tot de meest populaire smartphones horen. Deze mobiele telefoon is precies wat je van Samsung mag verwachten: een groot scherm en een prachtig design zorgen er namelijk voor dat er opnieuw miljoenen mensen in 2018 deze smartphone gaan kopen. De Galaxy Note 8 is een sterk verbeterde en geprofessionaliseerde versie van de Galaxy S8. Een belangrijk verschil is dat het bekende pennetje terug is om goed te kunnen navigeren door de smartphone. Dat zal bij veel consumenten zonder twijfel heel goed vallen. Het bijzondere van de Note 8 is dat bijna de hele voorkant van de smartphone uit scherm bestaat. Er zijn weinig mobiele telefoons te vinden die beschikken over een dergelijk groot scherm en dat alleen al maakt de Galaxy Note 8 ontzettend populair. De smartphone maakt bovendien gebruik van allerlei handige foefjes zoals de gezichtsherkenning en de stylus. Verder maakt de dubbele camera van deze telefoon ontzettend veel indruk.

Nokia 8

Degenen die zich nog herinneren hoe het in het begin ging met de smartphones, herinneren zich zonder twijfel het merk Nokia. In beginfase van de mobiele telefoons was dit namelijk ongetwijfeld één van de allerbeste merken die er te vinden waren. Met de opkomst van merken als Apple en Samsung, raakte Nokia wat op de achtergrond. Nu lijkt het smartphonemerk echter definitief terug te zijn. Na jarenlang afwezig te zijn geweest in de lijstjes van beste en meest populaire telefoons komt men met de Nokia 8 definitief terug. Eindelijk heeft de fabrikant de vertaalslag naar Android gemaakt en dat komt de Nokia 8 ten goede. Dit model lijkt in niets meer op de mobiele telefoon van vroeger die je zonder problemen op de grond kon laten vallen en waar je uren Snake op speelde. Het design is degelijk maar niet bijzonder. Zoals we van Nokia gewend zijn, is het een stevig toestel. De randen rondom het scherm zijn wel behoorlijk groot, daar zou met een nieuw model nog wat aan gedaan kunnen worden. De dubbele camera waar gebruik van wordt gemaakt is overigens ook prima. Nokia heeft het besturingssysteem van Android overigens volledig overgenomen zonder daar dingen in te veranderen. De hardware is verder zonder twijfel uitstekend te noemen met de Snapdragon 835-processor en 4GB werkgeheugen. Verder is er 64GB uitbreidbare opslagruimte beschikbaar.

OnePlus 5T

Als er een merk is waar heel veel nieuwe modellen van op de markt komen, is dat OnePlus. Het lijkt er de laatste tijd zelfs op dat er bijna ieder kwartaal wel een nieuw model op de markt komt. Daarbij zijn er uiteraard behoorlijk wat verbeteringen toegepast ten opzichte van de vorige. Het is dus op zich best gevaarlijk om een model van dit merk in dit lijstje op te nemen. Voor je het weet is er namelijk een verbeterde versie beschikbaar. Toch kan de OnePlus 5T echt niet genegeerd worden als we het over de beste en meest populaire smartphones hebben. Dat heeft vooral te maken met de geweldige prijs-kwaliteit verhouding van deze smartphone. Je betaalt relatief weinig voor een mobiele telefoon met geweldige specificaties. Er zijn overigens twee verschillende versies beschikbaar van de OnePlus 5T. Beiden beschikken over een AMOLED-scherm van 6 inch en kan zich op dat gebied meten met grote merken als Samsung en LG. Verder beschikt de smartphone ook over een paar handige functies zoals de koptelefoonpoort en de vingerafdrukscanner.

Apple iPhone 8 Plus

Het tweede toestel van Apple in deze top vijf maar dat kan ook echt niet anders. De Apple iPhone 8 plus hoort namelijk zonder twijfel bij de vijf meest populaire smartphones van 2018. Apple laat met deze mobiele telefoon opnieuw zien dat men in staat is een model tot in de detail te kunnen verbeteren. De 8 Plus beschikt over 3GB over genoeg werkgeheugen en heeft daarnaast een dubbele cameralens waardoor foto's en video's stukken beter worden. Vooral in het donker kun je met de iPhone 8 Plus veel betere foto's maken. Andere extra's zijn de mogelijkheden om optisch in te zoomen zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit en de vernieuwde gezondheidsapp. De 8 Plus beschikt over een 5.5 inch retinascherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en draait op een snelle en uitstekend presterende Apple A11 Bionic-processor. Deze chip is ongekend sterk en komt uit verschillende tests naar voren als een chip die zich zelfs kan meten met de iPad Pro en de MacBook Pro. Qua snelheid zijn er weinig smartphones die op dit moment beter zijn en wellicht behoort de Apple iPhone 8 Plus juist daardoor tot de meest populaire smartphones van 2018.

iPhone X abonnement vergelijken en de beste iPhone X deal pakken? Kijk op iPhoneXabonnement.nl en zie hoeveel jij kunt besparen op jouw nieuwe abonnement.


Wereldwijd meer dan 1,44 miljard smartphones verkocht in 2016

De markt van smartphones groeit minder hard dan in eerdere jaren volgens de laatste cijfers van IDC. De markt voor smartphones is in het laatste kwartaal van 2016 met slechts 6,9 procent gegroeid. Dit is aanzienlijk minder dan de groei in 2015 dat op 10,4 procent stopte. In totaal zijn er in het laatste kwartaal van 2016 400,7 miljoen exemplaren verkocht.

Groei 2016

De groei in 2016 is afkomstig uit de grote consumentenmarkten die vooral te vinden zijn in de Verenigde Staten, Brazilië en in China. In 2016 gingen in totaal meer dan 1,44 miljard smartphones over de toonbank, een stijging van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dit betekent grofweg dat 19 procent van de wereldbevolking een nieuwe smartphone gekocht heeft.

De winnaar

Apple is de grote winnaar van het vierde kwartaal van 2016. Het streefde Samsung voorbij als de grootste smartphone fabrikant ter wereld. Apple heeft goede zaken gedaan met de iPhone 7 terwijl Samsung het moeilijk heeft gehad in het afgelopen jaar. De problemen rondom de Note 7 smartphone hebben tot een groot verlies geleid. Het verschil tussen de twee telecomtitanen is echter niet groot met een marktaandeel van 18,3 procent voor Apple en 18,1 procent voor Samsung. De derde plek is weggelegd voor Huawei dat in 2016 een grote groei heeft doorgemaakt.


batterij

Batterij

Doordat er steeds meer taken uitgevoerd worden door de smartphone is de vraag naar een goede batterij groter geworden. Het grote scherm en het vele gebruik van de smartphone zorgt ervoor dat de batterij meestal minder dan 24 uur meegaat. Als je een dag van huis bent zonder een lader is al snel een probleem. De nieuwe smartphones hebben vaak een batterij die niet te verwijderen is waardoor een extra batterij voor nood niet gebruikt kan worden. De capaciteit van de batterij wordt steeds groter gemaakt door de fabrikanten. Het wordt de fabrikanten echter niet makkelijker gemaakt doordat de smartphones steeds dunner worden. Alhoewel de fabrikanten er alles aan doen om de capaciteit uit te breiden blijft het probleem van een korte batterijduur bestaan. De nieuwe high-end smartphones hebben een batterij van 2200 tot 3200 mAh.


Camera

Een smartphone beschikt minimaal over één camera. Dit is de camera aan de achterzijde. Deze mag niet ontbreken op een nieuwe telefoon. Een standaard smartphone camera heeft tegenwoordig meer dan 3 megapixels. Veel van de high-end smartphones hebben zelfs meer dan 8 megapixels. De resolutie van de smartphone camera’s is sterk toegenomen de laatste jaren. Met de camera is het mogelijk om niet alleen foto’s maar ook video’s te maken. De kwaliteit van de video’s loopt van 480p tot 4K. Een groot deel van de smartphones beschikken ook over een frontcamera. Deze camera wordt gebruikt voor videobellen en voor het maken van selfies. De kwaliteit van de camera aan de voorzijde is over het algemeen minder dan de camera aan de achterzijde.


App stores

De programma’s die draaien op een smartphone worden apps genoemd. De apps voegen nieuwe features toe aan de mobiele telefoon. Zo zijn er games, nieuws apps, zakelijke apps en noem het maar op. Er is bijna voor alles wat je maar kunt bedenken een app beschikbaar. Veel veel van de apps zijn gratis maar sommigen kunnen enkel geïnstalleerd worden na een betaling. Er staan standaard een aantal apps op de smartphone na aankoop maar er kunnen ook apps gedownload worden.

Welke app stores?

Het downloaden van apps is mogelijk in een app store. Elk besturingssysteem heeft een eigen app store. In de app store kun je zoeken naar apps, recensies lezen van andere gebruikers en apps downloaden. De twee bekendste app stores zijn de Apple App Store voor iOS en Google Play voor Android. Beide app stores hebben een assortiment van meer dan een miljoen apps.


Besturingssysteem

Het besturingssysteem op mobiele telefoons koppelt de hardware aan de software. Het zorgt ervoor dat er taken uitgevoerd kunnen worden door de hardware met behulp van de apps. Er zijn verschillende besturingssystemen die gebruikt worden op smartphones. Sommige besturingssystemen worden door meerdere producenten tegelijk gebruikt terwijl andere producenten het eigen besturingssysteem de voorkeur geven. Apple is hier een voorbeeld van dat als enige het iOS besturingssysteem gebruikt op de smartphones. De twee meest gebruikte besturingssystemen zijn iOS van Apple en Android van Google.


App

App is een afkorting voor applicatie. Dit is een programma dat een bepaalde taak uitvoert. Er staan standaard een aantal apps op de smartphone maar ze zijn ook te downloaden. Een app kan bijvoorbeeld een game zijn maar ook een programma met nieuwsberichten of een informatief EHBO programma. Zo zijn er apps beschikbaar voor veel uiteenlopende taken die uitgevoerd kunnen worden op de smartphone.

Besturingssystemen

Welke apps gedownload en geïnstalleerd kunnen worden op de smartphone verschilt per besturingssysteem. Er zijn andere apps te downloaden voor Android dan voor iOS smartphones. Voor beide besturingssystemen zijn de apps beschikbaar in een andere app store. Er zijn veel gratis apps te downloaden maar voor sommigen moet een vergoeding betaald worden.


Smartphone

Een smartphone is een krachtige en snelle mobiele telefoon die meer mogelijkheden heeft dan een normale mobiele telefoon. Wat een smartphones is wordt door veel mensen verschillend uitgelegd. De overeenkomsten zijn dat het meestal een touchscreen heeft, internetmogelijkheden en beschikt over apps die gedownload kunnen worden.


NFC

Met NFC, de afkorting voor Near Field Communication, is het mogelijk om data te versturen over korte afstanden. Het lijkt hiermee op Bluetooth maar het werkt anders en het is sneller. De technologie maakt het mogelijk om snel te kunnen betalen met de smartphone. Dit biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor betalingen in het openbaar vervoer en cafés. Het wordt echter momenteel nog niet voor veel zaken gebruikt.


Bluetooth

Met Bluetooth is het mogelijk om de smartphone draadloos te verbinden met een ander apparaat met Bluetooth. Dit kan een andere smartphone zijn maar ook een luidspreker om muziek mee af te spelen. Bluetooth wordt op de smartphone met name gebruikt voor het verbinden van de smartphone met een headset of handsfree kit in de auto. Bluetooth maakt gebruik van een radiofrequentie dat vereist dat de twee apparaten dicht bij elkaar zijn. De afstand ligt tussen 1 en 10 meter om verbinding te kunnen maken met Bluetooth. Het is hierbij niet nodig om in dezelfde kamer te zijn als de ander.